Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál Smaragd konyhájából

Hidegtál Smaragd konyhájából
Hidegtál Smaragd konyhájából
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvétra készítettem ezt a hidegtálat a locsolóknak.

hozzávalók / 5 adag

hozzávalók a hidegtálhoz

franciasaláta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A franciasalátához a megfőtt krumplikat meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, egy tálba tesszük és hozzáadjuk a felkarikázott bébirépát, kis kockára vágott csemegeuborkát, borsót, a 2 db zsenge újhagymát belereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, cukrozzuk, mustárt, tejfölt és végül a majonézt is hozzáadjuk. Ezt jól összekeverjük. Hűtőben tároljuk 10 percet a felhasználásig.
  2. Előkészítjük a zöldségeket. Megmossuk őket alaposan folyó víz alatt.
  3. A paradicsomot és a piros retket cikkekre vágjuk, a fehér retket karikára.
  4. A pulykasonkaszeleteket 1-1 kanál franciasalátával töltjük és feltekerjük.
  5. Ovális tálra tesszük a lecsepegtetett salátaleveleket, erre rátesszük a tarjaszeleteket a fehér retek karikákkal váltogatva. A széleire tesszük a feltekert pulykasonkákat. Mellé rakosgatjuk a göngyölt téliszalámit és a kolbászszeleteket. A paradicsommal, piros retekkel, újhagymával és a félbevágott főtt tojással tovább díszítjük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
alkalom: húsvét, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
konyha: szlovák
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

franciasalátás-sonkás hidegtál, retkes-salátás sonkatál

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

503
burgonya 3 közepes db
sertés rövidkaraj 30 dkg
pulykamell sonka 10 dkg
téliszalámi 5 dkg
paprikás szalámi 5 dkg
gyulai kolbász 5 dkg
főtt tojás 4 db
fejessaláta 1 közepes fej
paradicsom 2 közepes db
retek 3 db
retek 1 db
újhagyma 2 db
burgonya 3 db
cukorborsó 4 dkg
bébirépa 4 dkg
csemegeuborka 1 közepes db
majonéz 3 ek
tejföl 2 ek
mustár 1 kávéskanál
3 csipet
bors 2 csipet
cukor 0.5 teáskanál
újhagyma 2 db