Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg csirkemájpástétom

Hideg csirkemájpástétom
Hideg csirkemájpástétom
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hideg csirkemájpástétom kiváló előétel vendégváráskor, de egy reggelit vagy vacsorát is ünnepivé varázsolhatunk vele. Könnyen elkészíthető, kiadós fogás. A pástétomot tisztított vajjal fedjük, és egyben légmentesen lezárjuk. (A tisztított vaj készítéséről néhány fázisfotó itt, míg a pástétom készítéséről fázisfotók itt láthatóak.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízesíthetjük, és díszíthetjük kapribogyóval, friss zöldfűszerekkel, savanyú uborkával.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, felaprított vöröshagymát és fokhagymát 5 dkg vajon megpároljuk, hozzáadjuk a zöldfűszereket, hogy az aromák, illóolajok felszabaduljanak belőlük.
  2. Néhány keverés után a hagymához adjuk a csirkemájat, és oldalanként 3-3 és fél percig sütjük, majd sózzuk, borsozzuk, végül hozzáadjuk a konyakot, és 1-2 percig pároljuk. (Az ujjunkkal vagy fakanállal nyomjuk meg a májat, ha még puha, de már nem jön véres lé belőle, akkor lesz jó a máj, és krémes a pástétom. Ha tovább sütjük, szárazabb darabosabb, kissé rusztikusabb lesz a pástétom. Mindenki ízlése szerint készítse.)
  3. A sült csirkemájat melegen turmixoljuk, közben apránként hozzáadjuk a 10 dkg vajat, és ha szükséges ízesítjük.
  4. Az így kapott pástétomot porcelán- vagy kerámiatálkákba töltjük, lefedjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.
  5. Miután lehűlt a pástétom, a tetejére öntjük az olvasztott, de nem forró tisztított vajat.
  6. A sós lében eltett kapribogyóról leitatjuk a nedvességet, és a felső, tisztított vajas rétegbe szórjuk.
  7. Hagyjuk megdermedni, majd a pástétomot lefedve, hűtőben tároljuk. 1 hétig eltartható.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 626
elküldve: 3
receptkönyvben: 240
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

csirkemájpástétom kapribogyóval, fűszeres pástétom csirkemájból

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márti1218
márti1218 / márti1218 Mon, 2016-01-11 12:50

Hasonló módon készítem a pástétomot,csak én az 5dkg vaj mellé még teszek 5 dkg.füstöltszalonnát és azon sütöm meg a májat a többi ua.Ja és csak egy teáskanálnyi konyakot teszek bele.
Nagyon finom úgy is,próbáljátok ki.

szilvi76
Szilvi6 / szilvi76 Mon, 2012-03-05 15:23

Szia, megcsináltam a receptet, szerintem finom, de a férjem szerint túl sok benne a konyak, "erős ízű" lett tőle a pástétom... :-(
Csak gondoltam küldök egy visszajelzést, hogy ha valaki a lágyabb ízeket szereti, tegyen bele kicsivel kevesebb konyakot.
Különben tényleg nagyon fincsi!!!

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2012-03-21 17:30

Kedves Szilvi! Örülök, hogy neked azért ízlett. Bevallom én ennél több konyakot is teszek a pástétomba...Gondolom a konyak erősségétől is függ, nah meg az ízlésünktől, hogy mennyit teszünk bele:))

Szomszédasszony
Szomszédasszony Wed, 2011-10-26 14:11

Kedves Tündér!
Nagyon finom lett, köszönöm szépen! Bár én kihagytam a zsályát, mert nem volt itthon és a végén egy gerezd nyers fokhagymát és még majorannát adtam hozzá! Valami fenséges lett! :-))))

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Sun, 2011-04-24 21:40

Köszönöm Éva-Anyóca!
Az porcelán edénykéket ajándékba kaptam, karácsony előtt az Aldiban lehetett kapni.
Nektek is szép Húsvétot kívánok!
Tündér

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2011-04-23 22:21

Kedves Tündér!
Nagyon finomnak tűnik a recept.:-))
Bocsi, de az edény is nagyon tetszik, amiben tálaltad, :-))
Hol lehet ilyet venni, mert mostanság, ahogy észrevettem, nagy divat, nagyobb méretben is, ebben sütni-főzni,de még nem találtam a helyet, hol lehet venni.Biztos más lenne ilyenben elkészíteni, ezt a Te csodádat is:-)))
Kellemes Húsvéti ünnepeket.:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

538
csirkemáj 25 dkg
vaj 15 dkg
ghee 10 dkg
vöröshagyma 2 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
konyak 50 ml
zsálya 1 tk
kakukkfű 1 tk
majoranna 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kapribogyó 2 teáskanál