Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg rakott süllő

Hideg rakott süllő
Hideg rakott süllő
53 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tudom, hogy ez egy formabontó recept, hogy a süllőt nálunk nem így készítik. Oroszországban viszont közkedvelt recept, és minden ünnepi asztalon megtalálható, nem számít drága halnak, ezért mindenki megengedheti magának. Jól lehűtve vacsorának, uzsonnának vagy tízórainak kitűnő. Nálunk a gyerekek is nagyon szeretik, mert egyáltalán nincs hal íze.

hozzávalók / 6 adag

A hal

Továbbiak

ajánlat

El lehet még készíteni nílusi sügérből, tőkehalból, hekkből, minden nem zsíros fehér halból.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halat lebőrözzük ha szükséges, kiszedegetjük az összes szálkát, a filéket 3-4 felé vágjuk, besózzuk, lisztbe forgatjuk, és kb. 4 percig mindkét oldalát megsütjük.
  2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, belerakjuk a hagymát és a sárgarépát. 10 percig közepes lángon dinszteljük.
  3. Egy fűszerzacskóba tesszük a szegfűszeget és a borsot, hozzáadjuk a hagymás- sárgarépás keverékhez. A sűrített paradicsomot összekeverjük a vízzel, és beleöntjük a serpenyőbe. Hozzáadjuk a citromlevet, cukrot és a sót. Kis lángon dinszteljük kb 15 percig, vagy amíg puha nem lesz. Ha elkészült, kidobjuk belőle a fűszerzacskót és a babérlevelet.
  4. Veszünk egy kb 26×20 cm-es edényt, vékony rétegben elterítjük a sárgarépát az alján (kb. az 1/3-át). Erre rakjuk a megsült halat, szorosan egymás mellé. A maradék keveréket a tetejére pakoljuk, hogy teljesen befedje a halat. Ha az egész kihűlt, betesszük a hűtőbe, és legalább 4 órán keresztül hűtjük. A legfinomabb másnap.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 020
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
konyha: orosz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hideg rakott süllő, rakott hal hidegen, répás rakott hal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

267
süllő/ fogas 600 g
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 2 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sárgarépa 6 közepes db
vöröshagyma 3 nagy db
napraforgó olaj 4 ek
szegfűszeg 4 db
bors 1 teáskanál
babérlevél 3 db
sűrített paradicsom 70 g
víz 150 ml
citromlé 1 citromból nyert
barna cukor 1.5 teáskanál
1 teáskanál