Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi tagliatelle erdei gombaraguval

Házi tagliatelle erdei gombaraguval
Házi tagliatelle erdei gombaraguval
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az erdei gombákat. Ebbe az ételbe a magyar erdők gombái közül a vargányás gombakeverék került, ilyenkor fagyasztottat szoktam venni. Lehetőség szerint házi készítésű tésztából készítsük.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A raguhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük sós, lobogó vízbe főni a tésztát.
  2. Az olívaolajat és a vajat felmelegítjük, megdinszteljük rajta a hagymát, hozzáadjuk a gombákat, 1-2 percig pirítjuk, majd beleforgatjuk a paradicsomkockákat. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel. A sűrűséghez mérten teszünk a tészta főzővizéből. Ha nagyon savanyú lenne, akkor egy csipet cukorral egyenlítsük ki az ízt.
  3. A fokhagymákat reszeljük vagy áttörjük, belekeverjük a raguba és kb 10 percig főzzük. A tésztát tányérra halmozzuk, rámerünk a raguból tetszőleges mennyiséget, majd parmezánforgáccsal és bazsalikomlevéllel díszítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 252
elküldve: 1
receptkönyvben: 59
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

erdei gombás tészta, gombás tagliatelle, gombamártásos tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

560
finomliszt 40 dkg
tojás 2 db
2 tk
olívaolaj 2 ek
víz 0.5 dl
paradicsom 30 dkg
gomba 25 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek
víz 6 evőkanál
kakukkfű 1 tk
parmezán sajt 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
bazsalikom 4 levél