Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál Húsvétra

Hidegtál Húsvétra
Hidegtál Húsvétra
225 perc / előkészület: 210 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A madárfargást is beleértve én ezt a tálat három és fél órán keresztül készítgettem, szépítgettem. A madár ötletét az internetről " szedtem ". Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik! Akkora tudásvágy van bennem a faragást illetően, ehhez már csak a saját képességemet tudom hozzátenni. Így aztán egyedivé sikerül az a bizonyos faragvány! Ez a hidegtál is húsvéti ötletként született, fogadjátok szeretettel!

hozzávalók / 5 adag

A sajttekercshez

A sonkatekercshez

A töltött tojáshoz

A madárhoz

A " csülök" alaphoz és a díszítéshez

Az aszpikhoz

ajánlat

Tavaly Húsvétra parasztsonkaszeletekkel, töltött tojással és a házi sonka csülök részével készítettem el. Igazi húsvéti hangulata volt.

A tálca mérete: 43x33 cm

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A madarat előző nap kifaragjuk, lekenjük aszpikkal.
  2. Másnap a sonkatekercset a  csirkemájas töltelékkel (a hagymán pirított májat a fűszerekkel kétszer ledaráljuk és hozzáadjuk a besamelt), a sajttekercset a márványsajtos töltelékkel megtöljük, a tojásokat félbevágjuk, a sárgákból elkészítjük a tojástölteléket, csillagcsővel betöltjük a felezett tojásfehérjéket.
  3. A sonka és a sajttekercseket kétszer egymás után lefényezzük.
  4. A kenyérből kifaragunk egy csülök formát. A három közül valamelyik  krémmel bekenjük és a + 4 szelet sonkával szépen beborítjuk, lefényezzük.
  5. A " csülök " lapított részénél legyező formában elrendezünk 7 db sonkatekercset.
  6. A többi előkészített alapanyagot tetszőlegesen a tálcára rendezzük. A madarat is elhelyezzük a tálcán.
  7. A "csülök részt " én salátával és paradicsom rózsával takartam, a végéhez lapka sajtból készült rózsákat helyeztem.
  8. A többi díszítés kellékeivel tetszőlegesen megdíszítjük a tálcán lévő tekercseket és a tojásokat.
  9. A végén a madarat és a díszeket még egyszer átfényezzük.
  • költség: 2500 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 84 998
elküldve: 14
receptkönyvben: 938
elkészítve: 12/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
költség egy főre: megfizethető receptek
nehézség: nehéz
kategória: tapas
fogás: hideg előétel
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

madaras hidegtál, húsvéti hidegtál, látványos hidegtál

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atina
atina Mon, 2012-06-18 20:51

Kedves Anci! Lányom ballagási ebédjére készítettem el a te által készített hidegtálak egyvelegét. Mondanom sem kell, hogy mindenki el volt "ájulva", nagyon nagy sikert arattam. Elmondtam, hogy honnan vannak a receptek, az ötleteket, így ismeretlenül is emlegettünk téged. Köszönöm, hogy ennyi finomságot, trükköt megosztasz velünk. Nekem esti program, hogy nézegetem az oldalt (és nyelek nagyokat- és olvasgatom a hozzászólásokat és mindig találok valami újdonságot, praktikát amit aztán szívesen ki is próbálok. Visszatérve a hidegtálakra annyit változtattam, hogy nem besamellel készítettem a "kencét"-gyomorkímélés miatt- hanem natúr vajkrémmel. Faragásra nem vállalkoztam, de jó sok időt elbíbelődtem a díszítéssel, de megérte! Az aszpikozás is elmaradt, folpackkal jól légmentesítettem, így pihent egy éjszaka a hűtőben és másnap fogyasztás előtt pár órával díszítettem. Köszönöm mégegyszer, és várjuk a további "csodákat"!! Üdvözlettel: Atina

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-06-20 10:31

Kedves atina !
Köszönöm a hozzászólást és nagyon örülök, hogy tetszenek a hidegtálaim, annak meg
még jobban, hogy nagy sikered volt az általad elkészített finomságokkal !
Valóban nagyon sokat lehet tanulni ezen az oldalon, én is szívesen nézegetem az újabbnál
újabb csodákat.Természetesen én is ha kell változtatok a recepteken a családom
ízvilágának megfelelően.Persze nagyon sok ötletet kapok a receptjüket felrakó
szakács társaimtól.Most kicsit eü. szabadságon vagyok, de amint tehetem újra
jelentkezem receptekkel.További jó böngészést és kísérletezést kívánok.
Szeretettel üdvözöllek: Anci

WhiteMagic
WhiteMagic / WhiteMagic Wed, 2012-04-04 21:44

Kedves Anci!
Ez aztán csodálatos! :) A besamelt a házilag kell elkészíteni?
Már feküdni készülök, fogat is mostam, de ahogy itt nézegetem a recepteket, elgondolkoztam, hogy lehet enni kellene még valamit. Amikor ezt a fotót megláttam, akkor meg már a hasam is el kezdett korogni... :D
Üdv, WM

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-04-05 11:55

Kedves WhiteMagic !
Igen, a besamelt is házilag kell készíteni.
Ezzel a megéhezéssel én is így vagyok.
Este már nem merek recepteket nézegetni.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok
szeretettel: Anci

Virág76
Virág76 / Virág76 Wed, 2012-04-04 10:46

Kedves Anci!
Ahogy írtam a múltkor,húsvétra hidegtál lesz a menü.Több receptedből válogattam a család ízlése szerint.Már csak egy kérdésem maradt: pénteken megcsinálhatom-e,ha szombaton ill.vasárnap ennénk belőle? Nagyon sok szeretettel üdvözöllek,és boldog húsvétot kívánok Neked és családodnak! Üdv : Virág

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-04-04 17:05

Kedves Virág76 !
Nyugodtan megcsinálhatod pénteken délután !
Csak fényezd le, hogy ne barnuljon meg semmi rajta.
HŰTŐLÁNC BETARTÁSA KÖTELEZŐ!De ez természetes.
Köszönöm a jó kívánságot, én is Boldog Húsvétot kívánok neked !Üdv: Anci

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2012-03-03 12:48

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.03.02. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2012-03-03 20:36

Kedves NoSalty csapat !
Köszönöm szépen, nagyon megtisztelő számomra !
Szeretettel kívánok további szép munkát ! Üdvözlettel:Olaszné Anci

Control
Control Thu, 2012-03-01 15:31

Drága Anci!

Már megint egy mestermű :) - gratula.

" Pontosan úgy nem tudtam elkészíteni, mert a profik nem véletlenül profik" - ez nem baj,sőt... a profizmusban nem igazás szokott lenni szeretet, pedig az a legfontosabb.

Benned pedig sok szeretet van, és mi is szeretünk.

Puszi: Éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-03-01 15:38

Kedves Control !
Nagyon jól esik amit írtál, köszönöm szépen !!!!!!!!!!
Én is sok szeretettel üdvözöllek ! Puszi: Anci

Müszi
Müszi Thu, 2012-03-01 11:14

Kedves Anci !
Csatlakozom Rita 1971 hozzászólásához, mert ugyanaz jutott eszembe, amit ő leírt.
Gratulálok !
Üdv: Marika

Jucci
Jucci / Jucci Thu, 2012-03-01 10:16

Kedves Anci!
Ezennel térdre borulok előtted!
Ez valami fantasztikusan szép!
Gratulálok!A szemembe Te is Profi vagy :-)
Üdv.:Jucci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-03-01 15:43

Kedves Jucci !
Köszönöm a kedves szavaidat és ígérem, hogy nem fogom elbízni magam !
Nem árt meg a dícséret, de jól esik. Még egyszer köszi. Üdv: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Thu, 2012-03-01 08:09

Kedves Anci!
Ez az alkotásod is nagyon szép. Azt hiszem a tehetséged mellé egy nagy adag türelem és igényesség is társul. Gratulálok. Puszi: Piroska

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-02-29 23:19

Kedves Anci!
Gratulálok a csodás hidegtáladhoz, megint fantasztikusat alkottál:-)))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2012-02-29 20:02

Ancika!
Amikor megláttam a legújabb receptek között a képet tudtam, hogy a Tied! :)
Nagyon szép, guszta tálat készítettél ismét!
Gratulálok!
Üdv: Rita

szeag
Sz. Ági / szeag Wed, 2012-02-29 19:25

Az aszpikot hogy csinálod? Sejtésem szerint zselatinos húsleves, de milyen arányban?

878
trappista sajt 10 dkg
vajkrém 20 dkg
tömlős krémsajt 10 dkg
tejföl 2 ek
majonéz 1 ek
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
pulykamell sonka 20 dkg
csirkemáj 20 dkg
vöröshagyma 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majonéz 2 ek
főtt tojás 6 db
majonéz 2 ek
mustár 1 ek
tejföl 3 ek
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
sárgarépa 4 nagy db
retek 3 db
fekete bors 0 ízlés szerint
kenyér 0.25 kg
lapkasajt 10 dkg
kígyóuborka 1 közepes db
fekete olajbogyó 10 db
salátalevél 6 közepes db
petrezselyem 1 csokor
paradicsom 8 közepes db
szárnyas alaplé 1 dl
zselatin 1 teáskanál