Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókocka - Pille szelet 2.

Hókocka - Pille szelet 2.
Hókocka - Pille szelet 2.
65 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Laktató sütemény és nagyon finom. Én dupla adagot készítek ebből mindig. A párom kedvenc sütije, muszáj volt megtanulnom az elkészítését. A krémet ízlés szerint lehet variálni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Tipp:
Ha nem akarunk 1 éjszakát várni vele, akkor egy nedves konyharuhával letakarjuk, és 3-4 óráig állni hagyjuk, így megpuhul a legfelső lap is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal és a cukorral összekeverjük. Az 1 tojást hozzáadjuk a tésztához, és jól összegyúrjuk, közben  a kevés tejben feloldjuk a szalalkálit, és azt is a tésztához adjuk, ha kell, akkor még egy pici lisztet adhatunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
     A tésztát 3 részre osztjuk. Kb. 1 cm vastag lappá nyújtjuk, és tepsi hátulján vagy sütőlemezen (éppenhogy csak a széle elkezd barnulni) megsütjük. A másik 2 lapot is ugyanígy megsütjük.
  2. A 2,5 dl tejet a 3 cs vaníliás cukorral felforraljuk, majd a 4 ek lisztet elkeverjük benne, és még egy picit forraljuk, de állandóan kevergetjük. Hűlni hagyjuk.
  3. 20 dkg margarint habosra keverjük a 30 dkg porcukorral. Ha kihűlt a lisztes krém, akkor belekanalazzuk a margarinos krémbe, és robotgéppel jól elkeverjük.
  4. A krém felét az egyik lap tetejére kanalazzuk, és egyenletesen elosztjuk, ráhelyezzük a következő lapot, és a krém másik felét ennek a lapnak a tetejére kanalazzuk. Végül az utolsó lapot a krém tetejére tesszük. 1 éjszakát állni hagyjuk.
  5. Tálalás előtt porcukorral megszórjuk a tetejét.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 149 673
elküldve: 20
receptkönyvben: 1 055
elkészítve: 20/36
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pille szelet, pillekönnyű sütemény

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picipocak
picipocak Sun, 2014-04-13 17:15

Huu... régen ez volt a kedvenc nagymamám sütije. Mi Hófehérkének hívjuk, nem tudom ez a név mennyire "hivatalos". Én még nem vettem a bátorságot, hogy ilyen külön lapokból álló sütit süssek, na majd egyszer. :) a szalalkáli nagyon büdös, mindig be kell csukni a konyhaajtót, ha azt sütünk. :D

Heni332
Heni332 Mon, 2013-12-23 17:15

Most sütöttem életem első lapokból készült sütiét.Nagyon finom lett!!! Másoknak is csak ajánlani tudom .Boldog Ünnepeket!! Üdv: Heni

monpa
monpa Thu, 2011-03-24 20:41

sziasztok ! én is 30 dkg liszttel csinálom, csak kevesebb margarinnal és tejföllel egy régi családi recept szerint.hasonlít ehhez nagyon,de nem hókocka, mert a főzött krémet 2 felé kell venni ,az egyikbe kakaót, a másikba citrom héjat és levet kell tenni.imádja mindenki, de ezt is ki fogom próbálni, mert édrienn receptje nagyon tetszik és már a fotótól is megéheztem :) és ha valaakinek kedves van a 2 féle krémmel kipróbálni,nem fogja megbánni! üdv mindenkinek, köszi az ötletekért

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2011-03-25 08:13

Kedves monpa!

A nagymamám is kakaós krémmel csinálta ezt a süteményt régen, úgy is nagyon finom! De ki fogom próbálni a citromos krémmel is! köszönöm a tippet! :)
Szép napot!
Üdv.: Adri

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Wed, 2011-03-16 21:40

Szia Aédrienn én évek óta csinálom de nekem ez magas én 50sdkg lisztet 20dkg rámát 2-tojás sárgája 2d ltejfölt,használok.mert a tejtől kiszárad a tészta.Probáld ki a főzőtt krémet benne.üdv mézecske 74!

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Thu, 2011-03-17 09:05

Mézecske74!

Ki fogom próbálni! Éppen pénteken szeretnék ilyet csinálni a páromnak, mert ez a kedvence. Ezt a receptet az anyukája receptgyűjteményében találtam, így nem váltóztattam rajta!
Üdv.: Adri

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Wed, 2010-12-08 16:22

Kedves Éva!
Nagyön örülök, hogy ízlett! Én is ezt készítem el karácsonykor!
Kellemes Ünnepeket Kívánok!
Üdv.: Adri

páró gyuláné
páró gyuláné Tue, 2010-12-07 19:38

ma megsüttem,holnapig álnihagyom hogy puhuljon jólnéz ki biztos nagyon finom lessz!a krém finom már nyalakodtam üdv:Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 15:30

Az én receptem is örökség-recept,és a neve mifelénk: Hófehérke.
Természetesen a javaslatom nem kötelező,aki akarja,kipróbálja,aki nem,az marad az eredetinél.Az biztos,hogy bármelyik változat kitűnő!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-11-09 07:52

A krémbe 1 citrom héját kell reszelni,és 1 citrom levét belekeverni,így még finomabb.

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Tue, 2010-11-09 15:15

Biztos finomabb citrommal, de akkor az már nem Hókocka lenne, hanem citromos szelet. Én ezt a süteményt így szeretem ahogy van, nagyanyáink és anyáink is így készítették, ezen a receptem nem váltóztatok! De ez nem jelenti azt, hogy a citrommal nem lenne finomabb!
Üdv.: Adri

melinda.ferencz
melinda.ferencz Sat, 2010-06-26 21:55

En is ma megsutottem ezt a tesztat nagyon jol sikerult es finom, en 40 dkg liszttel csinaltam es szepen ki tudtam nyujtani ,szuper ez a suti,ajanlom mindenkinek igaz a nyujtas gyakorlatot igenyel,sok sikert mindenkinek!

demenybandi
demenybandi / demenybandi Fri, 2010-04-16 20:48

Csak tipp: ha a tésztához tej helyett tejfölt használunk, egy kicsit gyorsabban puhul a tészta, és könnyebben is lesz nyújtható(bár ezt azok szokták észrevenni, akik már nagyon-nagyon sok szalakális tésztát készítettek, mert tényleg minimális a különbség)
Másik tipp: a tészta összeállítás után érdemes pientetni a tésztát,szintén a könnyebb nyújtás miatt

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-19 07:55

Szia Adrienn!Végül is sikerült a süti,mindenkinek ízlett,pedig a férjem nagy kritikus.Kíméletlenül megmondja ha valami nem ízlik.Remélem legközelebb a kinyújtással sem fogok ennyit ügyetlenkedni.Üdv: Bogi

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2010-03-19 07:58

Örülök, hogy sikerült! Nekem is nehezen ment a nyújtás, de bele lehet jönni! Legközelebb már tudni fogod, hogy mire kell oda figyelned és ügyes leszel! Üdv.:Adri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 10:18

Sziasztok!

Én most csináltam meg szombaton ezt a sütit, nagyon finom.
A tésztát 3 felé kell osztani , és nagyon vékonyra kinyújtani, tepsi méretűre, a szalakáli valóban felfújja a tésztát, de elviselhetetlen a szaga.
A krém 1 nap állás után a tésztát megpuhítja, nagyon finom süti, jó sütést mindenkinek.
Üdv:
Évi

Mártika2
Márti / Mártika2 Sat, 2010-03-13 09:12

Nekem is megvan ez a recept, és nagyon finom, de én 45 dkg lisztből csinálom, és ebből készítek három lapot. Próbáljátok így.
Jó hétvégi sütögetést!
Márti

a-Édrienn
a-édrienn / a-Édrienn Fri, 2010-03-12 19:36

Szia Bogi!
Tényleg 30 dkg liszt kell a 3 lap tésztához, még egy keveset szoktam hozzá tenni, mikor a tejben feloldott szalalkáli hozzáadom, de az max 1-2 dkg! Sülés közben megduzzad a tészta és több lesz, ezért kell vékonyra nyújtani. Mi 5-en vagyunk a családban és nekünk ez a mennyiség nem lenne elég, ezért csinálok dupla adagot.
Sok sikert!
Üdv.: Adri

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-12 15:25

Látom mondod hogy dupla adagot csinálsz de ez duplán is kevésnek tűnik.

loncsi
loncsi Fri, 2010-03-12 18:08

Bocsánat, de tényleg ezt a mennyiséget kell háromfelé osztani. Régen nagyon sokat sütöttem ezt a sütit, és így tökéletes, mert a szalalkáli felfújja, de húsvétra megsütöm, és itt lesz a leírása pontosan hogyan kell csinálni!:()

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-12 18:38

Hát nem tudom.Hidd el nekem ebből egy lap 10x15cm-es lett egy cm vastagra nyújtva.Nem értem mit csináltam rosszul.Egyébként elkészült az én "változatom" is.Még puhulni kell neki.Talán jó lesz.Egyébként nagyon örültem a receptednek mert ezt a férjem anyukája régen sokszor megsütötte,csak kakaót is tett a krémbe. Már nem tudom tőle elkérni a receptet.Ezért szeretném megtanulni.Húsvét után visszavárlak.Üdv:Bogi

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2010-03-12 15:12

Kedves a-édrienn!Itt valami hibádzik!30 dkg lisztből és 10dkg margarinból ezt a tésztát nem lehet megcsinálni!Ez egy férfiökölnyi tészta és még osszam háromfelé?Nyújtsam 1cm -esre. Varázslat! Kérlek nézd meg nem írtál-e el valamit,vagy mondd meg én mit rontottam el.Most készítem hozzáborítottam még x mennyiségű lisztet, tejet és 10dkg margarint,2 tojást.Sütőben van.Kérlek irj mert jó lenne tudnom ezt pontosan.Üdv Bogi

1270
finomliszt 30 dkg
szalalkáli 1 teáskanál
tej 30 ml
cukor 3 ek
margarin 10 dkg
tojás 1 db
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 3 csomag
finomliszt 4 evőkanál
margarin 20 dkg
porcukor 30 dkg