Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg borsodó-krém

Hideg borsodó-krém
Hideg borsodó-krém
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégeket vártunk, és borsodót szerettem volna készíteni. Addig-addig keresgéltem a receptjeim között, amíg valami boros desszertre bukkantam. "Átköltöttem", és felhasználtam hozzá az utolsó üveg tokaji furmintunkat, amit még nyáron vettünk Tolcsván. Hát ez lett belőle! Barátainknak nagyon ízlett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az aszalt sárgabarackot felkockázzuk, és beáztatjuk rumba. A mogyorót durvára vágjuk. A mandulaforgácsot enyhén megpirítjuk.
  2. A tojások sárgáját egy rozsdamentes nagyobb üstbe, tálba tesszük a cukorral együtt, és elektromos habverő legmagasabb fokozatával habosra keverjük. Ezután hozzáöntünk 1 dl bort.
  3. A tűzön már forrnia kell egy fazék víznek. Rátesszük a tálat, és folytonos keveréssel vízgőz felett sűrű habbá verjük a borsodót. Amikor kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
  4. A piskótákat kettétörjük, és meglocsoljuk a maradék fél dl borral. A boros piskótákat beletesszük abba a kehelybe, amelyikben szervírozni szeretnénk a desszertet.
  5. Egy nagyobb edényben kemény habbá verjük a tejszínt. Hozzákeverjük a kihűlt borsodót.
  6. A kész krémet belemerjük a kelyhekbe, és mindegyik tetejére rumos aszalt gyümölcsöt halmozunk. A kimaradt részt gazdagon meghintjük a mogyoró és mandula keverékkel.
  7. A kelyheket tálalásig hűtőbe tesszük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 743
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
421 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
receptverseny: Liza, a rókatündér receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

borsodós kehely, borsodós kehely rumos aszalt gyümölccsel, rumos aszalt gyümölcsös borsodó krém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2015-02-01 20:25

Szomorodni?Szamorodni!

520
aszalt sárgabarack 5 dkg
rum 0.5 dl
földimogyoró 5 dkg
mandulapehely 5 dkg
tojássárgája 3 db
cukor 6 dkg
édes fehérbor 1.5 dl
babapiskóta 8 db
növényi tejszín 2 dl