Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hókocka - TraRita konyhájából

Hókocka - TraRita konyhájából
Hókocka - TraRita konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hallottam már erről a sütiről, és pár napja kóstoltam először. Máris kértem a receptet és meg is sütöttem. Nagyon finom, puha, könnyű édesség. Gyorsan elkészíthető és nem kell sokat várni rá, hogy megegyük :D :D :D

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát a hozzávalókból kevés tejjel összeállítjuk, négy részre osztjuk, és a lapokat megsütjük (nem kell hogy színe legyen, mert akkor kemény lesz a tészta).
  2. A krémhez a lisztet simára keverjük a tejjel és felfőzzük, beletesszük a feloldott zselatint.
  3. A margarint habosra keverjük a porcukorral, vaníliás cukorral.
  4. A kihűlt főzött krémet a margarinos masszával jól összedolgozzuk.
  5. A lapokat megtöltjük, majd jól lehűtjük a sütit.
  6. Szeleteljük és porcukrozzuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x35 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 47 343
elküldve: 9
receptkönyvben: 882
elkészítve: 36/61
Facebookon megjelent: -

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

főzött krémes szelet, vaníliás krémes süti

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mesemeso
mesemeso Wed, 2014-12-31 14:21

Kedves TraRita!
Nem igazán értem a krém elkészítési módját. Miután a feloldott zselatint hozzáadtam, fel kell még egyszer forralni a krémet? Vagy már nem szükséges?

linka85
linka85 Thu, 2012-05-17 10:38

Szia. Egy-egy lapot körülbelül hány percig kell sütni? Köszönöm

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-05-17 14:46

Azt sajna nem tudom megmondani, nem szoktam mérni az időt. de úgyis látod a lapokon, hogy megsültek. Az a lényege, hogy ne legyen színes :)

Mokika
Mokika / Mokika Mon, 2012-04-30 17:36

Ez lesz a következő hétvége süteménye,már nagyon várom,örülök,hogy rátaláltam a receptre,mert ezt a nagyanyám készitette nekünk mindig és nagyon szerettük! Mondjuk - és ez csak tényközlés,nem rosszindulat - az ő receptjében zselatin tutira nem szerepelt,mert ő nem használt ilyesmit,egyedül a habfixálót volt hajlandó alkalmazni,de a sütijeire szinte máig emlékszem,az illatokra,ami betöltötte a konyhánkat,pedig sajnos rég halott. De még 87 évesen is,a halála előtt 1 héttel az igazi "szaladgálós" rétest sütötte nekünk,több tepsivel. Szóval,köszönöm Neked Rita még az emlékezést is! :-)

Rita1971
TraRita / Rita1971 Mon, 2012-04-30 19:47

Szia Mokika! :)
Nincs mit köszönnöd! :)
Az az igazság, hogy eredeti receptben amit kaptam nem szerepel a zselatin, hanem egy egész tojást kell a krémbe keverni. Nos én ezt nem tettem meg, mert nyers tojást nem szívesen alkalmaztam volna. Aztán így lett belőle zselatin, mert nem volt igazán tartós a krém.
Egyébként nagyon finom sütemény, érdemes megsütni :))
Szép hetet kívánok!
Rita

Szilviaa
Szilviaa Thu, 2012-03-08 17:29

Kedves Rita!
Segítséget szeretnék tőled kérni! Nemrég csodálkoztam rá a szaliciles sütik hihetetlen puhaságára. Mondanom sem kell, rögtön beléjük szerettem. Egy nagyon kedves néninél, akinél először ettem, roppant finom volt, meg is adta a receptet, nagyon hasonló ehhez, és én ugyanazzal a lendülettel ezt is, azt is elkészítettem. Másnapra megérkezett a puhaság is..egyvalami azonban nem...nem tudom mit ronthattam el, hogy még másnap is érződik a sütikben az ammónia..a szagán is, és az ízén is. Úgy gondolom biztos, hogy eléggé meg vannak sütve, tehát nem maradt sületlen. Nem tudod mi lehet a gond?
Köszönöm a segítséged előre is!
Szilvi

emoni88
emoni88 Sat, 2012-03-17 14:43

Szia Szilvi!

Nem tudom, hogy csak elírás, vagy tényleg szalicillel (szalagáré helyett) készítetted a sütit? Mert az okozhatja a furcsa ízt, amit érzel.

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2012-03-08 21:09

Szia Szilvi!
Igen, én is úgy gondolom ahogy Te, ezek a szalalkális sütik nagyon puhák, mintha piskóta lenne. Őszintén szólva nem tudom mi lehet a gond, hogy érzed a szagát és az ízét :( Ha sületlen lenne a tésztád azt észre vennéd, mert szétesne, nem tudnál vele dolgozni. Sajnos ebben a kérdésben nem tudok Neked segíteni! Ne haragudj!
További jó sütögetést kívánok!
Üdvözlettel: Rita

agotanagy
agotanagy Thu, 2011-12-22 20:19

Elkészítettem, és egyszerűen tökéletes:)
Kellemes Ünnepeket!
Agota

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2011-12-22 23:47

Szia Ágota!
Örülök, hogy ízlik! :) Köszönöm a visszajelzésedet!
Boldog ünnepeket!
Rita

klivi
klivi / klivi Sat, 2011-12-17 15:44

Kedves Rita!
Örülök, hogy újra tettél fel receptet, mert nekem is hiányoztál már :) Az egyik nagy kedvencem vagy, Te is és a szebbnél-szebb sütiid is.
Livi

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2011-12-17 21:26

Drága Klivi!

Nagyon köszönöm! :) Már régóta készültem a receptet beküldeni, csak nem volt sajna időm.
Minden jót! Szép és boldog ünnepeket!
Rita

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-12-16 21:32

Kedves Rita!
Én is csatlakozom a rajongóid táborához. Ott vagy a kedvenceim között, és csodálom a szebbnél - szebb süteményeidet. Áldott karácsonyt kivánok. Piroska

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2011-12-16 22:15

Drága Piroska!
Nagyon szépen köszönöm! :) Kedves vagy!
Neked is szép ünnepeket kívánok!
Rita

Jucci
Jucci / Jucci Wed, 2011-12-14 13:44

Kedves Rita!
Már hiányoltam nagyon a receptjeid!
Az hogy hogyan nevezik el a recepted engem nem különösebben zavar,ha tőled van akkor biztos,hogy megbízható recept!Eddig egyik receptedben sem csalódtam!
Várjuk a többit is! :-)
Békés boldog karácsonyt Neked és a Családodnak!
Üdv.:Jucci

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2011-12-14 20:24

Szia Jucci! :)
Nagyon szépen köszönöm!
Nektek is boldog ünnepeket! :)
Minden jót!
Rita

petra
Petra / petra Wed, 2011-12-14 08:52

Kedves Kommentelők!
A receptek nevébe mi, az oldal szerkesztői tesszük megkülönböztető jelzésként a receptbeküldő nevét, nem a szakácsok írják oda. Valahogy különbséget kell tennünk az ugyanazon fogások eltérő verziói közt, és ez nem egyenértékű azzal, hogy bárki sajátja volna az adott recept, viszont elkészítette, lefotózta és beküldte/ megosztotta másokkal.
Mindenki megértését köszönjük!
További jó sütés-főzést kívánok,
S. Pápa Petra
NoSalty.hu
főszerkesztő

babyka59
babyka59 / babyka59 Tue, 2011-12-13 21:44

Én ezt olvastam és igy is értettem,hogy TRARITA Konyhájából,mi van ebben kivetni való?Ne legyetek ilyen furcsák,a süti nagyon finom,én is több változatát ismerem,de nem kaparom ki senki szemét,ha észlelek valami mást.Kellemes ünnepeket és boldog újévet kivánok és sok értékes receptet,mindenkinek

emilia90
H. Emília / emilia90 Tue, 2011-12-13 20:09

Kedves Mindenki!
nem kell itt rögtön túlzásokba esni, és eldramatizálni a helyzetet!(akinek nem inge, ne vegye magára)
tettem egy megjegyzést, egy olyan dologra, ami szerintem felesleges, és igazából zavar is, mivel ha már igy áll a helyzet, akkor legyen mindenkinél igy, vagy ne legyen senkinél. én inkább javaslom, hogy ne legyen senkinél, az ételek számokkal, esetleg valamilyen jelzővel legyenek ellátva.
el sem tudnám képzelni, hogy mi lenne itt, ha mindenki a receptnévbe beleirná a saját nevét is!?
engem ez zavar, és kész.

Rita, a recepted biztos finom. azért irtam neked, mert nálad akadt meg rajta a szemem, semmi más különös oka sincs.
elnézésedet kérem, főleg, ha nem is te tehetsz róla.
üdv, Emilia

Nagyné Nagy Mária
Nagyné Nagy Mária Tue, 2011-12-13 19:15

Kedves TraRita!
Én is a rajongóid közé tartozom és nem értem, hogy miért
kell rosszalló bejegyzést tenni arra, aki veszi a fáradtságot
és megosztja a receptjeit másokkal. Eddig minden, amit
sütöttem a receptjeidből, nagyon jól sikerültek és alig várom,
hogy újabbakra találjak. Én is szivesen csatlakoznék a recept-
küldőkhöz, de szégyen szemre nem tudok képet feltenni.
További sikeres munkát, boldog Karácsonyt és újévet kívánok:
Mari

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 19:36

Szia Mari! :)
Köszönöm szépen, örülök, hogy sikeresek a sütik :)
Én is boldog Karácsonyt és Újévet kívánok Neked!
Üdvözlettel: Rita

emilia90
H. Emília / emilia90 Tue, 2011-12-13 19:28

nem szántam rosszalló megjegyzésnek, ez csak egy észrevétel volt, egyáltalán nem a munkáját, igyekezetét becsmérlem, és nem is vonom kétségbe a tudását!
üdv, Emilia

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 19:48

Biztos nem rosszból írtad, csak meglepő volt számomra. Meg az is, hogy pont nekem írtad.

emilia90
H. Emília / emilia90 Tue, 2011-12-13 18:03

Kedves TraRita!
igazán nem akarok kötekedni, illetve megbántani téged, de észrevettem, hogy sok recepted nevében az is ott van, hogy TraRita konyhájából, vagy, ahogy TraRita késziti, stb.
engem ez fölöttébb zavar, mivel ahogy látom, ezek nem saját receptek. más helyzet lenne, ha ezek a te saját "alkotásaid" lennének, vagy esetleg te eszkábáltad volna össze az alapreceptet a saját ötleteiddel.
remélem nem sértettelek meg, nem volt szándékomban!
üdv, Emilia

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 19:42

Szia Emilia90!
Nem veszem kötekedésnek, nem én küldöm be így a recepteket, a NoSalty csapata dolgozza fel és nevezi át. Erről én nem tehetek, de viszont nem zavar ha mások receptje is a nevük alapján van megkülönböztetve. Nem a saját alkotásaim, én is kaptam őket, esetleg mások által megosztott receptek. De általában leírom a sztoriban, hogy honnan származik a recept.
Egyébként ajánlom ezt a sütit elkészítésre, nagyon finom! :)
Minden jót!
Rita

anna-baba
anna-baba Tue, 2011-12-13 18:33

Szia emilia90!
Én nem TraRita vagyok, és ezúton is elnézést kérek tőle, hogy bátorkodok válaszolni erre :)
Szerintem ezt a kiegészítést a NoSalty csapata teszi a végére, hiszen jópár süteménynek több változata van, és így egyfajta megkülönböztető jelzést kapnak. Ha körbenézel egy kicsit itt az oldalon a receptek között, láthatod, hogy amely ételnek több elkészítési módja is fenn van, azoknak gyakran a beküldője neve szerepel az ételnév végén.

Kedves TraRita, én egy vagyok a rajongóid közül, nagyon tetszenek a receptjeid! Elnézésedet kérem, ha ezzel megbántottalak volna, vagy beleütöttem volna az orrom olyanba, ami nem az én dolgom, nem állt szándékomban. :)
üdv: Anna

emilia90
H. Emília / emilia90 Tue, 2011-12-13 19:23

Anna-baba, ha ez igy van, akkor viszont minden recept mellé oda lehetne irni a készitőjét. szerintem elég lenne akkor ha csak számoznák, mint olyan sok más esetben. nem látom értelmét annak, hogy beleirjuk, vagy beleirják akár kik is, a készitő nevét, mivel a receptek nagyon nagy része nem saját, és elkészitési mód pedig sok van.
üdv, Emilia

Ducza
Ducza Sat, 2014-04-05 15:04

Enyém, Tied, Övé, vagy az Ángyomé! Jó a recept? Hát akkor nem mindegy?

Ducza
Ducza Tue, 2014-04-08 06:04

Hát ez az! Ha jó is, szép is, kiadós is akkor minden rendben. Én is megsütöm, és mert kaptál hideget, meleget, Rita pilléjeként vonul a családom tudatába. Köszönöm a receptet.Üdv Ducza

Rita1971
TraRita / Rita1971 Tue, 2011-12-13 19:47

Ancika!
Köszönöm szépen! isteni finom, habkönnyű és gyorsan elkészíthető.
Neked is szép ünnepeket! :)
Rita

1867
finomliszt 60 dkg
margarin 16 dkg
porcukor 6 ek
szalalkáli 15 g
tej 0.5 dl
tojás 2 db
tej 0.5 dl
tej 7 dl
finomliszt 6 púpozott ek
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 4 csomag
zselatin 2 ek
víz 0.5 dl