Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókifli Tami konyhájából

Hókifli Tami konyhájából
Hókifli Tami konyhájából
60 perc / előkészület: 45 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakácskönyben találkoztam vele és szeretem, mert sokáig eltartható sütemény.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

A hintéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk. Két cipóba osztjuk, és letakarva 15-30 percig pihentetjük.
  2. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és áttört gesztenyével, vagy darált mákkal megtöltjük. Feltekerjük és csinos kifliket hajtunk belőlük.
  3. Sütőpapíros tepsiben, előmelegített sütőben sütjük, és még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 25 807
elküldve: 9
receptkönyvben: 249
elkészítve: 16/22
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés hókifli, mákos hókifli, édes töltött hókifli

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ancsika75
Ancsika75 / Ancsika75 Sat, 2014-01-04 22:51

Szerintem ez a recept úgy tökéletes ahogy van! Én 3 cipóra osztottam és kör alakúra kinyujtottam. 16 részre vágtam ráhalmoztam a tölteléket és feltekertem. Nagyon vékonyra kell nyújtani. Szerintem mutatósabb ha így tekerem fel. Köszönöm

Anita Herder
Anita Herder Sun, 2013-06-16 13:54

Nemcsak gesztenyével hanem nutellàval es lekvàrral is egyarànt Isteni Finom!!!
Köszönöm a receptet!!

dzbb
dzbb Sat, 2012-11-24 14:44

Megcsináltam, finom lett. Köszönöm a receptet! :)

583
rétesliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
tejföl 2 dl
1 csipet
porcukor 1 ek
gesztenyemassza 25 dkg
tej 1 dl
cukor 1 ek
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 2 ek