Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg sárgadinnye-krémleves sonkával

Hideg sárgadinnye-krémleves sonkával
Hideg sárgadinnye-krémleves sonkával
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Végre itt a nyár, s vele együtt a hőség. Ilyenkor a frissítő könnyed ebédeké a főszerep. Ez a hideg gyümölcsleves a legnagyobb kánikulában is jól fog esni, ráadásul pikk-pakk kész...

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnyét jól hűtsük le hűtőben (min. 1 napig legyen benne). Kaparjuk ki a magját. Kockázzuk fel, 12 db kockát tegyünk félre. A többihez adjuk hozzá a tejet, a vaníliás cukrot, cukrot és a fűszereket. (A szegfűszeget a fahéjjal mozsárban szoktam finomra morzsolni).
  2. Mixerben nagyon finomra pürésítjük, ha megvan, mehet hozzá a tejszín, ezzel is elkeverjük. A citromlével beállítjuk mennyivel szeretnénk fanyarabbá az ízvilágot. Kb. 2 ek megfelelő lehet. Tegyük 2 órára hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.
  3. A félretett dinnyekockákat egy fapálcikára szurkáljuk úgy, hogy a sonkát félbehajtva S alakban a pálcára tűzzük, és minden "kanyar" után egy kocka dinnye következik. 4 személy esetén mindenkinek lesz egy pálcikája 3 kocka dinnyével és egy szelet dalmát sonkával. A pálca, ha túl hosszú, vágjuk el olyan rövidre, hogy épp túllógjon a levesescsésze peremén, de még kézbe lehessen fogni (dalmát helyett pármai, serrano vagy feketeerdei sonka is jó lehet). A mini nyársakat is tegyük hűtőbe.
  4. Tálaláskor egy csészébe szedünk levest, a csésze peremére helyezünk egy kis nyársat, a levest pedig citromfűvel díszítjük. (Érdemes a csészéket is lehűteni szervírozás előtt.). A csészét csak addig szedjük levessel, hogy a nyárs ne lógjon bele, hiszen ezt kézzel esszük a leveshez.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 508
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

NdeeDeville

Mióta szakács: 2020.04.12.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

hideg dinnyeleves főzés nélkül

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

300
sárgadinnye 1 kg
tej 5 dl
habtejszín 150 ml
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 2 ek
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 3 db
1 csipet
citromlé 2 ek
citromfű 0 ízlés szerint
pármai sonka 70 g