Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek

„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
„Hófödte” palacsintatorta gyermekeknek
75 perc / előkészület: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Közeleg a Mikulás, a Karácsonyi ünnepek. Gyermekeknek és persze a felnőtteknek is ajánlom az alábbi karácsonyi gyümölcsökkel, fűszerekkel készülő palacsinta receptemet.

hozzávalók / 4 adag

A palacsinattortához

A vanília öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált diót összekeverjük a fahéjjal és a citromhéj felével. A mazsolát az ananászlében beáztatjuk.
  2. 15 dkg puha teavajat 15dkg porcukorral habosra kikeverünk. Szétválasztjuk a tojásokat úgy, hogy az egyik pohárba 3, a másikba 2 tojás fehérjét teszünk.
  3. A tojássárgákat és a maradék citromhéjat a vajkrémbe dolgozzuk. A tojásfehérjét habbá felverjük. A sütőporral elvegyített lisztet a tejjel váltogatva a masszába keverjük, majd beleforgatjuk a 3 tojásfehérjéből felvert habot.
  4. A narancslekvárt 1 evőkanál vízzel felmelegítjük.
  5. A mazsolát az ananászléből kivesszük összekeverjük 2 evőkanálnyi porcukorral.
  6. A palacsintasütőben kevés vajat hevítünk. Az elkészített tészta hatodrészét belemerjük kb. 3 percig sütjük, megfordítjuk és a másik oldalát kb. 1 percig sütjük. A palacsintát (a világos fele legyen felül) egy tányérra csúsztatjuk és narancslekvárral megkenjük, a darált dióval, mazsolával megszórjuk.
  7. A palacsintatésztából ugyanígy még 5 db palacsintát sütünk. Egymásra rétegezzük és az utolsó palacsintát kivéve megkenjük narancslekvárral, megszórjuk dióval és mazsolával.
  8. A megmaradt vajat megolvasztjuk és a palacsintatortára öntjük.
  9. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük.
  10. Amíg a palacsintatortánk sül, a 2 tojásfehérjéből habot verünk úgy, hogy belekeverjük a megmaradt porcukrot.
  11. A sütőből a palacsintatortánkat kihúzzuk egy pillanatra és a felvert habot a torta tetejére halmozzuk, majd a sütőbe visszatolva aranysárgára sütjük.
  12. Szeletekre vágjuk, a megmaradt darált dióval megszórva az alábbi vanília öntettel (sodóval) kínáljuk a gyerekeknek.

Vanília öntet készítése:


  1. A vaníliát hosszában kettévágjuk, a belsejét kikaparjuk - így lesz intenzív és eredeti a vaníliaíz.
  2. A vanília héját és kikapart velőjét a tejjel felforraljuk.
  3. A porcukrot, a tojássárgáját és a lisztet kikeverjük, felöntjük a vaníliás tejjel, újra felforraljuk és leszűrjük, majd a vajjal fényesre kikeverjük (montírozzuk).
  4. Hűlés közben többször átkeverjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 262
elküldve: 1
receptkönyvben: 453
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rakott palacsinta tojáshabbal, csúsztatott palacsinta tojáshabbal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2012-01-13 21:04

Sziasztok! Én már nem vagyok gyerek, de ez nagyon tetszik :) Gratulálok!

1504
mazsola 10 dkg
dió 15 dkg
narancslekvár 10 dkg
fahéj 1 teáskanál
citromhéj 2 citromból nyert
teavaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
tojás 5 db
finomliszt 15 dkg
tej 3.5 dl
ananászlé 1 dl
sütőpor 1 teáskanál
tej 8 dl
porcukor 8 dkg
tojássárgája 2 db
finomliszt 4 dkg
vanília 1 db
vaj 1 ek