Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Héjas borsóleves

Héjas borsóleves
Héjas borsóleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen imádom, amikor a piacról -a szép zöldségek, gyümölcsök mellett- egy-két új ötlettel térek haza. Így történt ez a legutóbb is, amikor az idei első zöldborsó vásárlásakor a néni megosztotta velem, ő hogyan készíti mindig az év első borsólevesét: nem dobja el a kifejtett borsó héját, hanem alaposan átmossa, majd megfőzi, és ebben a lében készíti a levest, így sokkal intenzívebb a borsóíz, és nem utolsósorban, mindent felhasználtunk. És milyen igaz, kár volna veszni hagyni a zsenge borsóhéjakat.

hozzávalók / 4 adag

  • 60 dkg zsenge borsó (kifejtve kb. 25 dkg)
  • 3 szál újrépa
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

rántáshoz:

  • 1,5 ek olaj
  • 1 csapott ek liszt
  • 1 púpos tk pirospaprika

galuskához:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót kifejtjük, de a héját nem dobjuk el, félretesszük.
  2. A borsóhéjat alaposan megmossuk, és kicsivel több vízben, mint ami ellepi, feltesszük főni. Forrástól számított 10-15 perc elteltével szűrőkanállal kivesszük a héjakat, és ebben az "alaplében" a szokásos módon elkészítjük a borsólevest.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 103 404
elküldve: 4
receptkönyvben: 218
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

zsenge borsóleves, zöldborsóleves, zsenge héjas borsóleves galuskával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsocee78
Zsocee78 Mon, 2016-05-23 14:46

ki fogom próbálni, köszönöm az ötletet ! Ez hasonló mint a tésztavíz. Mi azt sem öntjük ki soha....

witch
witch / witch Mon, 2016-05-23 20:12

Katt a 2. pontban levo "szokasos modon elkeszitjuk" kek szinnel kiemelt szovegre.

balintmonika
balintmonika Wed, 2014-06-11 09:45

Tavaly nyár közepén találtam erre a receptre,amikor már csak a hűtőben volt borsó.Megjegyeztem,hogy idén nehogy elfelejtsem kipróbálni a receptet.Sikerült biztos helyről vásárolnom borsót,ami egész biztosan nem volt vegyszerezve.Neki is kezdtem iziben.A borsólevest rántás nélkül készítettem el.Az ebédlőasztalnál alig győzten bezsebelni az elismerést.Köszi az élményt.