Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hétköznapi bolognai Éva-Anyóca módra

Hétköznapi bolognai Éva-Anyóca módra
Hétköznapi bolognai Éva-Anyóca módra
60 perc / előkészület: 25 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mentesítő ebédként készült ez a bolognai, nincs benne paradicsom (házi sűrített lé) és vöröshagyma se. Kevés benne az  őrölt pirospaprika. Karácsonyi ünnepek ,kicsit sok volt evészetileg. Nekem ez ilyen módon sikerült.:-). Nagy fazék és nagy lábas, mert ugye enni kell,:-), és mind elfogyott. Ez volt a dicsérete a megoldásomnak. Ennyi a történetem.:-)
Természetesen a csirkemáj nem a legfontosabb része az ételnek, tehát aki soknak találja, (kezdetben én se akartam), ne tegyen bele, úgy is nagyon finom. Nekem bele kellett csempésznem, mert az is valami módon hús, és az éhes családtagok igényelték.:-)

hozzávalók / 6 adag

A bolognaihoz

A körethez

A szószhoz

ajánlat

Tehetünk még bele sokkal több zöldségfélét is, én is gondoltam rá, csak nem volt kedvem becsúszni (szó szerint!) a havas-jeges úton a boltba értük. Pl. piros kaliforniai paprika, kelbimbó, brokkoli, ... .kinek mi tetszik. Legközelebb kipróbálom úgy is, de aki teheti, próbálkozzon elsőnek így. Aztán kiderült, jó, hogy nem indultam útnak, mert nem csak az út volt csúszós, de nem is kaptam volna ilyen zöldségféléket se frissen, se fagyasztva, mert kiürült szilveszterre a bolt. Még leltároztak is. Hm...
Attól a megoldásom jó volt. Legközelebb bespájzolok több zöldségfélét én is.:-)
Aki szereti, finom bort ihat mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lábasban az olajba beletesszük a finomra vágott fokhagymát és a bacont felcsíkozva, majd fedő alatt puhára pároljuk 3-4 perc alatt.
  2. Belerakjuk a gombát, a zöldbabot, a fűszereket, a pórét, és felöntjük vízzel, majd fedő alatt hagyjuk főni, lassú tűzön (kb. 5 perc). Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük még,
  3. Ha kész, beletesszük a csirkemájat és szívet, azzal is főzzük kb. 15 percig. Kóstoljunk!
  4. Beletesszük a virslit felkarikázva, az üveges szószt, a cukrot is, összeforraljuk kb. 10 perc alatt, átkeverjük, és kész.
  5. Kis fazékban forraljuk össze a rafinéria alapot, kevés vizet és a tejszínt.
  6. Tálaljuk a csirkemájas, zöldséges szószt főtt burgonyával és a sajtos tejszínes szósszal.
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkemájas-zöldséges bolognai főtt burgonyával, hamis bolognai csirkemájjal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-01-14 09:08

Kedves Mucóka!Remélem sikerült, a kedvetekre való zöldségekből és a májból finomat összehozni,azaz tutira biztosra veszem.:-)) Szép napot!Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2011-01-13 14:00

Kedves Mucóka!Nyugodtan próbáld ki, zöldbab, meg olyan zöldségfélék, amiket szerettek mindannyian, és persze, nem teljesen megfőzni,hogy szétessen, és kihagyod a gombát.Nem olyan nagy baj.:-))))Azért ne essél el tőle,meg lehet oldani!:-))Szép napot!Éva-Anyóca

Mucóka
Mucóka / Mucóka Thu, 2011-01-13 13:51

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon gusztusos, kínálja magát...ki kéne próbálnom, csak az a gondom,hogy a férjem és a kislányom utálja a gombát és egymagam miatt nem hiszem...így marad a sóvárgás...

980
napraforgó olaj 1.5 ek
fokhagyma 3 gerezd
bacon 25 dkg
csiperkegomba 700 g
zöldbab 350 g
ételízesítő 1 ek
fűszerpaprika 1 teáskanál
póréhagyma 1 közepes db
oregánó 2 tk
bazsalikom 2 tk
négyszínű bors 1 kk
víz 3 dl
virsli 350 g
csirkemáj 50 dkg
bolognai szósz 424 g
cukor 1 teáskanál
burgonya 2 kg
0 ízlés szerint
tejszínes-gombás szósz 5 dkg
habtejszín 5 dl