Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli kobernora konyhájából

Hókifli kobernora konyhájából
Hókifli kobernora konyhájából
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet még a Mamámtól lestem el, nagyon könnyű elkészíteni, finom és tartós is, nekem ebből a mennyiségből közel 100 db kifli lett... Gesztenyével, mákkal, dióval, lekvárral szoktam tölteni...

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A gesztenyés töltelékhez

A diós töltelékhez

A mákos töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk, majd elmorzsoljuk bele a margarint, sót, és a tejföllel összegyúrjuk.
  2. 3 cipóba osztjuk, pihentetjük. (Sokan előző este elkészítik a tésztát, és 1 éjszakát hagyják állni, én 15-30 percet pihentetem.)
  3. 3 mm vékonyra nyújtjuk, és 6-8 cm átmérőjűre szaggatjuk. Megtöltjük a töltelékkel, majd kiflikké formázzuk.
  4. Előmelegített sütőben 165 fokon kb 15 percig sütjük.
  5. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 165°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 13 010
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 15/15
Facebookon megjelent: -

szakács

kobernora

Mióta szakács: 2014.02.04.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés hókifli, mákos hókifli, diós hókifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1045
finomliszt 40 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
1 csipet
gesztenyemassza 25 dkg
rum 1 teáskanál
dió 15 dkg
porcukor 7.5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
rum 0.5 dl
mák 10 dkg
porcukor 5 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag