Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli ahogy Baklavaria készíti

Hókifli ahogy Baklavaria készíti
Hókifli ahogy Baklavaria készíti
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle hókiflit szoktunk készíteni, mindig attól függ, milyen alkalomra szánjuk, és mikor van időnk elkészíteni. Ha azt szeretnénk, hogy még másnap is finom, puha maradjon, ezt a receptet szoktuk választani. 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, belekeverjük a sót, cukrot, majd belemorzsoljuk a zsiradékot (az eredeti recept szerint zsírral készül, így sokkal omlósabb, de ha valaki nem szereti, készítheti vajjal is). Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt, majd a langyos tejben már felfuttatott élesztőt. A tészta hozzávalóit gyorsan jól összedolgozzuk, de arra vigyázzunk, hogy ne gyúrjuk túl sokáig se, mert a kéz melegétől a zsiradék megolvad és a tészta összeesik. Tehát dolgozzunk gyorsan vele.
  2. Ha kész a tészta, kb. 1 órát letakarva pihentetjük.
  3. A tésztát pihentetés után lisztezett felületen téglalap alakúra, és kb. 1-2 mm vastagra kinyújtjuk, majd az egyik szélénél elkezdve csíkban elhelyezzük a tölteléket. A tészta szélét ráhajtjuk a töltelékre, majd tekerünk egyet rajta (úgy, hogy ne folyjon ki a töltelék sütéskor). Kb. 5 cm-es darabokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  4. A sütőt előmelegítjük 200°C-ra, majd világosra sütjük. (Gyorsan sül, vigyázzunk, hogy ne süljön meg túlzottan.) Kicsit hűlni hagyjuk, majd még melegen, de nem forrón porcukorba hempergetjük a kifliket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 105 364
elküldve: 42
receptkönyvben: 799
elkészítve: 26/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Baklavaria

Mióta szakács: 2012.09.12.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hókifli, lakodalmas hókifli, szilvalekváros kifli, lekváros hókifli

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kissyfur1
Kissyfur1 Sat, 2018-12-15 09:03

Elnézést ha butaságot kérdezek, de zsír helyett rendes vajra, NEM MARGARINRA gondoltál igaz? Köszönöm előre is a választ. :)

Vanityfair
Vanityfair Tue, 2015-12-15 12:20

Szia! Megsütöttem a hókiflit, tényleg szuper, de nálam több lekvár fogyott... meg sem álltam hetven dekáig, pedig vékonyan kentem. Egyébként a vajjal egyező mennyiségű Rama téglát használtam (általában minden hasonló sütit ezzel készítek), a tejfölt 2 evőkanálra redukáltam, viszont a tejet megemeltem másfél decire. Jó lett, és jó sok:)

sipike83
sipike83 Mon, 2015-12-14 12:27

Szia! Én azt szeretném kérdezni, hogy a zsír mennyisége az 40 evőkanál??? Jól értelmezem? Köszönöm előre is a választ.

titti9001
titti9001 Sat, 2013-11-09 18:57

kedves Baklavaria! megsutottem a sutiket, nekem valamivel nagyobbak jottek ki mint a kepen es egesz sok lett.. nagyon nagyon finom.. koszi a receptet.

keksztekercs
keksztekercs / keksztekercs Tue, 2013-09-24 22:48

Kedves Baklavaria!

Ma megsütöttem de fél adagból , kevés is lett:)

Nagyon nagyon finom!!!!
Tuti hogy máskor is fogok még ilyet sütni!
Köszi a receptet!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sun, 2013-05-05 12:03

Konnyu, gyors, finom: tokeletes. Egyszer kiprobalom zsirral is. Azt meg mindig kerdezem, hogy a zsir lehet libazsir is?

cékla
cékla Sat, 2013-08-10 11:51

Lehet. Még omlósabb lesz. Ideális a kacsazsír lenne...

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Mon, 2013-05-06 12:12

Szia Ollócska! Én még sose készítettem libazsírral, ezért nem merem 100%-osan mondani, hogy próbáld ki, de Rád van bízva, van-e kedved kísérletezni :)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Thu, 2012-12-27 23:11

Szia Sasi,

3-4 napig simán puha és friss, de szerintem egy hétig is elállna, ha maradna belőle addig :)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Sun, 2012-11-18 21:44

Kedves Nosalty Csapat!!!
Nagyon köszönöm ezt a szuperjó hírt, nagyon megörültem neki, amikor láttam ma délután a Facebook-on! Már régóta hűséges követőtök vagyok :)
Köszönöm még egyszer!!

Kisvikica
Kisvikica / Kisvikica Wed, 2012-11-07 18:32

Az én nagyim is gyakran csinált ilyet dióval vagy szilvalekvárral, nekem somlekvárom volt itthon épp, azzal készítettem el ma, imádjuk :) kösz a receptet (a nagyimé sajnos elveszett, máshol meg nem találtam hasonlót)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Wed, 2012-11-07 20:11

Örülök, hogy nálam találtad meg a régi elveszett családi recepteteket. Somlekvárral is biztosan nagyon finom lehetett a hókifli.

Yloze
Yloze Sat, 2012-11-03 10:21

Most vettem ki az első tepsit a sütőből, és azt tudnám mondani, hogy: hűűűűűűű! :)))
Csodálatos, gyönyörű, finom. És olyan gyerekkori... Köszönet a receptért! :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-11-03 08:58

Kedves baklavaria! Csabitoak ezek a kiflik, imadom a szilvalekvarral toltott sutiket, csak nekem az a gondom, hogy ahol en elek, itt nem kaptam meg sehol kemeny szilvalekvart. Ha boltival keszitem, biztos, hogy a fele lekvar kifolyik. Nincs valami otleted, mivel tudnam helyettesiteni. Aszalt szilvat azt arulnak, de nem tudom hogy tudnek-e abbol lekvart csinalni ? -neked meg nem fojt ki a lekvar?

Ollocska
Ollocska / Ollocska Sun, 2013-05-05 07:47

Most neztem csak ezt a hozzaszolasodat. Amugy itthon sem trivialis hozzajutni a szilvalekvarhoz, de az ev bizonyos szakaszaiban lehet rendelni vaterarol. (en onnan rendeltem parszor)
Vannak ilyen lekvarfozo egyenek, akik igazi rezustben foznek osszeallos lekvart, es onnan megrendelheto. Most eppen nem, (gondolom igy tavasszal mar elfogytak a keszletek) de majd a szilvatermes utan megint lehet. Sok sikert :)

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-05-06 08:00

De amugy, ha nem lehet kulfoldre rendelni, vagy ilyesmi, add meg a mailcimed, meglevelezzuk, szivesen segitek, megrendelem en Neked sajat cimemere, es kipostazom Neked. Megoldjuk :) Akarmit kuldok szivesen, tenyleg, paprikat... vagy mittudomen, ha valami hianyzik itthonrol. :)
Kar, hogy itt a nosalty-n nincs levelezes reszleg, hasznos lenne. Az enyem
bobita_1_1@hotmail.com

vcsuka
pussycat / vcsuka Mon, 2013-05-06 11:18

Nagyon koszonom, hogy felajanlod a kedves segitsegedet, de aranylag azert majdnem mindent be tudok szerezni itt is, es en is meg fogom probalni a vaterat. Meg egyszer koszi, udv. Veronika

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-05-06 07:57

a vatera egy magyar oldal, olyan, mint az e-buy. Csak ird be a bongeszodbe, hogy vatera.hu, latni fogod, egy online piacter. Gondolom kipostazzak a vasarolt szajret kulfoldre is, elsosorban az eladotol fugg, nekem zomeben jo tapasztalataim vannak, vettem mar konyvet, gorkorit, mokusketrecet, szilvalekvart, etc. :)

baklavaria
Baklavaria / baklavaria Sat, 2012-11-03 11:11

Kedves Vcsuka! Aszalt szilvából nem csináltam még lekvárt, de szerintem abból nem lehet igazi jó lekvárt csinálni, mivel az aszalás során pont a nedvesség távozik a gyümölcsből, ami viszont kell a lekvárfőzéshez. Szerintem az legfontosabb, hogy sütésálló lekvár legyen a töltelék és nem dzsem. Ez lehet akár sárgabarack-, meggylekvár is, ami kicsit savanykás, de mindenképp karakteresebb ízű. Mi szoktunk még diótöltelékkel is hókiflit készíteni. Ehhez a darált dióhoz keverünk egy icipici tejet, (hogy éppen csak összeálljon a dió, de ne áztassa el), egy kevés cukrot és reszelt citromhéjat.
Remélem segítettem és így is ízleni fognak a kiflik :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Sat, 2012-11-03 13:13

Kedves baklavaria! Nagyon koszonom a gyors valaszt . Dios hokiflit mar en is sutottem, csak en a lekvarosat szerettem volna kiprobalni. Valoszinileg igazad van, majd meg megprobalok erdeklodni, hogy hol tudnek venni sutesallo lekvart. Udv. Veronika

witch
witch / witch Sat, 2012-11-03 20:47

Kedves Veronika! Bocsanat, hogy belekotyogok, de szerintem aszalt gyumolcsot ujra lehet eleszteni egy kis forro gyumolcsleben valo aztatassal. Meglehet probalni teaval is, en a mazsolat szoktam igy megpuhitani mielott peldaul sutemenyhez vagy toltelekhez adom hozza. Mivel a mennyiseget igy tudjuk szabalyozni, valoszinu, hogy kemenyebb lesz a lekvar is.
udv:witch

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2012-11-04 01:29

Kedves witch! Koszonom a jotanacsot, meg fogom probalni. Ha nem tudok sehol kapni sutesallo lekvart, akkor csak ezt tudom csinalni, vagy lekell mondanom a lekvarral toltott sutikrol.
udv. Veronika

moncsicsi83
moncsicsi83 Thu, 2012-11-01 11:21

Ez nagyon guszta... A tésztája vajon kenyérsütőben is készíthető?

883
finomliszt 100 dkg
tojássárgája 3 db
friss élesztő 5 dkg
tej 3 ek
sertészsír 40 dkg
tejföl 2 dl
cukor 20 dkg
1 csipet
szilvalekvár 10 dkg