Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg barackleves

Hideg barackleves
Hideg barackleves
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nyár egyik kedvence a hideg gyümölcsleves.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A barackokat megtisztítjuk, megmossuk, majd apróra összevágjuk.
  2. Egy edénybe beletesszük, de előtte egy jó marék barackot félreteszünk.
  3. Ráöntünk annyi vizet, ami ellepi, majd elkezdjük forralni.
  4. Ha elkezd forrósodni, akkor minden hozzávalót (kivéve a lisztet, tejszínt, tejet és pudingot) beleteszünk.
  5. Külön egy kis edényben tejjel elkeverjük a pudingport, és megfőzzük.
  6. Ha kész a puding, akkor folyamatos keverés mellett beleöntjük a levesbe.
  7. Ezt levesszük a tűzről, és botmixer segítségével összekeverjük.
  8. Majd ha ezzel kész vagyunk, visszarakjuk főni, és beletesszük a már korábban félrerakott barackokat.
  9. A lisztet kikeverjük a tejszínnel, és kis szűrő segítségével belekeverjük.
  10. Hagyjuk egyet forrni, majd kihűtjük, és a végén hűtőbe tesszük.
  11. Másnap hidegen fogyasztható.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 60
össznézettség: 71 501
elküldve: 2
receptkönyvben: 101
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes gyümölcsleves, hideg gyümölcsleves, pudingos gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

344
őszibarack 1 kg
nektarin 1 kg
vaníliás pudingpor 0.5 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 7 ek
fahéj 2 kávéskanál
habtejszín 2 dl
víz 1 l
tej 4 dl
szegfűszeg 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál