Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal

Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal
Hideg görögdinnye-krémleves sajtos-diós toasttal
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyári leves meleg napokra.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól behűtött dinnyéből cseresznyemagozóval kivájunk 20 darabot, félretesszük. A többit mag nélkül kikanalazzuk. Betesszük egy keverőedénybe. Hozzáadjuk a cukrot, beleöntjük a citromlevet és a vörösbort, beleszórjuk a fahéjat és a vaníliás cukrot.
  2. Botmixerrel összekeverjük.
  3. Beleszórjuk a szegfűszeget, s betesszük a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával.
  4. A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, a sajtot lereszeljük.
  5. Amikor az ízek jól összeértek, tálalunk. Tányérba öntünk a dinnyelevesből, teszünk rá dinnyegolyókat, s szórunk rá a mazsolából. A zsemléből levágunk 2 szeletet, megpirítjuk, s szórunk rá sajtot és diót.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 317
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd
konyha: olasz
fogás: leves
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

dinnyeleves, hideg gyümölcsleves dinnyével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

496
görögdinnye 20 dkg
vörösbor 2 dl
cukor 3 csapott ek
citromlé 30 ml
szegfűszeg 5 db
fahéj 1 késhegynyi
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 5 dkg
fehér rum 30 ml
zsemle 1 db
füstölt sajt 2 dkg
dió 3 dkg