Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli 4. - gyorsan

Hókifli 4. - gyorsan
Hókifli 4. - gyorsan
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (50)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nevelőanyukám régi receptes könyvének sárga lapjain akadtam erre a hihetetlen könnyű receptre. Kisütöttünk egy adagot, és hát szinte azonnal süthettük is a következő adagot, éhes "kis" családunknak. =)
Én házi tyúk/kacsazsírral készítem, sokkal, de sokkal finomabb vele.
Nagyon gyorsan elkészül, nem kell pihentetni, a tésztával könnyű bánni.
Bedobozolva vígan eláll egy hétig is, puha marad és omlós (a zsírnak köszönhetően). 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Baráti, családi összejövetelekhez egy finom és pofonegyszerű süti. Egy jóféle borral még jobb.
Aki szereti a jó sűrű szilvalekvárt, az nyugodtan készítheti azzal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

 
  1. A tejfölt, a zsírt, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a sütőport, a lisztet összedolgozzuk, addig gyúrjuk, míg egy szép sima tésztát kapunk.
  2. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, kis köröket szaggatunk belőle, a közepébe teszünk egy darab sütésálló lekvárt, feltekerjük, megformázzuk.
  3. Előmelegített sütőben (sajnos az én sütőm nem a legjobb) világos barnára sütjük, és még forrón (!) vaníliás porcukorba forgatjuk a kis kifliket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 97 911
elküldve: 29
receptkönyvben: 879
elkészítve: 67/94
Facebookon megjelent: -

szakács

Kilteh

Mióta szakács: 2011.04.14.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros kiflik, lekvárral töltött hókifli

Hozzászólások (50)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nikigulyi
nikigulyi Sun, 2015-12-20 14:53

Milyen vastagságúra kell nyújtani a tésztàt kb?? Köszi és kellemes ünnepeket!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2015-12-21 13:16

Szia!
Kb 3-4 mm, de max fél centi. Attól függ, mit szeretsz jobban, a tésztát, vagy a lekvárt. :P
Neked is kellemes ünnepeket!

Ketrinke93
KetyNasi / Ketrinke93 Wed, 2015-11-11 19:25

Kedves Kilteh!

A zsírt helyettesíthetem vajjal/margarinnal?
Nagyon tetszik a recept! :))

Üdv,
Gréti

Kilteh
Kilteh / Kilteh Mon, 2015-12-21 13:17

Kedves Gréti!
Bocsánat, hogy csak most válaszolok.
Én nem ajánlanám, ennek a receptnek pont, hogy a zsír adja meg az ízét, jellegét, porhanyósságát, omlósságát.
Én kacsazsírral készítem általában.
Üdv!

KathyBlue
Chef Kathy / KathyBlue Wed, 2014-12-24 14:55

Isteni a tészta! Én sima disznózsírral csináltam és 230gr zsír és 230gr görög joghurt mert itt Portugáliában nincs tejföl.. csodás lett ;-) Szép ünnepeket!

simonritus
simonritus Sun, 2013-11-10 01:13

Megcsinaltam ezt az egyszerű és gyors hokiflit. Nagyon jól sikerült, gesztenye tölteléket tettem bele! Holnap újra elkeszitem, dupla adagban! Mindenkinek ajánlom, gyors és finom!!! :)

balintmonika
balintmonika Sat, 2013-02-16 18:17

Jelentem,most sül a második tepsi,azaz a teljes adag második fele.A tésztát nagyon egyszerű elkészíteni,a töltelékkel viszont egy picit megkínlódtam.Miután a házi készítésű csokis szilvalekvárt rávarázsoltam a kb.5cm átmérőjű tésztakorongra,nem tudtam hogy feltekerni.Nemes egyszerűséggel félbehajtottam,a széleit pedig összenyomkodtam.Bevált a megoldás.De most sietek,hogy még maradjon nekem is néhány darab "próbára".

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2013-02-17 16:57

Amúgy én is így csinálom már, hogy félbehajtom és lenyomkodom a széleit, a lekvár jobban benne marad, és szebbek is lesznek.:-)
Örülök neki, és köszönöm, hogy az én receptemet választottad..
Jaa és szerintem finomabb, ha áll egy fél napot. (bár nem sűrűn marad...) =)

enianya1
enianya1 Sat, 2012-11-24 19:54

Egy kicsit aggódtam ,hogy milyen íze is lehet ennek a kiflinek/,mert a tésztája olyan egyszerű/ ,és meg kell ,hogy mondjam ,hogy kellemesen csalódtam tényleg isteni ez a süti . Épp most fejeztem be a sütését és lehet ,hogy holnap is sütök egy adagot ,mert mire a végére értem nem sok maradt belőle .Ebből az adagból 60 db jött ki.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2012-11-25 09:49

Örülök, hogy elnyerte tetszésedet. Az eredeti receptben nem is kell a tésztába cukor, csak egy kis só. :-)
De magába szívja a lekvárt és a külsején lévő porcukor is eléggé megízesíti. Nekem nagy kedvencem.:-)

lili2009
lili2009 Tue, 2012-11-20 12:13

Lehet bele diót és mákot is rakni?Nekem az az igazi hókifli.

szaboevi25
szaboevi25 Mon, 2012-10-01 13:54

Most sütöttem meg ,már kaptam róla hasonló receptet de nagy csalódás volt a te recepted viszont SZENZÁCIÓS !!!köszi

atina
atina Mon, 2012-06-18 20:28

Családi összejövetelre készítettem, szilvalekvárral töltöttem, eldugtam párat egy dobozban és egy hét után is ugyanolyan finom, mint aznap, ajánlom mindenkinek.

Judit_79
Judit_79 Fri, 2012-06-15 13:30

Egy kérdésem lenne, hogy milyen lekvárral csináljátok?
Én már kétfélét próbáltam, ami elvileg sütésálló (rá van írva), és mégis kifolyik. Pedig jól rányomkodtam a széleit, mégis ha picit szétválik, egyből kifolyik egy kis lekvár.
Egyébként nagyon finom a süti, a tésztája valóban nagyon omlós.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2012-06-15 23:15

Nekem a birsalmalekvár nagyon bejött.. Újabban azt csinálom, hogy félhold alakot hajtogatok belőle (félbe hajtom a kör alakú tésztát) lenyomkodom a széleit, és így benne maradt mindkét féle lekvár (birsalma vegyesgyümi sütőlekvárok).
Örülök, hogy ízlik a tésztája.:-)

Judit_79
Judit_79 Mon, 2012-06-18 22:04

Én is így csináltam, hogy kör alakúra kiszaggattam, és félbehajtottam!
Majd kikísérletezem, mert még fogok ilyet sütni, az biztos :) Amilyen egyszerű, olyan finom, vendégségben nálunk is sikere volt!

Timurci
Timurci Wed, 2012-05-30 15:12

Húúúúúúú, ez nagyon-nagyon fincsi lett! :) Azt hiszem legközelebb dupla adagot csinálok! (de lehet, hogy triplát... :D)
Köszi ezt az egyszerű, de remek receptet!

Évipeti
Évipeti Sun, 2012-02-12 21:16

Most sütöttem meg..nagyon fini!!:)
Legközelebb dupla adag készül:))
Köszi a receptet!

magdi12
magdi12 Fri, 2011-12-30 18:49

Én is kipróbáltam, nagyon fini, holnap újabb adag készül:)
köszi

plemcs
plemcs Wed, 2011-12-21 17:55

Én épp most sütöttem meg ezt a finomságot, egyszerűen mennyei és,ha jól megnézzük olcsó. Karácsonyra sütöttem előre de nagyon az az érzésem ,hogy még egy dupla adag készülni fog. Receptkönyvembe benne van és nagyon köszönöm.... imádom ezt a receptet!!!

F.Bogica
F.Bogica Tue, 2011-12-20 21:12

Csak még egy gyors kérdés :$ Milyen zsírt kéne hozzá használnom? Lehet hogy ez egy nagyon buta kérdés de kb. ez lesz életem 3. próbálkozása:$

Kilteh
Kilteh / Kilteh Tue, 2011-12-20 21:44

Boltban kapható sertés,tyúk, kacsa-zsírt. Csak ne a hús alól kiszedett zsírt tedd bele.:-D
Én házi tyúk vagy sertészsírral szoktam, de tökéletes az is, amit a boltban tudsz venni fél kilós esetleg negyed kilós kiszerelésben(mint a túró). Sok sikert.:-)(Majd írd meg kérlek, hogyan sikerült. :-))

verony86
verony86 Mon, 2011-12-19 12:47

Sziaaaaa uhh ez a recept valami mennyei:D ilyen finom karácsonyi hokiflit se ettem még:D nagyon szépen köszönöm a receptet,örülök,hogy rátaláltam:):) Én is fahéjas, porcukros, vanilia cukros keverékbe forgattam:D nyamiiii:D

F.Bogica
F.Bogica Sun, 2011-12-18 14:28

Nagyon kezdő "háziasszonyként" ki fogom próbálni, és viszek anyukáméknak karácsonyra! Idén először az én sütim is a családi forgatagba kerül! (remélem megnyerem a ki nem mondott "kié fogy a legjobban" versenyt :P )

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2011-12-18 21:22

Sok sikert, remélem mindenkinek elnyeri a tetszését. Én is sütök idén. :-)) Köszönöm, hogy ezt a receptet választottad.

jakics
jakics Wed, 2011-12-14 20:09

Tökéletes sütemény. Ez a recept roppant jó, mert amikor sütire támad kedvem, akkor tüstént elakarom készíteni és enni belőle, s nagyon elkedvetlenít mikor egy recept "közli",h sajnos már jónéhány órával azelőtt vagy azelőtt való este elkellett volna készíteni...hűtőbe tenni, keleszteni, tenni-venni...kinek van erre kedve, s főként ideje? De ez a recept gyors és finom. Köszi hogy megosztottad velünk.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Thu, 2011-12-15 21:55

Nekem is nagy kedvencem! Köszönöm szépen, hogy kipróbáltad, és nagyon örülök, hogy bevált! =)

kleo86
kleo86 / kleo86 Sun, 2011-12-11 13:31

Csak gratulálni tudok a recepthez:))Én egyből két adagot sütöttem,ilyen isteni finom hókifliket még sohase ettem,lassan el is fogy:( asszem jöhet a következő adag:)) Picit változtattam,fahéjas porcukorba forgattam a kifliket...hmmm:)))
(megjegyzésnek irom,hogy sztem tovább eláll,mint egy hét,mivel zsirral készül,igy omlos,puha marad sokáig:) )

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sun, 2011-12-11 22:19

Szia!
Nagyon örülök, hogy így elnyerte a tetszésedet! =)
Sajnos az elállhatóságát nem igen sikerült eddig tesztelnem, mert mindig elfogy..:-D

szaboadel
szaboadel Sat, 2011-06-25 17:23

Kedves Kilteh!
Nagyon örülök a receptnek, mert már évek óta nem ettem hókiflit és mivel nem vagyok
egy cukrászmester nem mertem nekifogni, de most erőt veszek magamon és megpró-
bálom elkészíteni.
Üdv: Adél

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-06-25 21:18

Remélem ízleni fog, abban biztos vagyok, hogy nem lesz gond az elkészítése! =))

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Sat, 2011-06-25 11:33

Én is egyből dupla adaggal készültem. Az egyik ment a gyerkőccel a nyaralásba, a másik pedig "maradt" itthon ... vagyis erre-arra kóstolónak! Mindenkinek nagyon ízlett! És tényleg nagyon hamar megvolt! :)

Krisz75
Krisz75 Sat, 2011-06-25 05:53

Tegnap megsütöttem, nagyon finom puha lett. Igaz mára egy darab sem maradt. Gyerekes anyukáknak tökéletes recept, gyors, egyszerű és nagyon finom.

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-06-25 09:45

Én mindig dupla adagot készítek és az is nagyon hamar elfogy. :-) Köszönöm, hogy leírtad, milyenre sikerült. :-) Mindig örülök minden visszajelzésnek!

Swampi
Swampy / Swampi Fri, 2011-06-24 19:13

Dórikám...pont ma mondták ismerősök "süthetnél vmi finomat" Vmi sósat, meg édeset. Én nem tudtam mire gondolni, és Csabi mondta, h csináljam meg a hókiflit. Erre pont fel is került! :) Imádom ezt a receptet. ;) Puszi

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-06-25 09:43

Örülök, hogy tetszik. Én is nagyon vágyom már rá, de így a diéta közepén nem a legjobb. :-D Egyetek helyettem is.:-)

ildike.ecser
Ikó / ildike.ecser Fri, 2011-06-24 08:03

Ezt most gyorsan meg is sütöm! Délben indul a kislányom nyaralni, már viheti is magával! :) Remélem, ízleni fog neki!

Kilteh
Kilteh / Kilteh Fri, 2011-06-24 09:29

Nagyon örülök, hogy ezt választottad! Én ezt sütöttem a párom munkahelyére a születésnapján, és mesélte, hogy az egész nyomdából jöttek emberek, még a szerelők is hozzá(akiket sosem látott még), hogy azt hallották itt van egy nagyon finom kifli, kaphatnának?:D
Remélem ízleni fog nektek! =)

924
tejföl 175 g
mangalica zsír 175 g
sütőpor 0.5 csomag
0 ízlés szerint
finomliszt 400 g
vaníliás cukor 1 csomag
sütésálló lekvár 100 g