Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hernyó tekercs - sushi haladóknak

Hernyó tekercs - sushi haladóknak
Hernyó tekercs - sushi haladóknak
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Hernyó-tekercs, vagy Caterpillar roll, az egyik igen látványos elkészítési módja a sushinak. A sushi készítés már igazi művészetté nőtte ki magát, a legvadabb kreációkat képesek rizsből elkészíteni a séfek. Ez csak egy szerényebb változat, de természetesen ez sem napi toplistásnak került fel az oldalra. A recept megjelenését Csonka Gergő szakácsunk inspirálta, amikor kisebb eszmecserébe bocsátkoztunk fagyasztás vs. rostok ügyben. Mivel a sushi hetente jelenik meg az asztalunkon, nem okozott gondot Gergő kérésének eleget tenni. Mi nagyon élveztük, főleg a fotózást, kár hogy olyan hamar elfogy a téma a végén...
Kedves Gergő! Sok szeretettel neked készült, hogy kedvedre kísérletezhess. Természetesen találsz segítséget, fázisfotókat a blogon.
A sushi profiknak is hamarosan következik - hiszen így teljes a sor. Az is elkészült a hernyóval együtt, megjelenését most csak az időhiány késlelteti.


hozzávalók / 1 adag

Egy hernyóra valóra adag

ajánlat

pH besorolás: enyhén savasít
Erről bővebb tudnivalókat itt olvashatsz.
Vegetáriánusok a halakat lehagyhatják.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a sushi rizst az itt leírtak alapján! Képes útmutató a blogomon.
  2. Egy norilapot a rövidebb oldala mentén kettévágunk. Rátesszük a makisura, elterítjük rajta a sushi rizst.
  3. Lefedjük egy lap folpackkal és megfordítjuk az egész lapot. A norilapot középen megkenjük wasabival, középen hosszában, ráfektetjük a csíkokra vágott halat és az uborkát. Feltekerjük. 
  4. Kibontjuk a folpackot. Ezt megismételjük a másik fél norilappal is.
  5. Ha mindkető kész, benedvesítjük a munkalapot és rátesszük a tekercseket, egyiket a másik után és a két végüknél összetapasztjuk őket.
  6. Kettévágunk és meghámozunk egy közepesen puha avokádót. Széltében max. 3 mm vastagon felszeleteljük. A szeleteket a kész tekercsekre fektetjük, hogy az egyik mindig fedje a másikat, mintha pikkelyek lennének.
  7. Ha, kész, ismét ráterítjük a folpackot és a makisuval finoman rányomkodjuk az avokádót a tekercsre.
  8. Eltávolítjuk a folpackot. A hernyót kettévágjuk, egymás mellé fordítjuk a két felet, majd szintén ketté, és ezután  a negyedeket harmadoljuk. Mindig egymás mellé téve. Random méretre vágást és egyebet nem használunk sushi készítéskor.
  9. Tálaláshoz elrendezzük a tekercseket. Díszítsük piros apró vagy nagy szemű kaviárral, és készíthetünk csápot is a hernyónak uborkahéjból.
  10. Hagyományosan angolnaszósszal fogyasztják, itt most szójaszósszal került tálalásra.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 69
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

P.

Mióta szakács: 2009.11.10.
171 recept

receptjellemzők

konyha: japán
adag: 1 főre
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

levi.laczko
levi.laczko Wed, 2014-10-01 20:28

Szia Gargoyle!
Te honnan szerzel friss halat a sushiba mert én csak főtt csirkét raktam bele eddig halat még nem. Nem tudom milyen hal kell pontosan és nem tudom hol szerezzem be. A segítséged kérném. Köszi.
Levi

goedeburg
goedeburg / goedeburg Wed, 2011-06-22 18:28

WOW!!!!
Eloszor is, gyonyoru az etel, masodszor imadom a sushit, ha kesziteset masokra hagyom is (ez nem is fog megvaltozni, azt hiszem) es a foto, szemet gyonyorkodteto!!!! Ha bele lehetne -igy kepernyon keresztul -kostolni....hmmmm....
Gratulalok szeretettel!!!

Kristina
RAW / Kristina Tue, 2011-01-04 17:28

Kedves Eszter!
Fantasztikusan néz ki, köszönjük szépen. A házavató partira feltétlenül megcsinálom.
Gratulálok:)
Szeretettel Krisztina

gemma
gemma Tue, 2011-01-04 14:10

Nagyon köszi szépen a gyors választ! További sok sikert a kulinariában :)

gemma
gemma Tue, 2011-01-04 13:59

Kedves Eszter!

Szeretnék megkérdezni, hogy hol szoktál venni a hozzávalókat a sushihoz? Lehet-e ezeket általános hipermarketekben venni, pl. Tescoban?

Emma

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-01-04 14:07

Szia Emma!
Én Németországban élek, itt minden sarki közértben van hozzávaló.
A Sushi kezdőknek receptemnél található hozzászólásokban találsz infókat budapesti boltokról is, ha vidéken élsz, internetes rendelést javasolok.
Sok sikert!
Eszter

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-20 10:30

Tudod Eszter nem vagyunk egyformák.Nálam a sztrapacska a töltött káposzta menő.A szusiba nem valószínű hogy belefognék.Szerintem amit csinálsz abban nagyon jó vagy.Nagyon sok finomságot fedezek fel nálad amit örömmel elkészítek.Puszi.Bogi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2010-07-19 17:49

:) Ha Eszti olyan, amilyennek itt megismertük, akkor pont el tudom képzelni, hogy celebkedik :D

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 17:48

Nem akarsz főzni valahol a tv-ben.?Én megnéznélek.S J-ról jut eszembe.

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2010-07-19 17:46

Csigák...Hernyók...ez már tűrhetetlen...!:))))Csak vickelődöm.Eszter én ezt valószinüleg soha nem fogom elkészíteni.De nagyon szép!Leírni sem tudom mennyire ügyes vagy.Csak ámulok és bámulok.Gratulálok.Puszi.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-07-19 22:28

Természetesen ez nem kifejezetten NS recept, mint ahogy írtam is, de gondoltam, miért ne? Hátha valaki kedvet kap hozzá. Jön még más is, ez csak egy röpke ujjgyakorlat volt... ;-)))
Nem hiszem, hogy nekem kéne tv-ben főzni...azért annyira nem vagyok nagy szám. Talán van egy-két fura dolog, amit jól tudok, de épp valamelyik nap mondtam valakinek, hogy alapvetően nem tudok főzni. Szerintem. :-D
Persze jóuramnak más erről a véleménye, de hát ő nem objektív... :-)))

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-07-20 08:49

Nem tudsz főzni...akkor mi lenne ha tudnál?Ajaj...Eszterke drága szeritem sokan szeretnének nem tudni főzni úgy ahogy te.Atv-t felejtsd el jó vagy te nekünk itt az oldalon.Puszi.Bogi

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2010-07-20 09:56

De most komolyan...bablevest például még életemben nem főztem. Vagy töltött káposztát. Ez utóbbit mondjuk nem is szeretem, talán azért. De tudok őrült módon sushit tekerni és pácolt medúzát csinálni. :-D
És jó nekem itt, ahogy mondod. Elfőzögetek veletek csendesen. Ez nekem bőven elég. :-)))

modosa
modosa / modosa Sun, 2010-07-18 10:40

Ennyi külföldi szót ilyen kis helyen... csak kapkodom a fejem :) Őrült jól néz ki, nem is lenne szívem szétrombolni, pedig nagy kedvenc. Szeretném megtanulni, de nem vagyok a távoktatás híve, úgyhogy jönnöd kell, nincs mese! pusziA :)

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-07-17 23:55

Imádjuk Eszter ezt a hernyót, Junior követeli, hogy mikor a nyaralásról hazajöttünk, készítsük el...már többször is emlegette!:) Pusz: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Sun, 2010-07-18 08:43

Szegénykém!... :-D
De szerintem menni fog! Kifordítottat csináltunk már együtt, az avokádóval meg majd bánj óvatosan a tetején. Szuper lesz! De kérhetsz távsegítséget is... ;-)

716
sushi rizs 100 g
nori lap 1 db
wasabi konzerv 2 kávéskanál
lazac 5 dkg
kígyóuborka 5 dkg
avokádó 1 közepes db
kaviár 2 dkg