Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg csirkés tésztasaláta

Hideg csirkés tésztasaláta
Hideg csirkés tésztasaláta
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben a nagy hőségben nem igazán kíván nehéz ételt az ember, inkább valami könnyű, üdítő, hűsítő ételre vágyunk. Már többször készítettem hasonló salátákat a család nagy örömére. Most volt a hűtőben padlizsán is, így vele gazdagítottam. Nem volt rossz ötlet, nagyon kellemes íze igazán feldobta a salátát. Ebben a receptben az a jó, hogy semmihez sem kell ragaszkodni, mindenki saját ízlése szerint variálhatja a hozzávalókat, ízesítheti a husit. Jó kísérletezést!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, hogy ne tapadjanak össze, és lehűtjük.
  2. A kockára vágott padlizsánokat besózzuk, állni hagyjuk. Közben a szintén kockára vágott csirkét ízlés szerint befűszerezzük (én sóval, borssal, kevés garam masalával, bazsalikommal, oregánóval ízesítettem).
  3. A csirkehúst kevés olívaolajon, forró serpenyőben megsütjük, hűlni hagyjuk. A padlizsánról leitatjuk a vizet, és őket is forró serpenyőben megsütjük, papírtörlőre szedjük, kihűtjük.
  4. A megfőtt kukoricáról éles késsel levágjuk a szemeket.
  5. Az uborkát kockára vágjuk, a koktélparadicsomokat méretük szerint félbe-negyedbe vágjuk.
  6. A kihűlt hozzávalókat egy szép nagy tálba rétegesen lerakjuk úgy, hogy alulra tészta kerüljön, megszórjuk arányosan padlizsánnal, csirkehússal, uborkával, paradicsommal, majd megint tészta, addig míg el nem fogynak az alapanyagok. Az egészet hűtőben jól lehűtjük.
  7. Az öntethez összekeverjük a joghurtot a citrom kifacsart levével, sózzuk. Aki szereti, kevés chilipelyhet is keverhet bele.
  8. Tálaláskor a salátát tányérokba szedjük, és meglocsoljuk az öntettel.
  9. Ínyencek mini mozzarellát is szórhatnak rá.
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 780
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Anya-konyhája

Mióta szakács: 2013.01.08.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
receptverseny: Barilla receptverseny
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tésztasaláta, tésztasaláta csirkehússal, csirkehúsos-padlizsános tésztasaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

535
csirkemell filé 1 db
padlizsán 1 db
kígyóuborka 1 db
csemegekukorica 0.5 kg
paradicsom 2 közepes db
farfalle 50 dkg
joghurt 5 dl
citrom 1 db
0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
garam masala 1 teáskanál
bazsalikom 0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint