Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi vajas zsemle

Házi vajas zsemle
Házi vajas zsemle
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A herbáriákban kapható cukorbetegeknek egy bizonyos liszt fajta (nem írhatom a nevét). Egy ideje ezzel dolgozok, kenyeret, kiflit, kalácsot, mindent ezzel sütök. Nagyon könnyű vele dolgozni, és lelkiismeretfurdalás nélkül eszegetjük, mivel minimális a  fehérliszttartalma. A párom reggelire vitte magával, előző este sült, de másnap is nagyon finom és puha maradt. Ráadásul ez tuti házi, tömörebb, mint amit boltban veszünk, így laktatóbb is. Én egyet alig bírtam megenni!:-D Nekem 9 szép, közepes zsemlém lett belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat kenyérsütőgépben alaposan átdagasztatjuk, vagy kézzel.
  2. A tészta pihenjen egy jó fél órát.
  3. Hengert formázunk, és egyenlő darabokra vágjuk, lisztes késsel (ki mekkora zsemléket szeretne).
  4. A tésztadarabokat még egyszer átdolgozzuk kézzel, zsemle formára igazítjuk.
  5. Előmelegített sütőben míg szép színe nem lesz, megsütjük. Mikor már majdnem kész kivesszük, lekenjük az olvasztott vajjal, és még 2 percre visszatesszük a sütőbe.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 51 423
elküldve: 8
receptkönyvben: 486
elkészítve: 19/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Egészségesanyuci

Mióta szakács: 2012.01.05.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: hamburger-buci, buci, bagel, édes leveles, briós, pita, burek, croissant, kifli, perec

egyéb elnevezések

házi zsemle, zsemle, péksütemény, vajjal kent zsemle

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fujuka
Fujuka Sat, 2013-07-27 13:10

tegnap megcsináltam a recept szerint, 12kozepes méretu zsemle lett belole, ami reggelre el is fogyott... így ma még egy adagot sutottem, annyit variáltam rajta, hogy egy picit tobb sót tettem bele, olajat, fokhagymát és 3db-nak a tetejére sajtot... nekem azonban nem sul meg 12 perc alatt, kell neki a 20-25 perc... de amúgy nagyon szépek és ízletesek lettek, s nem használtam kenyérsutogépet

gyurma13
gyurma13 Thu, 2012-06-21 08:32

Kedves Anyuci!
Egy ideje már nekem is ilyen lisztet kell használnom, én az A..han-ban(madaras teso) találkoztam vele, de ott valahogy elég ritkán tudom kifogni. Köszönöm a tippet, legalább még egy lelőhely van!!

evapauer
Jolimami / evapauer Tue, 2012-06-12 22:50

Kedves Anyuci!
Megsütöttem, nagyon jó lett és valóban puha, inkább kenyérszerű, mint zsömle, de könnyen vágható, kiadós, finom. Másnap is tökéletes. Kézzel dagasztottam és a 320 ml víz kevésnek bizonyult, morzsalékony volt a tészta, még 40 ml vizet felvett ez a lisztmennyiség. Köszönöm a receptet, sűrűn fogom készíteni!

evapauer
Jolimami / evapauer Sun, 2012-01-29 21:25

Kedves Anyuci!
Ilyen szép házi zsömlét még sose láttam. Nekem BL 55-ös lisztből se sikerült, hát még másféléből. Kipróbálnám, hátha sikerülne az Általad használt lisztből, ez különösen azért érdekel, mert egy újsütetű cukros fiút kellene jóllakatnom. Hogyan tudhatnám meg a liszt márkáját?

ani18x
Egészségesanyuci / ani18x Mon, 2012-01-30 08:37

Szia! Remélem jóváhagyják, a Herbáriákban kapható cukorbetegek és fogyókúrázók részére ez a fajta liszt. Diabestar a neve...nem olcsó,de mesés kenyeret, zsemlét, kiflit lehet sütni belőle!Minden jót!

evapauer
Jolimami / evapauer Mon, 2012-01-30 18:21

Nagyon köszönöm, ki fogom próbálni és az eredményről beszámolok. Köszönet! Éva

Hadusfalvi Istvánné
Hadusfalvi Istvánné Sat, 2012-01-28 12:54

Mimike08+
Nem kell felfuttatni az élesztőt, ha gépbe teszed. Először a folyadék, só, liszt, rámorzsolni az élesztőt és indulhat a dagasztás. Én folyékony RAMA margarint szoktam hozzátenni 1-2 evőkanállal.
Moulinex gépen a pizzaprogramot használom dagasztásra.

kiskegyed62
kiskegyed62 Sat, 2012-01-28 10:06

Az élesztőt nem kell felfuttatni? Csak belerakom a hozzávalókat és össze gyúrom, dagasztom?

485
finomliszt 50 dkg
élesztő 2 dkg
víz 320 ml
1 csipet
vaj 1 ek