Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hencsibaba rigó jancsija

Hencsibaba rigó jancsija
Hencsibaba rigó jancsija
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az isteni receptet ismét a Kedves Barátnőmtől kaptam, aki a túrógombócra is megtanított. Köszönet neki érte. :)
Az eredeti receptben nem hulala tejszín van, hanem "normál" tejszínhab, ami zselatinnal elkeverve keményedik meg. De mivel a Hulala cukrász tejszín, és kíválóan megállja a helyét, felesleges volt zselatinnal vacakolni.
Még annyiban változtattam személy szerint, hogy cukorozott kakaóport használtam, és abba nem kellett a porcukor. Pont finom volt, nem volt túl édes.
Sajnos a kép nem lett a legjobb, túl "friss" állapotában vágtam fel...várnom kellett volna vele, míg összeáll, de hát nem bírtam ki :). Mire pár órával később lefotózhattam volna, már nem volt mit. :)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejszínt kemény habbá verjük, porcukorral elkevert kakaóval bekeverjük.
  2. 8 tojásból, cukorból, lisztből és kakaóporból csokis piskótafelvertet készítünk, melyet vajazott-lisztezett, vagy sütőpapíros  tepsiben sütünk.
  3. Kihűlés után a piskótát lapjában kettévágjuk. Az alsó lapra rátesszük a krémet. A felső lapot olvasztott étcsokival áthúzzuk, dermedés után 4x4 cm-es négyezetre vágjuk, és ráhelyezzük a krémre.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 487
elküldve: 3
receptkönyvben: 165
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Hencsibaba

Mióta szakács: 2011.01.20.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

krémes-csokis piskótaszelet, csokikrémes sütemény

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pbeba
pbeba Sat, 2012-10-13 15:05

Szia! Elkészítettem, én vékonyabb tésztát sütöttem (villanysütő tepsijében), arra tettem a krémet, majd a tetejét reszelt csokoládéval szórtam le. Isteni lett! Holnap vendégeink lesznek, szintén ezt sütöm, szerintem biztos siker. Köszönöm Pbeba

Dotti
Dotti Sun, 2012-04-08 20:02

Kedves Hencsibaba! Nagyon kedves vagy,és köszönöm a válaszod..Jó tudni hogy vannak még ilyen kedves emberek mint te vagy :) Sokat segítettél igen és köszcsi mégegyszer,hogy ünnepnapon rám szenteltél egy kis időt. Akkor nem sütőpor avagy szódabikarbóna hiánya lépett fel,hanem az lehetett a gond,hogy a melegből rögtön hidegre raktam..:( Azért jól sikerült,kissé cafatos lett a tészta :)) De már alig várom a páromma,hogy megkóstoljuk..Üdv És mégegyszer Kellemes ünnepeket!!!

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Mon, 2012-04-09 06:40

Kedves Dotti!

Nagyon szívesen!Nem hiszem,h a sütőpor hiánya miatt lett volna,sokszor én is kifelejtem:) Majd meglátod legközelebb jobb lesz!Ha megnézed a képen a rigó jancsit,hát elég érdekesen néz ki,ez volt az első amit megcsináltam,de azóta már többször sütöttem és sokkal szebbre sikeredett!
Remélem attól,h cafatos a tészta:):):):):):) ízleni fog Neked és a Párodnak!
Hencsibaba

Dotti
Dotti Sun, 2012-04-08 12:57

Sziasztok..Kedves beküldő...Nagyon szerettem volna húsvétra ezt a fantasztikus sütit megcsinálni,de sajna összeesett a piskótám,így elég nehéz lesz félbe vágni..Tudsz segíteni hogy ez mégis mitől fordulhatott elő? :( Köszi a választ.. És kellemes húsvéti ünnepeket! Üdv Dorottya

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Sun, 2012-04-08 14:00

Kedves Dotti!

Nagyon sajnálom!Ha a piskótát kiveszed a forró sütőből és "hidegebb" levegő éri,sajnos összeesik. Azért nem szabad sütés közben sem nyitogatni a sütő ajtót! Ha még időben olvasod válaszom,még ne add fel, süss még egy piskótát,csak egy vékonyabbat,kevesebb hozzávalókból, és így össze tudod még rakni a sütit.Ha már lekéstem a válasszal, legközelebb próbáld úgy meg,hogy 2 db piskótát sütsz,felel-fele hozzávalók arányában. Tudom,h egy kicsit macerásabb, de a végeredmény tuti biztos!!! A piskóta kettévágása sem egy egyszerű feladat,elég nehéz pontosan kettévágni. Így próbáld meg!
Tényleg nagyon sajnálom!Remélem tudtam segíteni! Neked is Nagyon Kellemes Ünnepeket!!!! Hencsibaba

Dotti
Dotti Wed, 2012-03-28 22:06

Sziasztok,tényleg nagyon jól néz ki,csak annyit szeretnék kérdezni,hogy cukrozott vagy cukrozatlan a kakaópor? Köszi a választ...Üdv

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Thu, 2012-03-29 06:49

Kedves Dotti!
Én Nesquik kakaóport használok.De lehet úgy is, hogy cukrozatlan kakaóval+porcukorral. Mindkettővel finom!

Szia!

Hencsibaba

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2011-10-14 10:27

Kedves Hencsibaba!
Kimondhatatlanul finom süti!!! Kipróbáltuk kis családommal, és osztatlan sikert aratott. Gyorsan kész van, ami szintén előnye, csak azt kell kivárni, amíg kihűl. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Üdv:Fahéj

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Fri, 2011-10-14 16:43

Kedves Fahéj!
Nagyon örülök, hogy nem okozott csalódást!!!!!! Szerintem is isteni és tényleg elrontani sem lehet!
Váljék egészségetekre!!!!!!
Hencsibaba

sziszi74
sziszi74 Sat, 2011-10-08 20:43

A süti receptje tökéletes! Ma elkészítettem, nagy sikert arattam vele! Külön köszönet Hencsibabának!

Tóth Julianna
Tóth Julianna Thu, 2011-09-22 10:48

Nagyon guszta, biztosan el fogom készíteni már holnap. A tepsi méretét meg tudnád adni? Ha cukrozott kakaót használsz akkor az 8 dkg? Előre is köszi. Jucus

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Thu, 2011-09-22 11:22

Kedves Tóth Julianna!

A tepsi méret amiben sütöttem 35 x 28-as. Őszinte leszek Veled! Igen 8 dkg a kakaópor,de én nem szoktam mérni,hanem csak szóróm bele:) és megkóstolom:) Szeretjük jó kakaósan!
Hencsibaba

Hencsibaba
Hencsibaba / Hencsibaba Thu, 2011-09-22 09:25

Kedves etusnéni!

Nem fogsz csalódni!Könnyű,egyszerű és isteni finom! Nálunk hetek óta ez a favorit!Remélem ízleni fog!
Hencsibaba

374
cukor 160 g
finomliszt 160 g
cukrozatlan kakaópor 40 g
tojás 8 db
porcukor 100 g
cukrozatlan kakaópor 80 g
növényi habtejszín 6 dl
étcsokoládé 10 dkg