Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hipergyors bejgli

Hipergyors bejgli
Hipergyors bejgli
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hogy is van az, hogy bejgliellenes vagyok, és mégiscsak belevágok? Nem szeretem, de akinek begyúrtam, azt nagyon, és igen, készen lett és csak jelzem, hogy egy rúd per egy minirepedés volt az arány, és ez volt életem első bejglije. Persze, azt sem titkolom, hogy a webcukrászda.hu oldalról szedtem a receptet, és azt sem, hogy egy rúd ajándék, a többi pedig oda került, ahol a helye... számomra is hihetetlen.

hozzávalók / 4 adag

Tészta (3 rúd)

Mákos töltelék

Kenéshez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki nem szereti a bejglit, sajnálom, de a diós soha nem készülhet el, mert az végképp nem férne már bele. Ja, és nem létezik bejgli repedés nélkül, ha nem reped, akkor az nem is bejgli.:)

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta (3 rúd)

  1. A pohár tejfölünket, az ugyanebben a pohárban kimért zsírt, a tojásokat, a sót és a cukrot alaposan összekeverjük.
  2. A masszába belemorzsoljuk az élesztőnket. Ügyesen fel kell oldani benne, nem igényel extra energiát, csak kavarjuk és kavarjuk.
  3. Bele a lisztünk, és jöhet a kíméletes gyúrás. Figyeljünk arra, hogy ne legyen kemény a tészta.
  4. Most következik az, hogy a 3 rúdhoz, 3 részre osztjuk a tésztánkat, majd szépen kinyújtjuk.
  5. Jöjjön akkor a töltés, és feltekerés, a lényeg, hogy nem kell izomból szorosra, mert akkor baj lesz.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, lekenjük a rúdjaink tetejét, oldalát a felvert tojással, és megszúrjuk néhány helyen villával.
  7. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük. 30-40 perc izgalom, és kivehetjük.

Mákos töltelék

  1. A darált mákot össze-vissza kavarjuk a cukorral, a vaníliás cukorral, citromhéjjal és a pici tejjel, ha vágyunk rá, akkor belekerülhet a mazsola, és bármi más.
  2. Annyira készen vagyunk, hogy már mehet is kinyújtott tésztára a töltelék.

Kenéshez

  1. Egy tojás felverve, amivel a feltekert tészta minden oldalát megkenegetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 127
elküldve: 0
receptkönyvben: 68
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

birsiborsi

Mióta szakács: 2014.05.26.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos bejgli, mazsolás mákos bejgli, karácsonyi bejgli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1864
tejföl 2 dl
sertészsír 1 ek
tojás 2 db
1 kávéskanál
cukor 2 ek
élesztő 5 dkg
finomliszt 60 dkg
mák 50 dkg
cukor 40 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
tej 2 ek
mazsola 5 dkg
tojás 1 db