Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóemberes pásztortarhonya

Hóemberes pásztortarhonya
Hóemberes pásztortarhonya
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam egy kis téli hangulatot varázsolni ennek az ételnek is.:)

hozzávalók / 4 adag

A tarhonyához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vöröshagymát és a szalonnát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük, meghintjük pirospaprikával, majd beletesszük a megpucolt és apróra felkockázott krumplit.
  2. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd sózzuk, borsozzuk, és belepréseljük a megpucolt fokhagymát.
  3. Közben hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és folyamatosan pótoljuk a vizet, amit elfőtt.
  4. Amikor félig megfőtt a krumpli, hozzáadjuk a tarhonyát, óvatosan összekeverjük, öntünk rá még 2 dl vizet, és előmelegített sütőben fedővel letakarva betesszük sülni.
  5. Amikor megsült és kicsit kihűlt, egy tálba öntjük teszünk rá 5 ek tejfölt, és hóember formát alakítunk ki.
  6. Csemegeuborkát felkarikázzuk, ezek lesznek a gombjai és az orra. Olívabogyó a szemei. Pirospaprikát felcsíkozzuk, ez lesz a hóember sálja, szája és a sapkája.:)
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 088
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1091 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kolbászos tarhonya, figurás pásztortarhonya, hóember alakú tarhonya kolbásszal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

993
tarhonya 30 dkg
burgonya 1 kg
füstölt szalonna 10 dkg
kolbász 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 5 ek
csemegeuborka 1 db
ecetes almapaprika 1 db
olajbogyó 4 db