Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád

Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád
Hófehér kókuszos-gesztenyés rolád
42 perc / előkészület: 30 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonykor olyan desszertet szeretek készíteni, amihez nem kell feltétlenül külön bevásárolni. Mindenkinek a hűtőjében ott lapul egy-két kocka gesztenyemassza, kókuszreszelék, narancshéj is nyilván van otthon. Ehhez az édességhez talán egyedül a kókuszkrém lehet az új hozzávaló, de ez is helyettesíthető kókuszreszelékkel.

A hófehér krémes külső körülveszi a gesztenyés piskótát, mely így belül finom krémes marad. Ennyi benne a titok. Nem szárad ki. 1–2 nappal korábban is elkészíthető, mert garantáltan finomabb lesz!

Ha valaki nem ér rá otthon sütni, akkor vásároljon készen piskótaroládot.

(K)rémesen egyszerű.

hozzávalók / 8 adag

Piskótarolád

Kókuszhab

ajánlat

Tipikus karácsonyi desszert. Egy pohár tokaji vagy más édes bor jól megy hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótarolád

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket egy csipet sóval elkezdjük habosra verni. Hozzáadjuk a porcukrot, és krémesen habosra felverjük.
  2. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a szitált lisztet nagyon óvatosan spatula segítségével belekeverjük.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Egyenletesen legyen a felszín, mert a vékony massza hamar kiszáradhat.
  4. 150 fokos (előmelegített) légkeveréses sütőben kb. 12 perc alatt megsül. Még melegen óvatosan lehúzzuk a hátuljáról a sütőpapírt, és ennek segítségével feltekerjük. Félretesszük.

Gesztenyekrém

  1. A mascarponét a tejföllel habosra keverjük. A gesztenyemasszát átpasszírozzuk, és valamilyen kissé savanykás gyümölcslekvárral (pl. narancs) lazítjuk.
  2. Elegyítjük a két krémet, és egyenletesen rákenjük a kitekert piskótára, majd visszatekerjük. Hűtjük.

Kókuszhab

  1. A fehér csokoládét apró darabokra törjük, és vízgőz felett vagy mikróban megolvasztjuk.
  2. Amikor langyosra hűlt, hozzáadjuk a mascarponét és a kókuszkrémet, és ízlés szerint valamennyi porcukrot.
  3. Az időközben meghűlt tekercsünkre vastagon rákenjük a hófehér habos krémet, és villával díszítjük. Kókuszreszelékkel vagy kókuszpehellyel díszítjük.

Összeállítás

  1. Időben jobban járunk, ha két nap alatt csináljuk meg. Egyik este a piskótát megsütjük, és betöltjük gesztenyekrémmel. Másnap díszítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 477
elküldve: 5
receptkönyvben: 250
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyárikonyha gasztroblog

Mióta szakács: 2013.12.20.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés piskótatekercs, kókuszos piskótarolád, krémes piskótetekercs

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

t.variam
t.variam Mon, 2014-12-22 18:20

Szia, az átlagos, cukrozott, rumos gesztenyemasszát használod?

agapanthus
agapanthus Mon, 2013-12-23 12:38

Szerintem nem kell újra kitekerni,hanem a kész roládot kell bevonni a kókuszos krémmel.Én is szeretném elkészíteni holnap.

nmszil80
nmszil80 Sun, 2013-12-22 21:46

Kedves Nyárikonyha! Egy kis segítséget kérnék. Tehát miután rákentem a gesztenyés krémet, újra feltekerem? Majd ha elkészült a kókuszos krém akkor kitekerem rákenem a gesztenyésre és úgy kész? Nagyon guszta a sütemény mindenképpen szeretném karácsonyra kipróbálni. Köszönöm

333
tojás 4 db
porcukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
gesztenyemassza 200 g
mascarpone 75 g
tejföl 75 g
narancslekvár 1 ek
kandírozott narancshéj 1 ek
fehér csokoládé 100 g
mascarpone 125 g
kókuszkrém 2 ek
porcukor 1 ek