Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából

Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
Hideg gyümölcskrémleves Juhász István konyhájából
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg, nyári napokon nagyon szeretjük a hűsítő leveseket. Ilyen a hűtőszekrényben rejlő, ötletszerűen összeválogatott gyümölcsökből készített krémleves is.

Nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megmossuk a gyümölcsöket, és szükség szerint kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Egy lábasba beletesszük az összes gyümölcsöt, belekeverjük a cukrot, fűszereket, citromkarikát, és víz nélkül lassú tűzön szétfőzzük. Lehúzzuk a tűzről, és kicsit hűlni hagyjuk.
  2. Ha langyosra hűlt, eltávolítjuk a szegfűszeget és a citromot, majd turmixgéppel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt, és felforraljuk. Ízlés szerint még cukrozzuk vagy fűszerezzük, majd teljesen kihűtjük.
  3. Utána előhűtött tányérokba adagoljuk, felvert habtejszínnel és gyümölcsökkel díszítjük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 635
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Juhász István

Mióta szakács: 2020.05.30.
36 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gyümölcsleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

359
eper 30 dkg
szeder 30 dkg
áfonya 20 dkg
cseresznye 30 dkg
meggy 30 dkg
őszibarack 2 közepes db
sárgabarack 5 közepes db
cukor 15 dkg
szegfűszeg 10 db
fahéj 0 ízlés szerint
citrom 0.5 db
főzőtejszín 5 dl