Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi vaníliapuding

Házi vaníliapuding
Házi vaníliapuding
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Otthoni kísérlet eredménye ( noha nem én találtam ki )  :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tipp:
- lehetőleg házi tejből készítsük, mert abból még finomabb
- aki esetleg vaníliarúdhoz nem jut hozzá, használhat vaníliaaromát vagy kivonatot is
- aki szereti, mézzel is édesítheti
Amúgy friss gyümölcsökhöz, meggybefőtthöz, magában korlátlanul fogyasztható..:)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az elkészítése szinte semmiben nem különbözik a bolti pudingétól, de ebben legalább tudod, hogy mi van .. :)
  2. A tejből tegyünk félre kb. 0,5 dl -t (ez később kelleni fog).
  3. A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral (vagy a fenti vaníliás dolgok egyikével) melegítsük fel.
  4. Eközben a keményítőt a félretett hideg tejjel és a tojássárgájával alaposan, csomómentesre keverjük ki, majd a forrás előtti állapotig hevített (még ne kezdjen kifutni az edényből) tejhez öntjük.
  5. Fontos, hogy a tejet kavargassuk, miközben a keményítőt hozzáadjuk, mert hamar odakap.
  6. Az így kapott egyveleget addig keverjük tartalék lángon, míg a kívánt sűrűséget el nem éri.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 594
elküldve: 0
receptkönyvben: 177
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Chowder

Mióta szakács: 2010.10.23.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding házilag, vaníliapuding házilag

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cafika
Cafika / cafika Fri, 2011-05-06 15:03

szia kedves szakàcs,
ki fogom pròbàlni ezt a finomsàgot :)
megnèznèm a tòbbi receptedet is, de nincs feltùntetve ki vagy.
Nosalty, javìtsàtok ki legyetek olyan kedvesek !!!
ùdv. Cafika

veronink
Veronika B / veronink Tue, 2010-12-07 16:22

Köszi a receptet! Megcsináltam és nagyon fincsi lett. Süti tetejére vagy mákos gubához is kiváló!! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-05-03 13:32

én is hasonló recept szerint készítem, de nem teszek bele tojássárgáját. ha finomítatlan nádcukorral készítjük, akkor is kap egy szép színt. :)

dottinger
Chowder / dottinger Tue, 2010-05-04 06:44

Rengeteg módon el lehet készíteni.. Valóban ki lehet belőle hagyni a tojás sárgáját, de nálam ez egy kis plusz bársonyos ízt adott a pudingnak. :)

249
tej 0.5 l
cukor 1 teáskanál
tojássárgája 1 db
étkezési keményítő 2.5 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag