Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hófehér kocka

Hófehér kocka
Hófehér kocka
39 perc / főzés: 15 perc sütés: 24 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén egy olyan süti nálunk, ami már hagyomány. Anyum, ha vendégeket várunk, mindig azt mondja, süssük meg ezt a sütit, mert neki ez a kedvence! Amikor sül, kellemetlen szaga tud lenni, de maga az eredmény nagyon finom, puha lesz!:)

hozzávalók / 6 adag

A tészta

A krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához 4 kanál tejben feloldjuk az 1 dkg szalakálit. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót is. 3 részre osztjuk, és kisodorjuk. 3 lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a lisztet, és felfőzzük. Amikor már teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a porcukrot. Robotgéppel sima krémmé keverjük.
  3. Amikor készen vannak a lapok, és hagytuk őket kihűlni, a krémet szépen eloszlatjuk rajtuk. Az utolsó lapra már nem kell krém.
  4. Simán vagy porcukorral megszórva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 174
elküldve: 1
receptkönyvben: 215
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kynga

Mióta szakács: 2011.07.11.
206 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes szelet, hófehér krémes sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2011-11-14 19:54

Ezt a sütit én Hókocka -ként ismerem. A szalakáli illata elszáll, ki lehet szellőztetni.Pont attól lesz nagyon könnyű és porhanyós a tésztája. Ha szódabikarbónával készítitek nem lesz fehér a tésztalap színe, mert attól megsárgul a tészta..

Kyngu
Kynga / Kyngu Tue, 2011-11-15 11:11

Szia! Valóban az a neve, de direkt nem úgy írtam, mert sokszor át vannak javítva a süteményeim nevei. Így szándékosan írtam Hófehér kockának! :) Jaj, értem... ezt így nem tudtam - sajnos ennyire még nem vagyok jártas a sütésben.

Kyngu
Kynga / Kyngu Mon, 2011-11-14 19:04

Szia! Jajj, de jó, hogy ezt megírtad - mert attól a szagtól szinte menekülnék. Köszönöm, ki fogom mindenképpen próbálni!! :)

lubikme
Lubikme / lubikme Mon, 2011-11-14 16:51

Kedves Kyngu!
Ez a süti az én egyik kedvencem is.Igaz rég csináltam már,... a szalakáli helyett tegyél bele szódabikarbónát. Van 1 perec receptem ahol ez a csere jól müködik, szerintem itt is fog és isten veled büdösség.
Sok sikert hozzá!

932
finomliszt 25 dkg
porcukor 3 ek
tojás 1 db
margarin 25 dkg
tej 4 ek
szalalkáli 10 g
tej 5 dl
finomliszt 4 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 20 dkg