Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli margóci konyhájából

Hókifli margóci konyhájából
Hókifli margóci konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igen régi recept, amit papíron őrzök, mert még nem láttam ezt a variációt egyetlen szakácskönyvben sem. Egyébként van sztorim is, most jutott eszembe: pénzintézetnél dolgoztam nyugdíjazásom előtt, és évente 1x-2x volt ún. bankos buli, amire a dolgozók készítettek valami saját finomságot is. Az első alkalommal elkészítettem ezt a sütit, és mivel nagy sikere volt, attól kezdve minden alkalomra el kellett készítenem.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, sót, cukrot hozzáforgatjuk. A tojássárgáját a lisztes anyag közepébe rakjuk,     hozzáadjuk az ecetet. A tejfölt úgy adagoljuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Miután összegyúrtuk a tésztát, letakarjuk, és 1/4 óráig pihentetjük.
  2. Pihentetés után 4 cipóra osztjuk, egyenként kinyújtjuk, és megkenjük olvasztott zsiradékkal, majd liszttel megszórjuk. Minél vékonyabbra nyújtjuk a tésztát, annál levelesebb lesz a kész kifli. Ezek után szorosan feltekerjük a tésztákat egyenként, és további 1 óra hosszáig pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjét a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lekvárt és a dióbelet, és összeforgatjuk.
  4. A pihentetett rudakat felvágjuk kb. 1 ujjnyi szélesen. 1-1 rúdból úgy 15-20 db lesz. Minden darabot kerek formára kinyújtunk, és megtöltjük a krémmel. Kifliket tekerünk belőlük.
  5. Figyelem: A feldarabolt rudakat lefektetjük, és úgy nyújtjuk ki. Kinyújtás után látszanak az erezetek.
  6. Forró sütőben megsütjük, majd sütés után vanília cukros porcukorban megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 29 636
elküldve: 19
receptkönyvben: 212
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

margóci

Mióta szakács: 2010.04.19.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csodakifli, hókifli, púderes kifli, lekváros hókifli

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1900
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 4 db
margarin 25 dkg
1 csipet
cukor 1 ek
ecet 1 ek
tejföl 2.5 dl
sertészsír 2 ek
tojásfehérje 4 db
porcukor 20 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek
dió 30 dkg