Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg meggyleves Dorka konyhájából

Hideg meggyleves Dorka konyhájából
Hideg meggyleves Dorka konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nyáron imádom a hideg gyümölcsleveseket, köztük ezt is, így minden nyáron készítek belőle.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet kimagozzuk, majd jó alaposan átmossuk hideg vízben.
  2. Ha ezzel megvagyunk, akkor feltesszük a meggyet a cukrokkal, és jó 5 percig pároljuk.
  3. Párolás után ráöntünk 1,5 l vizet, és hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget.
  4. 10-15 percig főzzük.
  5. Egy kis vízzel kikeverjük a lisztet, majd a tejföllel együtt beleöntjük, és hagyjuk sűrűsödni.
  6. Hagyjuk, hogy kihűljön, majd egy órára hűtőbe tesszük, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 742
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dorka09

Mióta szakács: 2013.05.23.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres meggyleves hidegen, meggyleves, tejmentes meggyleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pinduri
pinduri Tue, 2013-07-23 22:54

Kedves Dorka! Biztos csak elírtad,hogy magozás után mosod meg a meggyet...

134
meggy 60 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 2 ek
cukor 3 ek
víz 15 dl