Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál ahogy cintike készíti

Hidegtál ahogy cintike készíti
Hidegtál ahogy cintike készíti
240 perc / előkészület: 60 perc főzés: 60 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fontos, hogy rendesen kihűljön minden, és hogy a salátának legyen ideje összeérni!

hozzávalók / 5 adag

Franciasalátához:

  • 1 cs franciasaláta alap (0,5 kg)
  • 3 db csemegeuborka (üveges)
  • 1 db alma
  • kb 1dl majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 db kispoharas tejföl
  • 1 késhegynyi fehérbors
  • 1 ek porcukor
  • 1 kk citromlé

Krumplisalátához: (aki nem szereti a franciasalátát)

  • 1 kg krumpli
  • 3 kisebb fej lilahagyma
  • 1 db nagy poharas tejföl
  • 2 dl majonéz
  • 2 ek mustár
  • 2 késhegynyi fehérbors
  • 2 ek porcukor
  • 2 kk citromlé

Kolbászos húshoz:

  • 0,5 kg csont nélküli karaj (vagy amennyit csinálni szeretnénk)
  • 1 szál kolbász (akkora, ami végig éri a karajt)
  • bors
  • ételízesítő
  • olaj

Göngyölt, töltött csirkéhez:

narancsos változathoz:

  • 0,5 kg csirkemell v. csontozott csirkecomb
  • 1 narancs
  • bors
  • ételízesítő

tavaszi változathoz:

  • 0,5 kg csirkemell v. csontozott csirkecomb
  • 3 db csemegeuborka
  • 2 db paradicsom
  • füstölt sajt

A kaszinótojáshoz:

  • 5 db tojás
  • fehérbors
  • kevés mustár
  • torma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • fél l tej
  • 1 kispoharas tejföl
  • 1 cs étkezési zselatin

A sült csirkecombhoz:

  • 0,5 kg alsó csirkecomb (lehet tetszőleges mennyiség)
  • bors
  • ételízesítő

A sonkatekercshez:

  • 20 dkg sonka
  • 3 tojássárgája főzve
  • fehérbors
  • kevés mustár
  • torma
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 0,5 l tej

A díszítéshez:

  • fodros saláta
  • koktélparadicsom
  • petrezselyemzöld
  • narancs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Franciasaláta: Megfőzzük az alapot, egy tálba tesszük hűlni. Ha kihűlt, apróra vágjuk a csemegeuborkát és az almát (kb akkorára, mint a borsó), hozzáadjuk. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot és a citromlevet. Hozzáadjuk a zöldségekhez, és jól összedolgozzuk, hűtőbe tesszük.
  2. Krumplisaláta: A krumplit egészben, hajával együtt sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, tetszőleges nagyságúra vágjuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzávágjuk a hagymát úgy, hogy arányos nagyságú legyen a krumplival. Egy külön tálban összekeverjük a majonézt, a mustárt, tejfölt, borsot, porcukrot, citromlevet, majd jól összedolgozzuk a krumplival és a hagymával, hűtőbe tesszük.
  3. Kolbászos hús: Felszúrjuk a karajt, a kolbászt -ha fagyos- akkor könnyebben át tudjuk rajta dugni. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük, tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk. 200 fokon megvárjuk, míg megpuhul a hús, ha megpuhult, levesszük a fóliát, és 220 fokon aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
  4. Göngyölt, töltött csirke: A csirkehúst úgy szeleteljük, hogy össze tudjuk majd hajtani. Amit bele szeretnénk tölteni, azt apró darabokra vágjuk, és beletöltjük, összehajtjuk a húst, sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, majd az összehajtott húsokat egyenként fóliázzuk, és úgy tesszük a tepsibe. 200 fokon puhára sütjük, ha megpuhult, 220 fokon fólia nélkül aranybarnára sütjük. Ha kihűlt, szeleteljük.
  5. Kaszinótojás: A tojásokat sós vízben keményre főzzük, meghámozzuk, megvárjuk, míg meghűl. Kettévágjuk, kivesszük a sárgáját. Egy tányérba lereszeljük a legfinomabb reszelőn a sárgáját, sóval, borssal, mustárral, kevés tormával összedolgozzuk. Egy edényben feltesszük a tejet melegedni, ha forr, hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy csipet sót, és sűrűsödésig főzzük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a tojássárgájás keverékhez, összedolgozzuk, és a tojások belsejébe töltjük. A tojások tetejére elkészítjük az étkezési zselatint a csomagoláson leírtak szerint. Ha kész, hozzáadjuk a tejfölt, és míg nem szilárdul meg, a tojások tetejére öntjük.
  6. Sült csirkecomb: A csirkecombokat megmossuk, sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A tepsibe tesszük, olajat és vizet öntünk alá, lefóliázzuk, és 200 fokon megfőzzük. Ha megfőtt, fólia nélkül 220 fokon megpirítjuk a tetejét kicsit.
  7. Sonkatekercs: Egy tálban a főtt tojássárgáját, sót, borsot, mustárt, tormát összedolgozzuk. Egy edénybe teszünk fel tejet forrni, ha felforrt, akkor hozzáadjuk a vajat és a lisztet, egy kevés sót. Ha ez kihűlt, összekeverjük a két keveréket, és a sonkába töltjük úgy, mint ahogy a palacsintát szoktuk. Szorosan feltekerjük, a végét ezzel a masszával, habzsák segítségével lezárjuk.
  8. Ha kész, tetszőlegesen elhelyezzük egy fémtálcán, alulra a salátát és a tetejére a többi sültet, a kaszinótojást, a sonkatekercset úgy, hogy mutatós legyen! Zöldségekkel díszítjük!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 999
elküldve: 1
receptkönyvben: 94
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

cintike

Mióta szakács: 2013.05.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: közepes
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

franciasalátás hidegtál, kaszinótojás, töltött csirke, kolbásszal töltött sertéskaraj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!