Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hentes tokány tojásos galuskával

Hentes tokány tojásos galuskával
Hentes tokány tojásos galuskával
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Klasszikus étel, klasszikus köret, csodás kombináció :)

hozzávalók / 4 adag

ragu

köret

Szólj hozzá!

elkészítés

Ragu

  1. Az apróra vágott vöröshagymát zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott lapockát. Amikor a hús megpirult, megszórjuk a fűszerpaprikával, gyorsan elkeverjük, és rögtön fel is öntjük pár dl vízzel (legyen odakészítve bögrében, mert nagyon hamar megég a fűszerpaprika).
  2. Kevés vízzel szépen pároljuk a húst. Időközben hozzátesszük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zúzott fokhagymát és a többi fűszert.
  3. Amikor a hús már puha, a csíkokra vágott csemegeuborka és gépsonka is mehet bele a lábasba. Pár perc alatt beleforraljuk.
  4. A tejfölt a liszttel csomómentesre kikeverjük. Annyi víz kell hozzá, hogy sűrűn folyós legyen. Az így készített habarást folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az ételhez, kicsit forraljuk vele, és már kész is. Figyeljünk, nehogy túl sűrű legyen az étel. Inkább apránként adjuk hozzá, figyelve az állagot.
  5. Tipp: A habaráshoz az étel forró levéből merjünk pár kanállal, és jól langyosítsuk fel vele. Ezt a műveletet hőkiegyenlítésnek nevezzük, és így megakadályozhatjuk, hogy a tejtermékben lévő fehérje kicsapódjon, és csomós legyen az étel.

Köret

  1. A lisztet 2 egész tojással, egy csipet sóval és vízzel jól összedolgozzuk, majd forrásban lévő sós, olajos vízbe kiszaggatjuk.
  2. Megvárjuk amíg a víz visszaforr, és már lehet is leszűrni a nokedlit. A szűrőből azonnal mehet is a serpenyőbe, ahol 2 tojást folyamatos kevergetés mellett rásütünk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 74
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Holydiver

Mióta szakács: 2017.06.29.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tokány tojásos nokedlivel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1104
sertéslapocka 60 dkg
vöröshagyma 2 db
sertészsír 2 ek
paprika 2 db
paradicsom 1 db
csemegeuborka 15 dkg
gépsonka 15 dkg
fokhagyma 3 gerezd
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 teáskanál
30 g
finomliszt 5 dkg
tejföl 2 ek
víz 3 dl
finomliszt 50 dkg
tojás 4 db
1 csipet
víz 2 dl