Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hólabda 2.

Hólabda 2.
Hólabda 2.
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A húgom mutatta ezt a nagyon finom sütit. Kicsit macerásnak tűnhet, de megéri :-)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojássárgákat a porcukorral és a langyos vízzel habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a sütőport, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Tésztát sütünk.
  3. Ha kihűlt, nagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a kerek kucsmaformákat. Középen vízszintesen kettévágjuk, és rendesen megkenjük a krémmel.
  4. A krémhez a tejjel sűrűre főzzük a vaníliás pudingot. Ha kihűlt, a vajat és a porcukrot hozzátesszük, és jól elkeverjük.
  5. A sütemény oldalát is megkenjük a krémmel, majd a kókuszreszelékben megforgatjuk.
  6. A kakaóból, cukorból és vízből lassan felfőzve csokimázat készítünk. Ha besűrűsödött, belekeverjük a vajat.
  7. Minden darab tetejére csokimázat csurgatunk, így nyeri el végső formáját.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 38 843
elküldve: 3
receptkönyvben: 639
elkészítve: 18/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Suzie

Mióta szakács: 2009.05.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mutatós kakaós-kókuszos sütemény, kozák sapka

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nagyné gizike
nagyné gizike Sat, 2017-06-03 14:32

Kedves Suzien meg sűtőttem a holabdát nagyon finom lett őrűltek a gyerkőcők most folyton ijent akarnak sűtettni nagonkőszőnöm a receptett máskor is várok ilyen ötletes receptett űdvőzlettel nagyné Gizike

zakmar
zakmar Tue, 2017-04-11 06:32

Annyira tökéletesen jó ez a recept, hogy már többször megcsináltam, ha nagyon nincs idő rá, akkor tortaformában, vagy tepsiben sütöm, szétvágom megtöltöm a krémmel, tetejére szórok kókuszt, csokit, és tökéletes így is, mindig elfogy! Gratulálok, ajánlani tudom a siker garantált! :) :)

Kacy
Kacy Sat, 2013-01-26 09:56

Annyi a különbség az enyém és Suzie-é között , hogy nálam a krém egyharmadát bekeverjük a szaggatásnál kimaradt piskóta darabkák morzsájába ( ha sok akkor csak egy részébe ) és ezzel tapasztjuk össze a lapokat...a tiszta fehér krémmel pedig kenjük kívülről.... :)

Kacy
Kacy Sat, 2013-01-26 09:49

Látom, már régen lecsengett ez az egész negatív őrület, de mivel én most olvastam, még szeretnék hozzászólni..

Előre bocsájtom, hogy hobbim a sütés, főzés és állítólag felső szinten művelem..Nagyon sok receptem hagyomány a régmúlt időkből , épp ezért értékelem én is a hasonló recepteket másoknál.
Ezt a sütit én is így készítem 10 éves korom óta. A kókuszt bizony mindenhova kell tenni és szintén csokit csurgatunk rá amikor elkészült. Én elvileg minden sütinél vajat használok ott is ahol margarint ír a recept és a mázak helyett igazi csokoládét minősítek át bevonónak pici vajjal és tejszínnel...-épp ezért volt számomra külön is szimpatikus Suzie minden receptje.....
......és az enyém is háziasan néz ki, mivel nem mérem le pontosan melyikre mennyit kenegetek, vagy hogy a csoki melyik irányban csurogjon le rajta...
Fent említett kedves szakácsunkat betettem a kedvenceim közé, hiszen minden egyes receptjét átolvasva abszolút jó ízvilággal rendelkező embernek ismertem meg, ellentétben azokkal akik itt bántóan, unintelligensen nyilatkoztak róla.. Nos akik emberileg már eleve leszerepeltek , azoknak ebben az esetben már a receptje sem érdekel.....

mukimobil
mukimobil Wed, 2012-12-12 16:03

Kedves Suzie! Király a recept!!! Pillanat alatt elfogyott:) Karácsonyra ez lesz nálun az egyik süti!!
Köszi a receptet:))) Kuruczrita full gáz!!!!!! Na meg az Ildikoka...Hihihi

Burky
Burky Sat, 2012-11-10 16:39

Irtó gusztusosan néz ki ahogy folyik le róla a csoki, megfigyeltem már azok a sütik amik mm-re pontosan tökéletesek, ..... mesterségesek. Aki olyanra vágyik menjen étteremben, vagy szálloda! Akkor jó egy házi süti , ha külsőre nem mesterkélt, hanem nagyon finom és azért finom, mert az tele van szeretettel!!!

Suzie
Suzie / Suzie Sat, 2012-02-11 11:51

Kedves Hany!

Nagyon köszönöm a kedves szavaid, nem is tudod,milyen jól esik nekem :-)
Örülök,h ekkora sikert arat a süti!
Üdv: Suzie

Hany
Hany Sat, 2012-02-11 07:04

Kedves Suzie! A héten eszembe jutott a hólabda hogy milyen régen sütöttem.Keresgélni kezdtem és akkor bukkantam rá erre az isteni receptre.Megsütöttem és mondanom se kell pillanatok alatt elfogyott.Ma megint ezt kell sütnöm mert ekkora sikeret aratott a családom körébe. Ezer köszönet.A kritikákkal meg ne foglalkozz.Ez igy jó ahogy van.Üdv :)

Suzie
Suzie / Suzie Fri, 2012-02-10 12:08

Kedves anami25 és Horváth Jutka!

Mindkettőtöknek köszönöm a kedves szavakat :-)
Üdv: Suzie

anami25
anami25 Fri, 2012-02-03 14:20

Szia Suzie,
Először is köszi a receptet,ma fogom megcsinálni..komment után:)Nem vagyok egy nagy írogatós,de nem bírom megállni..nem tudom egyes emberek honnan veszik a bátorságot,hogy ilyen stílusban fejtsék ki a véleményüket!
A kedvelveős ildikokanak jelezném,hogy -nekem,mint kezdő házi asszonynak- nemhogy elment a kedvem,hanem meghozta ez a kép.Itt pont az ellenkezője a lényeg..ne menjen el a kedvem attól,ha pl.lefolyt a csoki róla és nem tökéletesre sikerült!!!
A Kurucz Ritának pedig csak annyit,hogy "nem minden arany ami fénylik"..mert szerintem mindenki úgy van vele,hogy jobb egy finom íz,mint egy tökéletes külső!Ez egy "mindenki azt rak fel,ahogyan ő készíti,szereti oldal" és nem sztárszakácsot keresnek egy luxus étterembe,hogy mindennek tökéletesnek kellene lennie.Ha nem tetszik,nem kell nézni,ennyi.
Na most már nyugodtan nekiláthatok a munkának.:)Remélem ízleni fog itt(Szardínián) mindenkinek.
Bízok a hólabdában nagyon..itt teljesen másfélék az édességek...de szerintem tuti befutó lesz:)a következő a Katás süti lesz..nagyon gusztusos!

Suzie
Suzie / Suzie Tue, 2011-12-27 19:33

Kedves Annigine!
Nagyon köszönöm a kedves szavaid,örülök,h valakinek még számít a külsőn kívül más is, és érzékeli a különbséget egy szakácsverseny illetve egy hobbyszakács oldal között!
Kellemes Ünnepeket!
Üdv:Suzie

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2011-12-26 22:04

moncsi68!

Személy szerint nagyon nyálcsorgató, ahogy a csoki végig folyik a kókuszon, ne foglalkozz más hülyeségével! :)
+ nem értem KuruczRita szövegét: "a tetejére nem kell kókusz csak csoki ". Egy szóval nem írta, hogy tesz a tetejére kókuszt, de mindegy :D

Annigine
Anett / Annigine Mon, 2011-12-26 22:01

Ezt komolyan nem hiszem el!
Most azt mondjátok, hogy SZÉGYENT hoz? Meg hogy másnak elmegy a kedve a sütéstől?
Na ide figyeljetek! Már régóta tapasztalom, hogy talán a legszebb sütemény nem is olyan finom, a kicsit csúnyább, házi, szeretettel teli a legeslegfinomabb. Mi az, hogy nem ért a főzéshez? Attól, hogy a hatalmas nagy egótoktól nem engeditek, hogy ez a kis bájos süti külseje bármilyen formában is közel férkőzzön hozzátok az csak titeket formál. Azt hiszitek, hogy minden a verseny és a legszebb, a legcsodálatosabb tud csak győzni, de hatalmasat tévedtek, mert nem minden szól a hülye külsőről a világban sem, de ezen az oldalon sem. Csináltam én már nem egy receptet az oldalról, ami nem éppen volt előnyös a képen, de amikor elkészítettem, köpni-nyelni nem tudtam, olyan ízletes lett.

Mielőtt a hatalmas nagy szakértelmetekkel belemagyaráztok más elkészítési technikájába, képébe, receptjébe vagy egyáltalán magába, a Szakácsba, nézzetek jóóóó mélyen magatokba, mert szerintem ti fele annyit nem vagytok képesek produkálni, csak jár a szátok, ha meg nincs igazam, akkor buták vagytok, hogy ez ilyen kedves kis oldalon az egész receptesdit egy versenynek veszitek fel, kritizáltok! Gratulálok!

erikaeger
erikaeger / erikaeger Mon, 2011-12-26 20:44

mondjuk ezt a képet én se raktam volna ki, ha már fotózok egy ételt megprobálom a lehetö legjobb oldalát fényképezni..

Suzie
Suzie / Suzie Fri, 2011-12-23 19:14

Kedves dius1107!

Nagyon örülök,hogy saját "szájízedre" formáltad a sütit, szerintem valahol erről is kellene szólnia ennek az oldalnak :)
Köszönöm a kedves szavaid! Boldog karácsonyt kívánok Neked!
Üdv:Suzie

dius1107
dius1107 Fri, 2011-12-23 15:03

Szia!Ma elkészítettem a sütit,kicsit variáltam,csokipudingot és kakaós piskótát használtam,de a lényeg,ugyanaz:nagyon finom lett:))!Ez lett az egyik karácsonyi édességem idén.Nem is értem ezeket a negatív hozzászólásokat!!Kellemes ünnepeket!

Suzie
Suzie / Suzie Thu, 2011-12-22 22:22

Kedves ildikoka01!

Köszönöm a közmondás magyarázatát,egyébként nem értettem volna! Kellemes karácsonyt Neked!

ildikoka01
ildikoka01 Thu, 2011-12-22 12:26

Suzie!

Csak sajnálni tudom a szegény kezdő házi asszonyokat,mert te ezzel a recepttel és sütemény fotóval,nagyon félre vezeted őket!
Nem csoda,ha ettől a recepttől egy életre elmegy a kedvük a sütéstől!
Biztos csuklasz rendesen mikor díjazzák a recepted!Erről nekem egy régi mondás jut eszembe:
Suszter, maradj a kaptafánál!
Értelme: Ne avatkozz olyasmibe, amihez nem értesz;

Suzie
Suzie / Suzie Mon, 2011-06-13 20:21

Kedves moncsi68!

Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaid és a pozitív véleményed!

Üdv:Suzie

Suzie
Suzie / Suzie Mon, 2011-06-13 20:20

Kedves KuruczRita!

Már alig vártam a hozzászólásod,amiben ismét nem csalódtam :-) ugyanis újfent megbizonyosodhattam arról,hogy a hangvételed színvonala nem erre a hobbyszakács oldalra való! Megnyugtatlak, moncsi68 sem kapott kóstolót,csak veled ellentétben,elkészítette a receptet,és azután leírta a véleményét,amit mellesleg nagyon köszönök neki!Semmi esetre sem fogom elszégyellni magam a te hólabdádtól,ez itt nem egy verseny,csak egy szimpla kis oldal,ahol mindenki kedve és tudása szerint alkot :-) Ha én értő olvasásból buktam,akkor te intelligenciából,etikából,udvariasságból! Javasolnám,hogy mielőtt legközelebb reagálsz vmire,vegyél órákat,annak érdekében,hogy a gondolataid megfelelően tudd kommunikálni a külvilág számára! Ja,és félre ne értsd nem azzal van problémám,hogy kritizálsz,hanem azzal ahogy teszed!Megköszönném,ha nem írnál nekem többet,mert nem akarom,hogy az OLDALAM veled legyen tele! Köszönöm!

KuruczRita
KuruczRita Mon, 2011-06-13 19:45

Kedves Suzie!

Szerintem nem én alázom magam, mert te buktál meg értő olvasásból.Egy szóval sem mondtam, hogy nem kell rá csoki!!!Igen kell!Olvasd vissza,nekem a kókusszal volt problémám.A hólabdának az oldalára kell a kókusz a tetejére csoki nem összefolyva az egész.
Mielőbb rakni fogok fel saját hólabda képet,csak nehogy elszégyelld magad!

Kedves moncsi68!
Nem állítottam, hogy nem finom csak azt,hogy nem gusztusos!Tudok rendesen olvasni,úgy látszik Ti nem. moderálva

Suzie
Suzie / Suzie Sat, 2011-05-28 19:44

Kedves Noémi 20 és Ladocsy Béláné!

Köszönöm szépen a hozzászólásotok, nagyon örülök,hogy ízlett!

Kedves KuruczRita!

Köszönöm ezt a színvonalas hozzászólást,ha én a hólabdát alázom meg,akkor Te magadat ezzel a hozzászólással! Egyrészt szerencsére vannak olyan hozzászólók ezen az oldalon,akiknek elnyerte a tetszését ez a recept, másrészt meg nem értem,hogy jelentheted ki kategorikusan,hogy nem kell a tetjére csoki,ez az én receptem,én így csinálom,és igenis kell rá csoki! Ha neked nem tetszik így,nem kell,hogy elolvasd és utána ilyen kedvesen kommenteld, harmadrészt,ha már így szakérted a témát,akkor miért nem teszed fel a saját hólabda recepted!

Üdv:Suzie

KuruczRita
KuruczRita Sat, 2011-05-28 17:33

Ne haragudj de ez a kép egyáltalán nem gusztusos,megalázod a hólabdát.a tetejére nem kell kókusz csak csoki a tiéd azért ilyen mócsingos.Ja meg a csoki állaga se tűnik jónak sűrűbbel könnyebb megkenni!Ajánlom a tortabevonót.

moncsi68
moncsi68 Mon, 2011-06-13 14:24

Kedves Rita,
kipróbáltad egyáltalán?? Vagy csak kritizálsz minden hozzáértés nélkül....
Ha nem is tökéletes a képen, a gyakorlatban isteni finomság. Csak kövesd a receptet, már ha tudsz rendesen olvasni és nem csak a kép alapján alkotsz véleményt.

mukimobil
mukimobil Fri, 2010-12-10 17:03

Szeretném megkérdezni, hogy ebből a mennyiségből kb. hány darab lesz?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-15 15:42

Szerintem, csoki nélkül sokkal finomabb :)

Németh Irén
Németh Irén Sun, 2010-08-15 15:20

Nagyon guszta!Nem lehetne megmenteni magunkat a "szaggatós" macerától? :D Úgy egyben is finom lehet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-15 14:48

Hmmmmmmm, fini lehet, el is mentettem!

1585
tojás 6 db
porcukor 30 dkg
víz 6 ek
finomliszt 18 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
vaj 15 dkg
porcukor 20 dkg
kókuszreszelék 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 10 dkg
víz 3 ek
vaj 10 dkg