Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Héjában sült mustáros krumpli

Héjában sült mustáros krumpli
Héjában sült mustáros krumpli
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első recept, amit feltöltök. Minden elismerésem azoknak, akik nap, mint nap recepteket töltenek fel. Sokszor nem mérem az összetevők mennyiségét és így nehéz receptet megosztani :) Ez egy planétás recept. Kiskoromban nézegettem anyum planétását és erre receptre mutattam, hogy csinálja meg nekem :)  megcsinálta és azóta is rendszeresen készítjük (ő is, én is). Hidegen és melegen is, köretként és magában is finom (ha meleg és magában eszem, akkor tejfölbe szoktam mártogatni). Köretként száraz husikhoz szoktam készíteni (fasírt, vasipecsenye, rántott hús stb...). Az, hogy a pontos recept hogy szól, azt nem tudom, én így szoktam csinálni. Lehet változtatni a mustár-olaj arányon, vagy a fűszerezésen is. Általában kisebb és közepes krumpliból csinálom, de van amikor csak nagyobbak vannak itthon, abból is ugyanolyan jó. A kenésnél nem kell ecsetet használni, a teáskanállal el kell oszlatni, a lényeg, hogy ne látsszon ki a krumpli belseje :) 

 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mossuk meg a krumplikat jó alaposan, vágjuk ketté hosszában, majd jó mélyen vagdossuk be (kockásan).
  2. Keverjük össze az olajat, mustárt, fűszereket és a préselt fokhagymát.
  3. A tepsire csepegtessünk egy kis olajat (~2-3 ml) és a krumplik alját mártsuk bele.
  4. Kenjük meg egy-egy tk-nyi kencével a krumplikat (ügyeljünk arra, hogy a résekbe is jusson egy kis szósz).
  5. Süssük, amíg a krumplik meg nem puhulnak (40-50 perc).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 741
elküldve: 18
receptkönyvben: 483
elkészítve: 19/30
Facebookon megjelent: -

szakács

d.zsoka

Mióta szakács: 2011.10.12.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustáros-zöldfűszeres krumpli, héjában sült krumpli mustáros ízesítéssel, mustáros sült krumpli

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NaVik
NaVik Wed, 2012-08-22 19:08

Kedves Zsóka!

Nagyszerű recept! Én sütésnél az utolsó 10 percnél kivettem a tepsit és sajtot reszeltem a tetejére majd vissza tettem...isteni lett...ajánlom, és a tejföl is jó tipp hozzá :) Tapasztalatom szerint 200 fokon kell sütni és légkeveréssel, nekem így lett jó!

Köszönöm a receptet :)

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Fri, 2012-08-24 22:21

biztos jó lehet sajttal is :) sajnos nincs légkeveréses sütőm, de én is azzal csinálnám :) örülök, hogy ízlett :)

NaVik
NaVik Fri, 2012-08-24 22:32

azóta kipróbáltam még hogy tettem rá bacon szalonnát...így főételként is mennyei...köszönöm a receptet :)

Editanya58
Editanya58 Tue, 2012-08-14 22:30

Szia!
Hétvégén elkészítettem köretként, svájci sertés szelettel. Nagyon nagy sikere volt, ízletes lett. Köszi a receptet, ha fóliával letakarom, gyorsabban elkészül. Nagyon finom volt!!
Üdv. Edit

Csipet 2008
Csipet 2008 Mon, 2012-07-23 12:12

Kedves d.zsoka!
A sütés ideje alatt le kell takarni fóliával a burgit?
üdv. Csipet

d.zsoka
d.zsoka / d.zsoka Mon, 2012-07-23 12:25

Szia Csipet 2008! Nem kell letakarni, csak legyen jó mélyen bevagdalva és megpuhul a krumpli üdv. zsoka

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-23 11:10

Nagyon gyors és finom recept.:-)
Tényleg, az elsőt gyorsan fogja követni a többi, igaza van csikipinek, tényleg függőséget fog okozni.:-))
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Mon, 2012-07-23 10:36

Kedves d.zsoka!
Üdvözöllek az első recepted alkalmával. Majd meglátod egy idő után függőséget okoz. Piroska

170
burgonya 6 db
mustár 65 g
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
zöldfűszer 2 ek
napraforgó olaj 4 ek