Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi vaníliasodó

Házi vaníliasodó
Házi vaníliasodó
17 perc / előkészület: 2 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A házilag készített vaníliasodónál nincs is finomabb. Soha nem csinálom pudinggal, sem pedig vaníliás cukorral. Így az igazi: vaníliával és a természetes vaníliakivonattal lesz eredeti ízvilága ennek a mártásnak.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Diós-mákos gubához, aranygaluskához és palacsintához is kiváló választás ez a vaníliasodó.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A tojássárgáját a cukorral, a vaníliakivonattal és a liszttel jól kikeverjük, majd tűzre téve, lassan öntözgetve bele a tejet és a tejszínt, lassú tőzön 10-15 percig főzzük, közben gyakran egy habverővel kevergessük meg.

  2. Hűlés után is sűrűsödni fog!


 

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 37 782
elküldve: 0
receptkönyvben: 248
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliasodó, sodó, édes sodó, vaníliás sodó

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fulike
Fulike Fri, 2014-11-28 18:54

Nálunk ez nagy kedvenc, aranygaluskához mindig ezt készítem. Mindjárt neki is állok ;-)

389
tojássárgája 4 db
tej 4 dl
habtejszín 250 ml
vanília 0.5 db
vanília kivonat 10 csepp
finomliszt 1 csapott ek
porcukor 80 g