Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Héveknédli

Héveknédli
Héveknédli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sváb gyökereim bizonyítéka, hogy ha bableves, akkor héveknédli dukál hozzá. Sose szerettem a füstölt húsokat, de imádtam a friss, meleg, gőzben sült kelt tésztát, ami soha nem hiányozhatott az asztalról, ha anyukám - vagy régebben a nagymamám - bablevest főzött.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bableveshez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felfuttatjuk az élesztőt egy kis tejben a cukorral. Összeállítjuk a hozzávalókból a kelt tésztát, gyúrjuk, kelesztjük.
  2. 4-6 részre osztjuk a tésztát (ahány felé téphetőnek szeretnénk majd a megsült tésztát). A zsírral bőven kikent jénaiba vagy lábosba tesszük (anyukám csomókat köt belőlük), és ismét megkelesztjük.
  3. Mielőtt az előmelegített sütőbe toljuk, a közepére egy pohárnyi vizet töltünk. 200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Efido

Mióta szakács: 2015.01.01.
9 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: köretek
mikor: ebéd
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

cseh knedli, knédli, tésztaköret

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hefi13
Hefi13 Tue, 2016-04-05 10:14

Kedves Efido! Köszi a receptet!!! Nincs meg a nagyi receptkönyve, így csak gyűjtögetem a sváb ételeket:) Kérdésem, hogy a pohárnyi vizet a tésztára öntöd sütés előtt?
Előre is köszi!

625
finomliszt 60 dkg
friss élesztő 50 g
tojássárgája 2 db
sertészsír 10 dkg
tej 3.5 dl
cukor 1 teáskanál
1 kávéskanál
víz 1.5 dl
sertészsír 2 ek