Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hóemberes zöldborsófőzelék

Hóemberes zöldborsófőzelék
Hóemberes zöldborsófőzelék
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rohanó hétköznapokra, amikor kevés időnk van a főzésre.:)

hozzávalók / 4 adag

A főzelékhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zöldborsót sós vízbe megfőzzük, majd leszűrjük.
  2. Olajat felhevítjük, lisztet beleszórjuk, elkeverjük, és meghintjük pirospaprikával.
  3. Tejet lassan ráöntjük, és addig főzzük, amíg sűrű mártás lesz belőle.
  4. Sóval és borssal ízesítjük, a megfőtt zöldborsót mártásba tesszük, és még 5 percig főzzük.
  5. Tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felkarikázzuk. Főzelék tetején hóembert készítünk belőle. Olívabogyót felkockázzuk, és ezek lesznek a hóember gombjai, szája és a szemei.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 850
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1132 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

borsófőzelék, főzelék zöldborsóból, zöldborsómártás, borsómártás

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

338
zöldborsó 50 dkg
napraforgó olaj 5 ek
finomliszt 2 evőkanál
fűszerpaprika 1 kk
tej 7 dl
1 kk
bors 0.5 kk
főtt tojás 1 db
olajbogyó 1 db