Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg hústál Helga konyhájából

Hideg hústál Helga konyhájából
Hideg hústál Helga konyhájából
180 perc / előkészület: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a húsos tálat is a hidegkonyhai készítményeim mellé ajánlom. Szintén nagyon finom melegen is, körettel főételként.

hozzávalók / 12 adag

A kolbászos tekercshez

A fasírozotthoz

A csirkemellhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászos fasírthoz a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomjuk és a hozzávalókból összeállítjuk a fasírozott masszát. Egy fóliára fektetjük keresztbe a bacon szalonna felét, rákenjük a masszát, majd rá a szalonna másik felét. Egy szál kolbászra feltekerjük a fólia segítségével, amiben aztán meg is sütjük a húsunkat.
  2. A fasírthoz a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, összekeverjük a hozzávalókat. Kizsírozott tepsiben fedő alatt megsütjük.
  3. A csirkemelltekercshez a tojásokból kevés só hozzáadásával félkemény rántottát készítünk. Fóliára fektetjük a bacon szalonna felét, rátesszük a csirkemell szeleteket, rá a szalonna másik felét. Ráhalmozzuk az egyék felére a rántottát, megszórjuk a kockákra vágott paprikával, darabolt snidlinggel és feltekerjük a fólia segítségével, amiben meg is sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 58 312
elküldve: 21
receptkönyvben: 588
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

húsos hidegtál, töltött csirketekercs, kolbászos fasírt, fasírt

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viburnum
viburnum Sun, 2014-04-20 14:15

Az őzgerinc formát tepsibe szoktam tenni és úgy sütöm a benne levő anyagot.

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Mon, 2013-03-04 12:24

Nagyon jó ötletek a vendégváráshoz.
Köszönöm szépen. Rövidesen elkészítem.
Sikeres sütés-főzést kívánok. Mari

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-04 10:11

De guszta!!! :D

Jön a Húsvét, lehet hogy ez lesz az egyik kínáló tál?
Nagyon jó az ötlet, köszönöm szépen. :)
Éva-Anyóca

mira1
Helga1 / mira1 Tue, 2013-03-05 11:03

Szia Ildikó! Alufóliástól szoktam egy mélyebb hosszúkás sütőformába tenni és a tetejére ráhajtom, a sütés vége felé kihajthatod ha még pirítani akarod a tetejét. Ne őzgerinc formába tedd, mert ha levet enged hátha kifolyik. Üdv: Helga

ildiko1954@freemail.hu
ildiko1954@freemail.hu Tue, 2013-03-05 22:56

nagyonszepen koszonom a segitseget, igy batrabban keszitem el , nagyon jol nez ki es szivesen keszitek en is ilyen eteleket. udv. Ildiko

624
darált sertéshús 60 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
zsemle 2 db
tojás 2 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kurkuma 0 ízlés szerint
bacon 25 dkg
kolbász 15 dkg
darált sertéshús 80 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 4 gerezd
zsemle 3 db
tojás 3 db
ételízesítő 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
csirkemell filé 2 db
bacon 25 dkg
tojás 4 db
piros kaliforniai paprika 1 db
zöld kaliforniai paprika 1 db
sárga kaliforniai paprika 1 db
snidling 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint