Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hercegnő torta 2.

Hercegnő torta 2.
Hercegnő torta 2.
120 perc / előkészület: 80 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Három lány unokám van, akik valahol láttak Hercegnős tortát. Elmondásuk alapján, hozzátéve saját ötleteimet készítettem el az elsőt, majd színárnyalatban eltérő másodikat és harmadikat is. Nagyon munkaigényes, de a végeredmény: mosolygós arcok, csillogó szemek... Megéri!

hozzávalók / 8 adag

A kicsi piskótához

A nagy piskótához

A krémhez

A torta bevonásához és díszítéshez

ajánlat

A cukormázat közvetlen a bevonás előtt készítsük, és nagyon pici vízzel, hamar szárad, de ha sok vizet teszünk a porhoz, nagyon nehéz vele dolgozni.
A cukormázat (marcipán ízű pl.) lehet ételfestékkel a kívánt színre színezni és akkor nem kell kétfélét vásárolni. Mivel nagyon munkaigényes, ezért előző nap a tortát kisütöm, a krémet megfőzöm, másnap reggel összeállítom és díszítem a tortát és este, már lehet is ünnepelni.
Kitartást kívánok az elkészítéshez és jó étvágyat az ünnepelteknek!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalapok készítése:


  1. Amennyiben nem készen vásároljuk a piskóta lapokat, úgy a legkisebb méretű tortaformában 4db tojásból, a legnagyobb torta formában 7 tojásból készítünk a szokásos módon piskóta lapokat.
  2. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját krémszerűvé keverjük a cukorral, végül a citrom reszelt héját is bele tesszük. A  fehérjébe teszünk pici sót és cukrot és nagyon kemény habbá felverjük. Keveset a krémszerű sárgájához keverünk, majd fokozatosan nagyon óvatosan a sütőporral kevert liszttel felváltva összekeverjük. A megfelelő szilikonos sütőpapírral bélelt, vagy teflonos torta formába 180C fokon készre sütjük.

Krém készítése:


  1. Amíg a torták hűlnek, az 1l tejből és a lisztből (tetszés szerint pudingporból) sűrű krémet főzünk, a következő képpen:
  2. A tejet odatesszük forrni, de kb 1dl tejet félreteszünk, amivel a lisztet péppé kavarjuk. A forrásban lévő tejből egy merőkanálnyit hozzáadunk a tejes péphez, és csomómentesre kavarjuk, majd hozzáöntjük a forrásban lévő tejhez, állandó kavarás mellett sűrű krémmé főzzük, majd félre tesszük hűlni.
  3. Néha kavargatjuk, hogy a teteje ne bőrösödjön.
  4. A vajat a cukorral habosra kavarjuk és ízesítjük a vaníllia aromával.
  5. Amikor a főzött krém kihűlt összekavarjuk a cukorral habosra kevert margarinnal.

Tölcsérek előkészítése:

  1. Elkészítjük a tasakon levő leírás alapján a rózsaszínű  cukormázat.
  2. Előkészítjük a tölcséreket: levágjuk a  hegyüket, kb. 2-3 cm-t. (tetszés szerint).
  3. 1 db tölcsér kivételével.Minden tölcsér öblösebb részét be cakkozzuk. Vigyázni kell, mert könnyen törik. Használhatunk éles tapétavágó kést.
  4. Ezek után egyenként bevonjuk a tölcséreket, hogy száradjanak. Az 1db egészben hagyott tölcsér 2-3cm-es cakkos részét levágjuk, ugyanis ezek a részek kerülnek  majd a torta középre a képen látható módon. A gyöngyöket már itt rátehetjük száradás előtt.

Tortalapok betöltése:


  1. A kihűlt tortalapokat félbe vágjuk, és először a lekvárral, majd a krémmel megkenjük.
  2. Az emeletes torta legfelső lapját csak lekvárral kenjük meg. A nagy torta lap felső lapját középen krémmel is, hogy össze ragadjon a kicsi tortalappal.

A torta díszítése:


  1. Most elkészítjük a cukormázakat: 1 tasak fehéret és 1 tasak rózsaszínt.
  2. A tetejére rózsaszínű, az oldalára fehér színű cukormáz kerül. 
  3. A bevont tölcsérekből a 2-3 cm-es levágott tölcsér darabka cakkos résszel fölfelé középre kerül, az 1db csúcsos csonka tölcsér az öblös részével lefelé kerül az előző csonka tölcsér közepére.
  4. A többi tölcsért óvatosan egyenlő távolságra  az alsó tortán helyezük el. Fantáziánkra bízva a gyönggyel és szivecskékkel díszítjük.
  5. 2-3 órát  hideg helyen tartjuk fogyasztás előtt.
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 22-30 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 22 677
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: 0/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Mamacica

Mióta szakács: 2010.08.18.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

születésnapi torta kislányoknak

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

heni1
heni1 Thu, 2012-04-05 11:09

kedves mamacica en nem vagyok profi meg a sutesben mint te epp ezert elarulhatnad nekem hogyan all meg a cukormaz a kremen ?es meg azt is milyen cukormazat hasznaltal hogy eleg volt harom?

mamacica
Mamacica / mamacica Tue, 2010-11-02 23:45

Nagyon köszönöm az elismerést. Nagyon jó érzés volt látni az ünnepelt csillogó szemét! Már kétszer készítettem el, nagy sikere volt eddig. Januárban a harmadik lány unokám lesz 5 éves, már a nyáron ki alkudta, hogy ő is ezt a tortát kéri. Megéri a fáradtságot, örömmel készítem, szívem lelkem benne van!
Üdv.

Judit71
Judit71 Sun, 2011-05-29 23:35

Kedves mamacica!
Bár nem ismerlek, de hogy szíved lelked benne van, semmi kétség. Árad a receptjeidből a szeretet. Mindenkinek ilyen nagymamát kívánok! Jó egészséget és jó sütögetést még nagyon sokáig!

mamacica
Mamacica / mamacica Wed, 2011-06-01 18:03

Köszönöm a kedves szavaidat, tényleg imádom az unokáimat, a kedvükért bármire képes vagyok. Valaha nem értettem a környezetemben nagyszülőkké vált emberek változását. Már csak az unokákról lehetett velük beszélni...Egy ideje velem is....értem, már...az élet ajándéka. Éppen akkor jönnek ők a kis tündérek, amikor a mamik papik elsiratják kirepült gyermekeiket, fölöslegesnek kezdik érezni magukat. Hát még se...Ők adnak töltést "szép" korunknak. Van újra kinek sütni főzni, örömet szerezni...szép napot! Jutka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-02 22:56

Ez a torta valami fantasztikus!!!! Gyönyörűűűű!!! Biztos nagy volt az öröm!
GRATULÁLOK! /a türelmedhez is/
Üdv.

999
tojás 4 db
finomliszt 4 evőkanál
cukor 4 ek
citromhéj 1 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojás 7 db
finomliszt 7 evőkanál
cukor 7 ek
citromhéj 1.5 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 1 l
cukor 20 dkg
vaníliaaroma 5 ml
finomliszt 4 evőkanál
vaj 30 dkg
ételfesték 2 csepp
cukormáz 100 g
cukormáz 200 g
tölcsér 6 db
színes cukorka 2 ek
áfonyadzsem 350 g