Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hideg szendvicstál

Hideg szendvicstál
Hideg szendvicstál
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Buli nyolcadik menüje. Nem ártana kis szépérzéket magamhoz vonzani, de annyira lefárasztott a hidegtálakkal való bíbelődés, hogy csak ilyenre sikerült. De veszek leckéket, és igyekszem kiteljesedni.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kenyereket megkenjük vajjal, tálcára helyezzük.
  2. A készletünkben levő alapanyagokból feldíszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 37 548
elküldve: 7
receptkönyvben: 229
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

szendvicses hidegtál, klasszikus szendvics, hidegtál hagyományos szendvicsekből

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsimazsola
kicsimazsola Mon, 2012-05-21 20:02

Kedves Évi!

A képeken látható szendvicsek és hidegtálak és kenyerek a mi bulinkon arattak nagy sikert!Mindenki elhiheti minden elfogyott.Főleg a csülkös balhé::PP
Köszi köszi!!!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-21 22:30

Kedves Kicsimazsola!
Igazán örülök. Köszönöm, hogy elmesélted. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-05-21 10:55

Kedves Évi néni !
Nincs ezekkel a szendvicsekkel semmi baj !Igazán guszta, tarka-barka falatok.
Egészen éhes lettem a látványtól !Gratulálok! Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-21 17:02

Ancikám!

Nagyon köszönöm a biztatást. Amint feltettem, meg is bántam, de szerencsére kedvező visszajelzések érkeztek. Majd erősen tanulmányozom a Tieidet és eltanulom a praktikákat. Szeretettel ölel: Évi néni

tinci30
tinci30 Sat, 2012-05-19 23:08

egyébként te adtad az ötlete,ahhoz hogy a nálunk vendégeskedő,baromi rossz étvágyú keresztlányomat mivel etessem,ha nem akarom 2 hétig virslin tartani.Na ezután koppintottam tőled igaz közel sem lett enniyre dekoratív de a célt elértem.A büdös kölke megette a kenyeret is meg a paprikát is mind egy szálig.Mézeskalács szaggatóval szaggattam ki neki a változatos szendvics falatkákat,pritamin paprikát tettem a tetejére amit fogpiszkálóval rögzítettem.Azóta vacsorára fogpiszkálós kenyeret kér:)))
köszi minden ötletet

tinci30
tinci30 Sat, 2012-05-19 23:03

jaj ne ostorozd magad....ez a tál igazán gusztusos,dekoratív,színes,élettel teli....a magam rézéről nem is szeretem azokat a hidegtálakata,miket olyan mesterien díszítenek mert ugyan szép de Istenemre mmondom neked,még soha egyet se kívántam meg képről.....neked viszont az összes szendvicsed vidám és azonnal bele harapnék!!!!!!!!!!!!!!!!!A pillangós meg a királyfis,király lányos afavorit

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-21 08:04

Kedves Tinci30!
Aranyos vagy köszönöm szépen, de sajna a pillangós, királyfis nem az enyém. Gondoltam, hogy ilyesmit készítek én is, mert jobban bejön, de nem volt már energiám. De kisgyerekek etetésére a legjobb ötlet. Üdv: Évi néni

tinci30
tinci30 Mon, 2012-05-21 14:30

Szia Évi!!!!
NAGYON ELNÉZÉST KÉREK TŐLED,hogy elnéztem a szakács nevet a szendvicsnél,tényleg ne hargagudj a figyelmetlenégemért,máskor jobban figyelek majd de tudod,engem is elkap a hév és csak úgy vitorlázgatok meg röpködök a receptek között.Imádom ezt az oldalt:)
Minden esetre ne ostorozd magad,a szendvics tálad igazán jól néz ki.Még egyszer elnézést és sok sikert a díszítés gyakorlásához:)))
Üdv tinci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-05-21 17:05

Kedves Tinci30!
Rajta leszek, hogy menjen az nekem. Ha odaértem, értesítelek róla. Köszi a drukkolást. Üdv: Évi néni

cserti jutka
cserti jutka Sat, 2012-05-19 21:56

Kedves Évi, nem Évi nénizlek mert biztos a lanyom lehetnel, olyan guszta a szendvicsed, hogy máris megyek szendvicset késziteni magamnak. Köszönöm.
Üdvözlettel
Jutka

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-19 22:12

Kedves Jutka!
Annyira örülök, hogy ezt mondod. Én nagyon kezdetlegesnek érzem, nem tudok díszíteni, stb, viszont szívesen megtanulnám, így most hogy ezt írod,neki is látok. Hálás köszönet érte. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-19 19:05

Kedves Kristina!

Köszönöm szépen, bár így utólag eléggé röstelltem, hogy ezt feltettem, de most már itt van. Mint jól látható, nem vagyok egy hideg konyhai tündér, de szorgalmas vagyok és majd ebbe is beletanulok. Jó hétvégét kívánok! Üdv: Évi néni

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 19:42

Kedves Évi néni!
Ne rösteld, nagyon szép színes a kép. Szerintem túl "szigorú" vagy magadhoz:) Megnéztem a többi képed nagyon szépek és nagyon tetszenek a kenyereid. De ha ennyire zavar van egy egyszerű mód, hogy lehet a szednvicseket "profin" lefényképezni.
Egy fehér szögletes tálra maximum 2-őt de inkább egyet kell tenni. Tegyél alá zöld saláta levelet (a leveleket inkább a közepétől hátrafelé pakold) ami hátúl kilóg így a saláta egy kicsit megdönti (előre dönti) a szendvicsedet és úgy könnyebb lefényképezni. Ha van időd egy másik szögletes tálra tegyél még egy szendvicset és rakd mellé (csúsztasd kicsit hátrébb) úgy hogy a hátsó szöglete az első tálnak össze érjen a másik tál szögletével. A zöldség a tetején középen van egymásra pakolva és fokozatosan csökkentve a magaságot néhány a szélén is. Így jobban kiemeli a dimenziókat a képen. Kicsit oldarlól fényképezd hogy a jobb oldalon a csücsökben benne legyen a második tányér is. Kérlek ne érts félre nem okoskodni szeretnék (legtávolabb álljon tőlem) csak mivel ez a fajta szendvics lapos és nehezen lehet fényképezni gondoltam megosztom a tapasztalatomat szendvics ügyben:) Ahhh bocsi a sok dumáért. Neked is kellemes hétvégét!
RAW

Kristina
RAW / Kristina Sat, 2012-05-19 18:48

Kedves Évi néni!
Nekem nagyon tetszik a kép:) a nagyikám is pont így csinálta (igaz az már nagyon régen volt).
Csak Szilveszterkor készítette, nagyon szeretem a vajas kenyeren a szalámit a tojással és az uborkával...Ő is torma krémet rakott a szendvicsre. Szép emlékeket idézett fel a képed és a recepted köszönöm szépen:) További szép napot!
Üdv,
RAW

576
kenyér 1 kg
gyulai kolbász 10 dkg
füstölt tarja 10 dkg
téliszalámi 10 dkg
párizsi 10 dkg
camembert sajt 6 dkg
vaj 10 dkg
fejessaláta 0.5 db
kígyóuborka 0.5 db
főtt tojás 4 db
petrezselyem 1 csokor
snidling 1 csokor
tv paprika 1 db
piros kaliforniai paprika 1 db
koktélparadicsom 15 dkg
retek 4 db
majonézes torma 3 ek