Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hegykői zöldségleves

Hegykői zöldségleves
Hegykői zöldségleves
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a leves attól különleges, hogy hegykői. Ennek a zöldségnek páratlanul finom, igazi zöldség íze van. A visszahúzódott Fertő-tó különleges talajadottságai miatt ilyen jó ízű az itt termesztett zöldség. Korábban a soproni piacon egy kedves hegykői nénitől vásároltam a zöldséget, de ma már felfedeztem Budapesten, néhány boltban is lehet hegykői zöldséget kapni, remélem nem csak átmenetileg.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgarépát karikára vágjuk, és a felhevített olajon kissé megfuttatjuk, így gyönyörű sárga színe lesz a levesnek.
  2. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és a szintén karikára vágott fehérrépát, kockára vágott karalábét is.
  3. Az egészet pár percig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk és meghintjük a liszttel. További 1 percig pirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, és felengedjók kb. 1 liter vízzel.
  4. Készre főzzük, majd aprított petrezselyemmel megszórjuk.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 567
elküldve: 3
receptkönyvben: 294
elkészítve: 28/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Mancika

Mióta szakács: 2010.01.07.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zöldségleves, leves vegyes zöldségekből, zöldségleves hegykőről

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

395
sárgarépa 2 nagy db
fehérrépa 2 db
karalábé 1 db
vöröshagyma 1 kis fej
napraforgó olaj 0.5 dl
zöldborsó 10 dkg
2 tk
bors 0 ízlés szerint
finomliszt 0.5 evőkanál
víz 1 l