Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg savanyúság alaplé

Hideg savanyúság alaplé
Hideg savanyúság alaplé
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kiskertemben nem érik annyi zöldség egyszerre, hogy egyszerre tudjak eltenni nagyobb mennyiségű savanyúságot. Ezen segített egy volt vendéglátós ismerősöm. A hozzávalókat jól elkevertem, 2-3 üveg savanyúságot eltettem, s a maradék várta a később érő zöldségeimet.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet, ecetet, cukrot, sót alaposan teljes oldódásig összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a nátrium-benzoátot és borkénport.
  3. A fertőtlenített üvegekbe az előkészített zöldségeket, fűszereket beletesszük, s az alaplével felöntjük, lezárjuk légmentesen, és a végleges helyére állítjuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 49
össznézettség: 14 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Xibig

Mióta szakács: 2015.06.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kalória: alacsony
kategória: befőttek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 12 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: télire
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, befőtt, kompót

egyéb elnevezések

savanyúság lé, alaplé savanyúsághoz, házi savanyúság alaplé

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

167
víz 3 l
ecet 4 dl
cukor 50 dkg
20 dkg
nátrium-benzoát 2 kk
borkén 2 kávéskanál