Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hitványka káposztaágyon

Hitványka káposztaágyon
Hitványka káposztaágyon
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hitványka egy békés megyei étel után kapta a nevét. Aminek az alapanyagait képtelenség lenne beszereznie egy városlakónak. Ilyen például: a friss fátyolháj és húsdaráló, ami nem mindegyik háztartásban elérhető manapság. Ha van is egy daráló, az a padláson pihen, és több időbe telik, mire az ember előveszi, illetve amíg a felhasználás után elmossa. Ennek a harapnivalónak az elkészítéséhez a fenti eszközökre nincs szükség, de végeredmény ugyanaz, sőt!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Pálinka után ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászról és a hurkáról lehúzzuk a belet, és egy nagyobb tálba rakjuk.
  2. A nyers májat fél centiméteres, nagyon apró kockára vágjuk.
  3. A hagymát, zsírszalonnát is - de azokat még apróbbra. A tojásokat összekeverjük a fűszerekkel (a mennyiségek irányadóak), és elteszünk egy sárgáját későbbre.
  4. A tálban mindent összegyúrunk egy masszává.
  5. A káposztát megmossuk, ha nagyon sós, akkor áztassuk is.
  6. Kenjünk ki zsírral egy nagy tepsit, majd a lecsöpögtetett káposztát rakjuk bele széttérítve.
  7. A kiterített réteslapot vágjuk ketté, majd 1/8 hústölteléket tekerjük fel vele, mint egy palacsintát, és a végeit hajtsuk alá a lapos gombócra formázott hitványkának. Így járjunk el a többi lappal is.
  8. Tegyük rá a káposztára, és a hitványkák tetejét kenjük meg a félretett tojássárgájával. A kolbászhús és a szalonna leve a lecsepeg tepsi aljára, és összesül az ággyal. A káposzta ne égjen le, a hitványka piruljon meg!
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 468
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

dr. Sztiv007

Mióta szakács: 2020.02.24.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Disznótoros, ciganka, cigányka

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kissagota
Kissagota Sat, 2020-02-29 22:13

Szia!
A képen nem látom, hogy hol a réteslap, amibe becsomagoltad a húsokat. Ugyanis ott tök nyersnek és nem csomagoltnak látszik minden...
És a végén mit kell vele csinálni?
Hány fokos sütőben, hány percig, felső-alsó, légkeverés..., ugyanis ez lemaradt...
Köszi, ha megírod.

Sztiv007
dr. Sztiv007 / Sztiv007 Mon, 2020-03-02 11:16

Szia, kicseréltem a képet, hogy látható legyen, hogy milyen a sütés előtti állapot.
Igen teljesen jól láttad, a vékony réteslap teljesen átlátszóvá válik.
Ja és tök nincs benne :)
"És a végén mit kell vele csinálni?" -> Miútán megsült, akkor igyál egy pálinkát (ha van otthon) és fogyaszd el jó egészséggel! :)
Sütési hőfok: 180°C, nem kell légkeverés, sütési idő: 90 perc.

707
májas hurka 50 dkg
kolbászhús 50 dkg
csirkemáj 50 dkg
tojás 3 db
kenyérszalonna 10 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
réteslap 1 csomag
savanyú káposzta 2.5 kg
majoranna 2 tk
kakukkfű 1 tk
1 tk
ételízesítő 1 teáskanál
fekete bors 1 tk
fűszerpaprika 2 tk
csípős paprikakrém 0.5 teáskanál