Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hidegtál Tésztásfül konyhájából

Hidegtál Tésztásfül konyhájából
Hidegtál Tésztásfül konyhájából
46 perc / előkészület: 40 perc főzés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hidegkonyhát Szilveszterkor, húsvétkor, ballagáskor, ünnepeken gyakran tálaljuk fel.

hozzávalók / 5 adag

Kaszinótojás

Sonkatekercs

Sajttölcsér

Díszítés

ajánlat

A díszítést a zöldségek tárháza adja. Petrezselyem, uborka, paradicsom, retek, saláta stb.  Igyekeztem az ízek miatt megválasztani a hozzá illőket.

Szólj hozzá!

elkészítés

Kaszinó tojás

  1. A tojásokat keményre főzzük, majd hideg vízben lehűtjük. Leszedjük a héját, és óvatosan, figyelve, hogy hol van a sárgája, kettévágjuk.
  2. A tojások sárgáját habosra keverjük a vajjal. Majd hozzáadjuk a sót, borsot, mustárt, majonézt, az apróra vágott petrezselymet és a tejfölt. Vigyázzunk, hogy a krém ne legyen nagyon puha. Nyomózsákba tesszük, és mindegyik tojásba nyomunk egy kis adagot.

Sonkatekercs

  1. A sonka szeleteket előkészítjük.
  2. A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, a sonkaszeletekbe göngyöljük. A nyomózsáknak itt is hasznát vesszük. A végeihez is nyomunk egy kisebb gombóckát. Készen van, bár jó, ha legalább fél napig hideg helyen áll, hogy az ízek összeérjenek.

Sajttölcsér

  1. A körözött hozzávalóit, túrót, fűszereket összekeverjük villával alaposan.
  2. A trappista sajtot vékonyra felszeleteljük. (Akkor jó, ha kerek.) Ketté vágjuk, pont félbe, tölcsért készítünk belőle. Nyomó zsákba töltjük a körözöttet, megtöltjük a tölcséreket.

Díszítés

  1. A díszítő elemeket alaposan megmossuk. Egész fejes salátát leveleire szedjük. A levelekkel alapot készítünk a kaszinótojások, sonkatekercsek (most díszítjük a végeit nyomózsákkal), sajttölcséreknek. A lilahagyma karikával elválasztjuk a sajttölcséreket. A narancsokkal a sonkatekercseket választjuk el. A kaszinótojásokat uborkával, paradicsommal díszítjük. Az egyetlen piros almával a fő díszítést rakjuk a tálra. Némi kézügyességgel, éles késsel bevagdossuk 45 fokos szögben az alma közepe felé. Elcsúsztatjuk 1 cm távra, kialakul a rózsa. Lásd a képet !
  2. Fontos! Felhasználásig, a tálalásig hűtőben tároljuk!
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 26 710
elküldve: 15
receptkönyvben: 272
elkészítve: 17/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Tésztásfül

Mióta szakács: 2013.10.24.
111 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre

egyéb elnevezések

Hidegtál, vendégtál, kaszinótojás, sonkatekercs, sajttölcsér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

658
főtt tojás 6 db
vaj 5 dkg
mustár 1 tk
majonéz 1 teáskanál
tejföl 20 ml
1 késhegynyi
bors 1 csipet
csirkemell sonka 20 dkg
krémsajt 15 dkg
tejföl 1 ek
majonézes torma 2 ek
1 csipet
fekete bors 1 csipet
trappista sajt 20 dkg
tehéntúró 30 dkg
vaj 2 dkg
1 kk
bors 1 késhegynyi
köménymag 1 késhegynyi
lila hagyma 1 kis db
fűszerpaprika 1 dkg
salátalevél 1 közepes db
alma 1 közepes db
narancs 1 közepes db
paradicsom 2 közepes db
uborka 10 dkg
lila hagyma 1 közepes db