Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hokkaidokrémleves

Hokkaidokrémleves
Hokkaidokrémleves
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom, melegítő leves hideg napokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt megmossuk, felezzük, a magokat kikaparjuk, majd kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, felezzük, a magokat kikaparjuk, apró kockákra vágjuk.
  2. A vajat felforrósítjuk, a kétféle hagymát, tököt, chilit és gyömbért a forró vajban megdinszteljük. Megszórjuk a curry porral, további 1-2 percig dinszteljük, majd felöntjük a levessel, borral és tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Lefedve közepes lángon kb. 30 percig főzzük.
  3. A tökmagot egy forró serpenyőben megpirítjuk, kivesszük, durvára vágjuk.
  4. A levest botmixerrel pürésítjük, sűrű szitán átszűrjük. Sóval, borssal ízesítjük. A levest a pirított tökmaggal, créme fraiche-vel és a tökmagolajjal tálaljuk.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 20 028
elküldve: 8
receptkönyvben: 51
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres krémleves hokkaido tökből, tökkrémleves, pikáns krémleves tökből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

388
hokkaido tök 1 kg
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 1 gerezd
gyömbér 1.5 tk
chili 1 db
curry por 1 tk
vaj 2 ek
zöldség alaplé 500 ml
fehérbor 100 ml
főzőtejszín 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tökmag 2 ek
crème fraîche 75 g
tökmagolaj 4 ek