Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál madár formában

Hidegtál madár formában
Hidegtál madár formában
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy alakult, hogy a kislányom farsangjára kellett hidegtálat készítenem.

Mivel nagyon megtetszett neki a pávás, úgy gondoltam, hogy mégse legyen már pont olyan, hát elkezdtem paradicsommadarat faragni. Interneten is megnéztem, és be kellett látnom, hogy ez nem az!

Így tehát ez a madár a képzelet szüleménye lett! Ha tud valaki valami kedves nevet ennek a madárnak, várom az ötleteket!

hozzávalók / 4 adag

A madárhoz

A hidegtálhoz

A díszítéshez

ajánlat

Azért jelöltem be nehéznek az elkészítését, mert a sütőtököt sokkal nehezebb volt faragni, mint bármelyik másik hozzávalót!

Arra gondoltam, hogy lehet túl érett volt a tök.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőtökből kifaragjuk a madár testét, a szárnyakat és a farokrészt külön-külön. A  fehérretekből a farokra és a szárnyakra egy-egy rátétet készítünk.
  2. A  farok részre feketeretekből is kerül egy rátét. A  feje búbján a dísz, a szeme, a csőre szintén feketeretek.
  3. A szárnyak, a farokrész fogvájóval lett odaerősítve.
  4. A főttojásokat hosszában feszeleteljük, a gépsonkát átlósan kettévágjuk, a csemege karajszeleteket elfelezzük, az uborkát felkarikázzuk.
  5. A fehérretekből ovális szeleteket vágunk, a maradékot szeljük, és a szeletekből kis korongokat szaggatunk.
  6. A lapka sajtot is felezve használjuk fel.
  7. A kép segítségével vagy tetszés szerint a hozzávalókat a tálcára rendezzük, olvasztott aszpikkal lekenjük.
  8. Tálalásig hűtőben tartjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 45 774
elküldve: 15
receptkönyvben: 407
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: nehéz
fogás: hideg előétel
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

hidegtál, madár formájú hidegtál, húsos hidegtál

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ani0228
ani0228 Mon, 2013-03-18 17:36

szia.döbbenet milyen szép megszeretnélek kérdezni hogy az interneten milyen oldalon találtad ezt?

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2013-03-25 17:21

Kedves ani0228 !
Sehol sem találtam,ez a fantáziám szüleménye. Az esetleges hasonlóság véletlen.
Üdvözöllek: Anci

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-01-10 04:32

Szia Anci, véletlenül láttam meg ezt a képet; hát döbbenetes a precizitásod! és ez már tényleg szobrászat is!!! GRATULA! T :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2013-01-10 12:22

Szia kedves Torma !
Azért annyira ügyes nem vagyok, csak nagyon szeretem a hidegkonyhát.
Ha készítem, nyugodtan mondhatom, hogy úgy kikapcsol, hogy számomra 1-2 napig
" se kép- se hang " Olyankor a férjemnek átadom a főzést, számomra mindegy mi lesz az ebéd !
Nem is vagyok éhes ! Puszi: Anci

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-01-10 22:29

Ezt jo hallani, hogy megosztjatok a fozest; igy kreatív maradhatsz, nem automatakent kell dolgoznod a konyhában :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Fri, 2013-01-11 12:20

Általában megosztottunk minden munkát, anno a gyerekek körül is, amikor kicsik voltak
számíthattam rá.Kicsit nagy a szája, én sem vagyok hibátlan, már megszoktam, így szeretem.
Puszi: Anci

Torma
Torma / Torma Fri, 2013-01-11 22:20

Hát jo is az együttműködés, de ahogy irod, a megértés, elfogadás is fontos a házasságban, mert senki nem tökéletes, csak az angyalok, de azok nem is a foldon laknak! Az en párom is dolgos, megbízható; csak nevetgelunk az oreges dolgainkon. Jo öregnek is lenni, nem bánom, amíg az egészség megvan :) persze a fejemben nem érzem magam öregnek egy cseppet sem. Nem olyan pattogos a memória, de nem baj; eleget pattogtam fiatal koromban. Boldog oregkort kívánok mindkettonknek Ancikam, akkor továbbra is tudjuk sugározni a szeretetet a család, barátok, a többi ember felé :) T:)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sat, 2013-01-12 11:29

Kedves Torma !
Mi nagyon egy hullámhosszon lehetünk, így a levelezéseken keresztül ahogy én látom.
Mi is sokat nevetünk ezen az öregedésnek nevezett aranyos kis folyamaton.
Én is szeretem ezt a mulatságos időszakot, mert valóban sok nevetésre ad okot.
Az egészséggel kapcsolatos problémákon nevetünk a legtöbbet !Érdekes, hogy én sem érzem
lelkileg úgy az idő múlását, szerintem én soha nem is fogok felnőni sem, nemhogy megöregedni,
persze lelkileg értem. Az utolsó mondatoddal is nagyon egyet értek.Küldök egy ölelést: Anci

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-01-12 12:55

Most ért ide az ölelés, köszönöm Anci; küldök egyet vissza, jo meleg napsutessel, T :)

Samiya
Samiya / Samiya Sun, 2012-02-19 21:25

Kedves Anci!
Gyönyörű hidegtálakat alkotsz! Le a kalappal! :)
Üdvözlettel: Samiya

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2012-02-20 18:04

Kedves Samiya !
Köszönöm, aranyos vagy. Még szebbeket szeretnék !
Kicsit még lassan megy a faragás, de ez is gyakorlás kérdése.
Türelmem ehhez a tevékenységhez szerencsére határtalan. Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-19 15:51

Kedves Anci!

Magabiztosabban fogok neki,a Csodálatos Narancsmadárhoz, - ha már úgy gondolod, hogy sikerülhet nekem is . :-)))
Nagyon kevés idő van már ebből a hétvégéből, szalad az idő.:-((

Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-02-19 10:24

Kedves Anci!
Csatlakozom az előttem szólókhoz...EZ CSODÁS GRATULÁLOK!
Üdvözlettel:Bogi

zederta
ze(n)derta / zederta Sun, 2012-02-19 04:02

egyszerűen csodálatos remekmű! mármár szobrászati műalkotás.
nagyon gratulálok!
üdv,
toma

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:25

Kedves zederta !
Hát a szobrászati műalkotástól azért még messze van, de nagyon jól esik a gratulációd,
köszönöm szépen !Szeretettel üdvözöllek: Anci

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sat, 2012-02-18 23:42

Kedves Anci!
Gyönyörű! Annyira aranyos vagy, hogy ilyeneket találsz ki, és valósítasz meg. Hogy sütőtökből madárka, eszembe nem jutott volna! Gratulálok a rengeteg ötletedhez, türelmedhez, szépérzékedhez, szeretetedhez, amivel ezeket alkotod. A többi ételed is nagyon mutatós, így azonnal tudtam Te vagy az "elkövető". Neked ez a foglalkozásod, vagy csak hobbi? A "csak" persze itt nem jó szó.
Puszi: éva

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:32

Kedves Évikém !
Nekem szakács a szakmám, de az iskolában a hidegtál készítést csak érintőlegesen tanultuk.
Nem "sajnos",én tulajdonképpen betegélelmezésben dolgoztam és imádtam a munkám !
A hidegtálazást önszorgalomból tanultam meg, mert nagyon szeretek vele foglalkozni
és szabadon szárnyalhat a fantáziám ! Ha valamivel nagyon szeretsz foglalkozni, akkor az
nem esik nehezedre. Hát én is így vagyok a hidegtál készítéssel !
Köszönöm a kedvességed,szép hétvégét és puszi neked: Anci

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Sat, 2012-02-18 23:31

Kedves Anci!
Szép és gusztusos a tálad!Nekem a mesebeli Tűzmadár jutott az eszembe.
Üdv.: Pötyi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:35

Kedves pötyike64!
Köszönöm szépen és nagyon tetszik a tűzmadár ! Nagyon jó ötlet.
Hátha egyszer még olyat is faragok. Üdv: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-02-18 22:03

Kedves Anci!

Láttam, a képet, és azonnal tudtam, hogy a Te alkotásod.:-))

Valami csodaszép, a színek, minden,.... egész egyszerűen meseszép, nagyon ügyes vagy,türelmes, biztos kezű, mint mindig!!,- elmentve.:-))

Talán nekem is sikerülni fog megcsinálni.:-)

Szép hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:38

Kedves Éva-Anyóca !
Már miért ne sikerülne ? Aki így szeret főzni, mint itt ez a kis társaság annak nincs olyan, ami kifogjon rajta ! Türelmes próbálkozást kívánok és szép hétvégét ! Puszi: Anci

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2012-02-18 20:54

Szia Ancikám! Azt tudtam, hogy jó szakács vagy, most már azt is tudom, hogy kitünő szobrász is. Gratulálok. Piroska

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:44

Kedves Piroskám !
Jaj de kedves vagy !Valóban érdekel a szobrászat is. Sőt!
Ha lenne agyagom, mint ahogy nincs, már régen szeretnék a kertbe egy szobrot készíteni.
Biztosan nem lenne olyan tökéletes, de az enyém lenne !(még nem mondtam le róla)
Köszönök mindent, puszi: Anci

cafika
Cafika / cafika Sat, 2012-02-18 20:37

Kedves Anci,
hát ez valami meseszép, csodálatos gyönyörü !!!
gratulálok, ez igazi mestermü !!
nekem szivárványi madárka :-)
üdv. Évi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:47

Kedves cafika !
A mesterműhöz még messze van. Örülök, hogy tetszik neked és köszönöm a "szivárvány madárkát"
kedves tőled !Üdv: Anci

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-02-18 19:59

Kedves Anci!
Ez fantasztikus, csodaszép. Gratulálok hozzá. Egyszer én is megpróbálok valami szépséget, persz nem ilyen bonyolultat.Szenzációs vagy. Üdv: Évi néni

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:50

Kedves Évi néni !
Köszönöm szépen és nyugodtan próbáld meg,
nem olyan bonyolult.Sok sikert kívánok hozzá !
Üdv: Anci

vilona
vilona Sat, 2012-02-18 19:03

Gratulálok, ez igazán csodálatos lett! Nekem a színe miatt a főnix madár jutott eszembe :)

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 12:54

Kedves vilona !
Tényleg olyan aranyosak vagytok. Tudtam, hogy titeket kell megkérdezzelek a" madárfaj "
megállapításához. Ez már a harmadik ötlet, köszönöm ! Üdv: Anci

Adrien
Adrien Sat, 2012-02-18 18:00

Kedves Anci!
Lehet, hogy nem paradicsommadár, de gyönyörű!!

609
sonkatök 20 dkg
retek 1 db
fekete retek 20 dkg
paprikás kolbász 75 g
paprikás szalámi 15 dkg
gépsonka 10 dkg
füstölt szalonna 80 g
füstölt-főtt tarja 10 dkg
tojás 2 db
lapkasajt 5 dkg
kovászos uborka 2 közepes db
paradicsom 1 db
újhagyma zöldje 2 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
zselatin 10 g