Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg kapormártás

Hideg kapormártás
Hideg kapormártás
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a kaprot. Nyári melegben nem mindig szeretnék forró mártásokat az asztalra tenni. Így született ez az ötlet, és még meg is marad a kapor a maga frissességében, minden vitamint, ásványi anyagot és a teljes ízanyagát megőrizve.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Gyorsan elkészíthető, friss, hideg mártás. Én krumplival tálaltam, mellé friss leveles salátával. Aki szeretné, sült kolbász, sült és párolt halak vagy húsok mellé is adhatja. Tulajdonképpen még az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy teljes csokor zsenge kaprot folyóvíz alatt alaposan megmosunk.
  2. Csokorban hagyva 4 cm-es darabokra vágjuk (szárral együtt), és mixerbe tesszük.
  3. Meglocsoljuk olívaolajjal, és a mixert bekapcsoljuk.
  4. Kb. 3 perces munkamenet után a tejfölt és a mustárt is hozzáöntjük, és újabb 3 percig turmixoljuk.
  5. Végezetül meghintjük fűszersóval (ebben az esetben bazsalikomos fűszersót használtunk).
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 446
elküldve: 5
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

java46

Mióta szakács: 2010.08.07.
34 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

kapormártás, kaporszósz, kapormártás tejföllel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Thu, 2017-06-29 23:32

Kedves java46!
Szent növényed a kapor, (idéztem férjemet), aki szintén szereti, de valahogy kaporszószt eddig egyszer csináltam, s miután más nem ette, elment a kedvem tőle, de most visszatért ezt a receptet olvasva. Ezt az ígéretes hideg mártást feltétlen elkészítem.
Köszönet a receptért.
Kapros krumplit ettél már? ill. ismered-e?, a lengyeleknél evett édesapám úgy 50 éve, és azóta a családunk nagy kedvence.
üdvözlettel: Margó

169
kapor 1 csokor
olívaolaj 3 ek
tejföl 200 g
fűszersó 1 kávéskanál
mustár 3 teáskanál