Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házilag készített lángos Ankuskától

Házilag készített lángos Ankuskától
Házilag készített lángos Ankuskától
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyámmal ez az egyik nagy sláger mostanában, mert nagyon laktató, és előző este elkészítjük, másnap már lehet is kisütni, és ha esteleg később is frissen szeretnénk, akkor csak hűtőbe tesszük a maradék tésztát, és másnap ugyanúgy kisütöd frissen.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejfölbe belekeverjük az élesztőt. 
  2. A lisztet tálba tessszük, hozzáadjuk a tojást, sót, élesztős tejfölt, s fokozatosan a tejet. 
  3. A tésztát jól összedolgozzuk, s minimum 1 órára hűtőbe tesszük.  Ha van tupper kelesztőtálunk, akkor azt most használjuk ki.  Bármily hihetetlen, a hidegben is megkel a tészta.
  4. Ezt a tésztát nem kell kinyújtani, hanem csak vizes kézzel csípünk belőle, s azt megformázzuk, zsiradékba tesszük, megszurkáljuk, fedő rá, majd megfordítjuk, s fedő nélkül gyorsan megsütjük a másik oldalát.
  5. Ha a család tagjai eltérő időpontokban ennének, akkor a maradék tésztát visszatesszük a hűtőbe, s frissen sütjük ki. Ezt akár előző este is összeállíthatjuk, s csak akkor vesszük elő, mikor sütjük. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 90 377
elküldve: 20
receptkönyvben: 221
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

ankuska

Mióta szakács: 2012.03.16.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

klasszikus lángos, tejfölös lángos, élesztős lángos

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mjudti
mjudti Fri, 2013-07-05 18:08

mi az, hogy "egy tejföl"?? kanál? deci? doboz? és ha doboz, mekkora? most akarok csinálni, és receptet vadászok, úgyhogy nem vagyok egy nagy tésztafeszítő kisiparos - zavar támadt az erőben... :)

Mudanca
Mudanca Tue, 2015-06-23 13:29

egy tejföl általában a kis poharat jelenti, amit a boltban veszel. Kanál: a régi fajta kanalat jelenti, mert a régi receptek idejéről származnak a kanalak, tehát végy egy régi fajta jó nagy evőkanalat :) Egyébként ebben a receptben nincs sem pohár, sem kanál, sem doboz szó. A dl pedig adott mértékegység, ha nem tudod a poharaid méretét, lehet kapni fillérekért mérőhengert, amin meg vannak jelölve a 0,5 dl-ként a helyek :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Fri, 2012-08-17 10:17

Ezt en ugy latom, hogy egy szuper recept. A tehnikaja nagyon hasonlit az enyemhez, kiveve az, hogy en nem teszek bele tojast es tejfolt es azt sem tudtam, hogy a hutoben is lehet keleszteni. Nagyon jol hangzik, ki fogom probalni, koszonom, udv. Veronika

1076
finomliszt 1 kg
tojás 3 db
tej 0.5 l
tejföl 175 g
élesztő 3 dkg
1 kávéskanál
napraforgó olaj 5 dl
sajt 10 dkg