Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi torma

Házi torma
Házi torma
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi húsleves főtt húsaihoz nálunk alapvető hozzávaló a torma.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Ez a fajta elkészítés 4x olcsóbb, mint a bolti változat és sokkal finomabb is.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A  tormát zöldséghámozóval, vagy késsel megpucoljuk, majd finomra reszeljük. Ha lereszeltük, rakjuk rögtön üvegbe és zárjuk le, hogy ne menjen el az ereje.
  2. Közben egy kis tálban a vízhez keverjük a sót, a cukrot és az ecetet, majd addig keverjük amíg feloldódnak. Végül ráöntjük a tormára és összekeverjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 43 100
elküldve: 5
receptkönyvben: 129
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Kozák Brigitta

Mióta szakács: 2010.07.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
fogás: köret
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

ecetes torma, savanyúság

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Balint0000
Balint0000 Sat, 2014-03-29 11:52

Szia!
imádom a tormát, ma csinálom először, de nekem nem megy ilyen könnyen, éles reszelővel is 2 órája reszelem mi lehet az oka?

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Sun, 2014-03-30 20:47

Kedves Bálint! az igaz, hogy a tormát nem könnyű reszelni, de ha valóban éles az a reszelő nem kéne 2 órába telnie :) Ne kíméld se a reszelőt, se a tormát! Rakd oda minden erődet és akkor gyorsan lemegy :)

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Fri, 2013-10-04 14:13

Ha csíp, akkor tuti jó a torma. Ha jól záró üvegbe teszed, akkor nagyon sokáig elég. Úgysem lehet sokat enni belőle :)) Amúgy ügyesen megoldottad a reszelős részt :) Jó étvágyat hozzá!

bogdanregi
bogdanregi Fri, 2013-10-04 09:55

Elkészítettem!Nem tudom mennyire fogja elnyerni a tetszését a családnak, én belenyaltam, és éreztem hogy az agyamig hatol:-) én nem reszelgettem, hanem a botturmix darabolós részébe szépen beletettem a hámozott tormát, és a levet.Így nem folytak ki a könnyeim:-)köszi a receptet.

kozibubi
Kozák Brigitta / kozibubi Tue, 2013-01-29 22:56

Egy átlagos méretű tormát számítottam, ami 10-20 dkg között szokott lenni. A levet persze előre is el lehet készíteni. Üdvözlet! Brigitta

apus112
apus112 Tue, 2013-01-29 17:34

Kedves Brigitta,én előszőr elkésziteném a levet aztán a tormát hogy mindjárt le tudjam önteni,ja a torma milyen súlyú 5gr 10 dg vagy20dg??? egy 65 éves öregember!

14
torma 1 db
víz 2 dl
1 kk
cukor 2 teáskanál
ecet 2 ek