Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál 2.

Hidegtál 2.
Hidegtál 2.
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mit tegyünk az asztalra, ha valaki hirtelen betoppan, és még nem főtt meg a vacsora vagy az ebéd? Készítsünk gyorsan, egyszerűen egy előételt, vendégváró hidegtálat.
Az előétel az étkezés elején fogyasztott kisebb étvágygerjesztő fogás. Az előétel, mint állandó fogás valószínűleg a reneszánsz kori Franciaországban és Itáliában keletkezett, ahol divatba jött az étkezést hideg büfével kezdeni (és befejezni). Francia neve Hors d'œuvre, olasz neve pedig antipasto (szó szerint "az étkezés előtt"). Angol nyelvű étlapokon is olvasható (COLD ENTRIES) menüpont alatt. 


 

hozzávalók / 1 adag

A hidegtálhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hideg előételek elkészítéséhez felhasználható minden korábban készített még fogyasztható étel, amit a hűtőben, kamrában megtalálhatunk.
  2. Esztétikusan, szépen, jó ízléssel és fantáziával összeállíthatjuk, majd kitálalhatjuk.
  3. Addig is marad időnk a főfogás elkészítésére.


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 927
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
fogás: hideg előétel
kalória: magas

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

840
körözött 6 dkg
felvágott 12 dkg
csirkemell sonka 4 dkg
edami sajt 6 dkg
csirkemáj 1 db
sertésdagadó 5 dkg
paradicsom 0.5 közepes db
salátalevél 1 db
szőlő 2 dkg
fekete olajbogyó 2 db